Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anjel Seth (Nicolas Cage) odvedie z nemocnice malé dievča, ktoré zomrelo napriek snahám lekárov zachrániť ju. Svojmu priateľovi Cassielovi (Andre Braugher) sa Seth zverí, že závidí ľuďom schopnosť prežívať radosť aj bolesť, vnímať chute či dotyky. Zároveň sa prizná, že by chcel byť viditeľný, aby mohol ľuďom viac pomáhať. Cassiel však jeho myšlienky nechápe... Seth neprestajne sleduje pôvabnú doktorku Maggie Riceovú (Meg Ryan), ktorú stále trápi nešťastná operácia jej ďalšieho pacienta. Jedného dňa však Maggie prekvapí Setha, keď ho zahliadne a dokonca aj osloví. Obľúbeným miestom anjelov je knižnica, kde môžu načúvať myšlienkam ľudí, a práve tu sa Maggie opätovne stretáva so Sethom. Dvojica spolu strávi príjemné chvíle, ktoré Maggie prinesú tak veľmi potrebný pokoj na ďalšiu operáciu. Pacient Nathaniel Messinger (Dennis Franz) však vycíti prítomnosť anjela a povie mu, že sa ešte nechystá zomrieť - ešte väčším prekvapením je však pre Setha zistenie, že Messinger tiež býval anjelom! Z lásky k svojej súčasnej manželke Terese (Joanna Merlin) sa ale rozhodol byť človekom. Maggie sa pokúša vyzvedieť, kto je jej nový tajomný priateľ, odmieta však uveriť Sethovmu priznaniu, že je nadpozemskou bytosťou. Večer ale cíti jeho prítomnosť a vďaka jeho objatiu sa jej podarí prekonať vrodenú nespavosť a zaspať. Messinger jej neskôr prezradí, že Seth je skutočne anjel, že sa do nej zaľúbil a že potrebuje jej lásku, aby sa dokázal vzdať večnosti... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (508)

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

věříte na anděli??? néé??? to jste nikdy v životě neřekli: "Andělíčků můj strážníčku opatruj mi mou dušičku??" ale určitě jo?? :) a co andělé smrti?? věřit a doufat v něco nadpřirozeného jo snad lidské... útěk od každodeního reálného života.. v každém z nás alespoň jednou zahoří myšlenka, je někdo, kdo má nad námi ochranný křídla?? Město andělů "poukazuje" nad tím, že i andělé smrti nejsou jen monstra co nás odvádí do věčných lovišť.. ale snaží se nám pomoct překonat tu cestu :) a tak by to mělo být.. každý konec, má nový začátek :) k tomu když se anděl chce stát lidskou bytostí, kvůli lásce.. to snad zahřeje na duši každého :) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ak sa dokážete povzniesť a prijať film s námetom, aký nám ponúka, dočkáte sa krásneho filmu. Dokáže rozplakať, rozosmiať, prinúti porozmýšľať. Premyslený príbeh je však na niektorých miestach až príliš presladený, no od začiatku chytí za city a emócie na konci sa určite prejavia. Meg je tu síce veľmi zlatá, no Nicolas božský! 75%. ()

Reklama

italka63 

všetky recenzie používateľa

Když jsem se jednou tady na profilu zeptala kamaráda, proč ohodnotil tak nízko, odpověděl mi:-kafe s deseti cukrama!-Jasně, že jo......ale krásný..........kdy se do vás zblázní anděl? Tedy ne, že ne, ale pak se z něj vyklube maximálně anděl padlej. Takže - jen oči Nicolase Cage toho udělají hodně.....scéna ve srubu, kdy ona o něm ještě neví, ale silně tuší, ta je nádherná... hezká hudba .scenérie, krásný a smutný, tak jako to někdy bývá i v pozemském životě a nemusíte toho anděla mít...........utřela jsem slzičku, to šlo samo. A stále odolávám tomu, si pustit originál Nebe nad Berlínem.......... ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejromantičtějších romantických filmů vůbec. Meg Ryan je tady opravdu náherná a smutné oči Nicolase Cage dozajista rozpálí srdíčko nejdené mladé puberťačky. Sice už je to o trochu velký kus jinde než původní Nebe nad Berlínem, ale i tak si Město andělů drží hodně slušný příběh a hlavně neupadá do zbytečného klišé patetickým happyendem. A to se u tohoto typu filmů jen tak nevidí. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Nicolas Cage - Meg Ryan. Veľmi zvláštna dvojica. No ako si na nich zvyknete(a že to netrvá dlho), zažiari na vás iskrenie medzi nimi. Aj keď Cagea ho poznám skôr ako akčnú postavu, ani tu sa nestratil. Navyše mám rada témy o anjeloch. Nevidela som Wings of Desire, takže neviem, aké hodnotenie by bolo po zhliadnutí. No za seba môžem povedať, že film bol naozaj krásny. Dokonca ma mrzí koniec, tomuto by som happyend nie odpustila, ale dopriala. No myšlienku film nestratil ani po zvrate. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (27)

  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)
  • Natáčanie trvalo od 19. apríla do 28. júla 1997. (Arsenal83)

Reklama

Reklama