Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väzenie Alcatraz bolo považované za miesto, z ktorého sa nikdy nikomu nepodarilo utiecť. Všetkých, ktorí sa o to pokúsili, zadržali, zastrelili, alebo sa utopili v zradných prúdoch Sanfranciského zálivu. Frank Morris však bol majstrom útekov - podarilo sa mu to už niekoľkokrát a od chvíle, kedy sa do Alcatrazu dostal, nemyslel na nič iné... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (443)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood bude pre mňa vždy ten najväčší hollywoodsky pištoľník. Veľký westernový hrdina. Drsný, mlčanlivý chlapík za ktorého hovoria jeho zbrane. No tento herec vedel využiť svoj prirodzený talent a mužnú charizmu aj vo filmoch, ktoré nemajú s divokým západom nič spoločné. Jedným z nich je väzenská akčná dráma "Útek z Alcatrazu". Eastwood stvárnil väzňa Franka Morrisa, ktorý sa ocitne v najprísnejšom americkom nápravo-výchovnom ústave. V kriminále z ktorého ešte nikto neušiel. On sa však o to pokúsi. Podarí sa mu to? To nebudem prezrádzať. Napíšem len, že je to kvalitný, chlapácky film odohrávajúci sa výlučne v prostredí obávaného Alcatrazu. **** ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po mnohých filmov s podobnou tématikou mi útek z Alcatrazu pripadal málinko fádny. Možno to chelo vidieť pred 20 rokmi a bol by som spokojnejší. Taký klasický mainstreamový útekový film, nič viac. Možno ak to budú dávať niekedy v telke znovu, zmením názor a prikloním sa k väčšine, predsa je to už nejaký piatok, čo som to zastihol náhodou v noci na Nove. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Paradni utekarskej film, kde je videt vse od prvniho napadu az po zaverecnej utek. Sice je jasny, jak to vse dopadne, ale vubec to nevadi. Siegel totiz diky charismatickymu Eastwoodovi a prakticky bez hudby dokazal udelat docela napinavou podivanou, kde ale nejsou takovy ty provareny zalezitosti, jako brutalni bachari, svalovci natrhavajici prdele nebo svalnaty rapujici cernosi. A i kdyz to nemuze konkurovat treba takovymu Shawshanku, porad to je hodne dobra podivana. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Naprostá bomba odehrávající se v mé oblíbené lokaci - Alcatrazu. Clint Eastwood je ten správnej přemýšlející chlapík, který si poradí se vším a všude. Naprosto odporný správce, klišoidní zvířecí přítel (v tomto případě myš) a geniálně provedený útěk. Btw toho Dannyho Glovera jsem zatím nezahlíd, ale budu se příště více snažit. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Ó jak jsi kráááásné Seeen Frenciskóó... Další klasika, kterou při psaní SHAWSHANKU (i MÍLE) určitě poctivě nakoukal Stephen King (příběh je o něčem jiném, ale hřiště je úplně stejný). Clintovi člověk samozřejmě fandí od samého začátku od jeho příchodu do věznice. Atmosféra se blíž a blíž závěru pěkně zažere pod kůži a pustí vás až v titulcích. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (38)

  • Dokument History Channel z roku 2015 zverejnil fotografie od rodiny bratov Anglinových, ktoré údajne vznikli okolo roku 1975 niekde v Južnej Amerike. Ich experti na rozpoznávanie tváre sa domnievajú, že fotografia je autentická, čo potvrdzuje, že útek prežili minimálne Anglinovci. (Arsenal83)
  • V epizóde seriálu Secrets of the Dead (2000) z roku 2016 sa traja holandskí vedci pomocou údajov o prílivoch a odlivoch pokúsili rekonštruovať tento pokus o útek. Vytvorením ručne vyrobených kópií pltí a pádla sa pokúsili doplávať na Horseshoe Bay, ktorý považovali za realistickejšie miesto pristátia. Neuspeli. (Arsenal83)
  • Velmi chladné a nevlídné počasí, které při natáčení panovalo, vneslo do snímku onu specifickou atmosféru. Don Siegel se později nechal slyšet, že Útěk z Alcatrazu režíroval způsobem, jako by šlo o černobílý snímek, natočený na barevný film. (ClintEastwood)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (viac)

Režisér Padesáti odstínů se chystá na útěk

Režisér Padesáti odstínů se chystá na útěk

07.08.2018

James Foley (Padesát odstínů temnoty, Padesát odstínů svobody) se čerstvě upsal režii chystaného vězeňského thrilleru Alcatraz. Snímek je inspirovaný skutečným příběhem Franka Lee Morrise, který v… (viac)

Reklama

Reklama