Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Robinson je nekompromisný obchodník a šéfuje úspešnej rodinnej firme, ktorá sa rozhodne postaviť v meste casino. Hoci obyvatelia sú proti hazardu v meste, Jack nechce ustúpiť. Hoci je úspešný v podnikaní, jeho súkromný život je plný nejasností. Budia ho nočné mory, v ktorých spolu s otcom uniká v lese pred obrovskou bytosťou. Tajomné pre neho zostávajú aj obrazy a fotky neznámej ženy v jeho dome. Rovnako ako nepríjemný fax, v ktorom ho niekto označil za vraha. A aj mladá žena, ktorá sa s ním chce stretnúť, aby mu porozprávala záhadné veci, ktorých súvislosti nechápe. Všetko sa však zmení po stretnutí s neznámou ženou, ktorej portréty sú na stene jeho domu, a ktorá je jeho vzdialená teta. Rozpráva mu legendu o jeho dávnom chudobnom predkovi, ktorý sa tiež volal Jack. Jack bol malý podvodník, ktorý síce nechcel pracovať, o to radšej však podvádzal v pouličných hrách s kockami. Jedného dňa mu do cesty vošiel deduško, ktorý Jackovi za jeho poslednú kravu, ponúkol päť zázračných fazúľ. Zúfalá mama ich však v hneve vyhodila z okna. Do rána fazule vyklíčili a ich stonky čneli až do neba. Zvedavý Jack sa po nich vyšplhal až do zázračnej krajiny, v ktorej vládol krutý obor a vlastnil zázračnú hus so zlatými vajcami. A tak Jack využil príležitosť a ukradol mu hus so zlatými vajcami. Obor, ktorý ho prenasledoval, zrútil sa zo stonky na zem a zomrel. Keď teta dorozprávala legendu o Jackovi a fazuli, darovala mu na pamiatku prívesok s fazuľou. A vtedy zvedavý Jack urobil to, o čom počul v legende zasadil fazuľu do zeme... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (17)

Terva 

všetky recenzie používateľa

Scénář - Brian Henson, James V. Hart a Bill Barretta . Hudba - Rupert Gregson-Williams . Kamera - John Fenner. Při výkopu základů kasína je nalezena v zemi velká kost a vzápětí další. Ze všech nalezených kostí se podaří složit kostru obra.......... Pohádka nepohádka. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Možno som bol nadmerne dobre naladený, ale toto spracovanie Jacka a jeho stonky mi prišlo viac než len dobré. Herci skvelí, dej napínavý, osobitným lákadlom je relativizácia dobra, zla, pravdy, lži (a času) - a celková (niekedy až príliš) dospelá atmosféra filmu. Od televíznej rozprávky by som to nečakal, určite nie od Hallmarku ... ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nádherný fantastický príbeh, ktorý je hotovou modernou rozprávkou, ktorá vám zaujímavo ukáže skutočné hodnoty a nechá vás zamyslieť sa. Je to síce zaujímavý mix, ale krásne sa rozvíja a napriek veľkej dĺžke ma vtiahol do deja a užíval som si ho. Je to kúzelné a prekrásne. ()

wosho 

všetky recenzie používateľa

Vcelku snesitelná pohádka-nepohádka, kterou sráží na kolena ona americká nestoudnost-natočit velkofilm i z fazolových prdů. Kdyby to pojali spíše skroměji s pár 100% triky. Hallmark ale sází na prázdné efekty a levná blýskátka a pozlátka. Škoda, protože u spousty svých filmů měli zadělána na kvalitní podívanou pro celou rodinu jako tady. A navíc Matthew Modine je zde velice příjemný a nesere mě tak jak u Psychopata ze S. F., to platí i u ostatních herců (velice se mě zde líbila Mia Sara-byla sice mdlá, ale pěkně se na ní koukalo) ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Pokus o moderní verzi v Česku poněkud méně známé anglosaské pohádky,který ve výsledku působí hodně rozpačitě.Rodinný film,u kterého marně přemýšlím,koho z rodiny by mohl vlastně oslovit. Pro děti příliš dospělácký a pro ty odrostlejší nezáživný.Snímku nepomáhá ani několik známých tváří,protože tam není ani co hrát. Film na opravdu nudné deštivé odpoledne.Celkový dojem 35%. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné báje poprvé zaznamenané Benjaminem Tabartem (1807). (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo ve filmových studiích Bray Studios v Berkshire. (Terva)

Reklama

Reklama