Reklama

Reklama

Půlnoční evangelium

(seriál)
  • USA The Midnight Gospel
Trailer

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Vesmírný reportér překračuje v simulátoru univerza hranice ulítlých světů a řeší existenční otázky týkající se života, smrti a všeho mezi tím. (Netflix)

Zaujímavosti (8)

  • V seriáli môžeme vidieť niekoľko referencii na Rama Dassa – amerického spirituálneho učiteľa, psychológa, spisovateľa a popularizátora psychedelík. V 2. epizóde hovorí Annie (Anne Lamott) Clancymu (Duncan Trussell), že jej Dassove knihy pomohli čeliť strachu. Na konci 8. epizódy si Clancy sadne k postave, ktorá má Rama s najvyššou pravdepodobnosťou predstavovať. Keď sa Clancy spýta na to, či je mŕtvy, alebo nie, tak mu postava povie jedinú vetu: "Just be here now..." "Be Here Now" je názov Ramovej najslávnejšej knihy pojednávajúcej o východnej filozofii, jóge a meditácií. (Circumscriptor)

Půlnoční evangelium - Vyhlazení radosti (2020) (epizóda) (E05)

  • V epizóde sú postavy v alternatívnom vesmíre po smrti znovuzrodené, pričom ich duša prechádza zložitým cyklom. Tento cyklus pozostáva z toho, že im vyššie bytosti vyrežú srdce z tela, položia ho na misku rovnoramennej váhy, kde hmotnosť srdca porovnávajú s hmotnosťou vtáčieho pierka na druhej miske. Táto schéma bola s najväčšou pravdepodobnosťou inšpirovaná egyptskou mytológiou. Tá tvrdí, že po smrti je duša človeka položená bohom smrti Anubisom na jednu z misiek rovnoramenných váh, zatiaľčo na druhú misku položí vtáčie pierko bohyňa spravodlivosti Maat. Ak bude duša zomretého jedinca ľahšia, alebo rovnako ťažká ako pierko, tak môže pokračovať ďalej na svojej ceste k Osirisovi, bohu posmrtného života. Ak však bude ťažšia, tak už bude navždy uväznená v nekonečnom zatratení. (Circumscriptor)
  • I přes velkou fanouškovskou základnu byl seriál hned po první sérii zrušen kvůli finančím problémům. (KGBelik)
  • Vesmírné rozhovory jsou odvozeny ze skutečných rozhovorů v podcastu Duncana Trussella „The Duncan Trussell Family Hour“. (KGBelik)
  • Dron, který používá Clancy (Duncan Trussell), se jmenuje Munnin, což je také jméno jednoho z havranů, kteří létají po celém světě a přinášejí informace Odinovi. (KGBelik)

Reklama

Reklama