Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • Česko Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (320)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

První pokračování nic moc. Jesse se přistěhuje s rodinou do onoho domku na Elm Street a Fred se ho snaží zneužít ke svému návratu ("Kill for me."). Problém - první hodina je utahaná, jsou tu píčoviny jako papouščí útok, a hlavní hrdina je zkurevenej maňas, kterej kéž by zhebnul hned ve school busovém úvodu, protože mě prostě celou dobu sral. Dvojka nepřináší nic pořádnýho. Něco z atmosféry ale zůstalo a Krueger samozřejmě o charisma nepřišel, takže na hodně slabé 3* (5/10) mi to ještě dá. Ještě že se to s trojkou zase vzpamatuje. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tato čast je slabším článkom serie,lebo viac ma bavil Freedy keď kosil decká v snoch,nie prevtelením do niekoho druhého,ja si myslím že tato čast je samostatná kapitola.A bolo v nom veľa dialogov ale malo akcie a o strachu s tohoto dielu sa nedá moc povedať.A hlavná postava M.Patton prosím vás kde ste ho vyhrabali?Strašný herecký výkon. ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Ak ste si mysleli, že Freddy Krueger po prvom vystúpení skončil nadobro mám zlú správu, je spät a chytá dokonca pomstu. Narozdiel od prvého dielu sa druhý trochu-dost zmenil. Jednotka bola originálna a nemala na svoju dobu a pre mna ani teraz chybu. Dvojka mala trošku horší osud. Wes Craven sa zdal režisérskej stoličky čo bolo velké mínus. Za druhé mínusom bolo aj to, že scénar písali dvaja ludia jak Craven tak aj druhý scenárista David Chaskin písali asi zvlášt, pretože film bol dost chaotický a sám si odporoval v niektorých scénach. Takže dej bol odosť horší v porovnaný s prvým dielom, ale film nemal len mínusy mal tiež niejaké klady, ktoré sa v prvej časti neobjavili. Mne sa páčilo, že tu bol Freddy odost tvrdší. čo to znamená? Bol horší v dobrom slova zmysle. Bolo to vidiet na jeho tváry a jeho konaní. Proste posobil dost naštvane a názov Freddyho pomsta asi nieje len tak pre srandu. To musím pochválit, to sa mi páčilo. Další klad bolo, že sa Freddy objavoval na scéne častejšie ako v jednotke. A hororu, ktorý má takéhoto hlavného záporáka to len a len pomohlo zakryt tie mínusi čo som spomínal. Tažko sa mi to píše ale táto čast Nočná Mora v Elm Street s prívlastkom Freddyho pomsta je asi najslabšia čast série čo ale neznanemá, že nieje dobrá proste ostatné časti sú lepšie. Niejak im to nevišlo a ani sa nečudujem byt pod takým nátlakom ,že musím natočit niečo kvalitné aby sa to mohlo aspoň vyrovnať prvej časti.čo sa dá urobit v takej situácií než to urobit úplne opačne. Ale Freddy je tvrdý "človek" a objavil sa aj v dalších pokračovaniach :) ()

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Oproti jedničce propad o hektar níž, do pekla. Nebo snad výš, do růžovoučkého nebe? (co tímhle tvůrci zamýšleli? Chtěli na něco poukázat, nebo... no jen ty představy jsou horší můra než celý film!) Freddy tam sice je, řádí, ale chybí tomu snad všechno podstatné z prvního dílu, hlavně ty sny. Takže jedna hvězda za Freddyho a druhá za rok vzniku. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (26)

  • Scéna, kdy Jesse (Mark Patton) a Ron (Robert Rusler) dělají za trest na školním hřišti kliky, je ve filmu použita dvakrát. (Fenk)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 3 miliony amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama