Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (74)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pozitíva vidím jedine na kvalitnom hereckom obsadení, príjemnej osemdesiatkovej atmosfére a na pár aspoň minimálne humorne zaváňajúcimi scénkami zo začiatku, kedy tu fungoval vtip na báze vzájomného chlapského doberania a tupých hlášok od hlúpučkého nádejného mladého talentu v podaní T. Robbinsa. No ako čas plynul, humor sa postupne vytrácal a dejová linka skĺzla do totálne všedného a mdlého kolotoča všeobecnej nudy a nezáživnosti. Banalita striedala banalitu, koniec už bol vykúpením. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Toto by mal byť ten správny kľúčtuzemských divákov k pochopeniu typických amerických športov. Nenásilný a dobre podaný príbeh 'dvornej dámy' jedného z nižších tímov americkej ligy. Viac originality, troška klišé, občas zdramatizované. Hlavné však je, že sa nehrá o nejakú vysnívanú trofej, či majstra sveta, čo športové filmy často krát zhadzuje z dobre navodeného dojmu. Našťastie filmu takmer vôbec neublížilo zromantizovanie, pretože to sa koná len poslednú polhodinku. 75%. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Na filme ma viac ako baseball zaujal predovsetkym herecky koncert super trojky Costner, Sarandon a Robbins, pricom bol film casto i humorny, ale chvilkami aj dramaticky. Costnerovi sa vzdy hodili hrat ulohy drsnych chlapikov, ako v tomto filme, napriklad prve stretnutie s blbym Ebbym v podani Tima Robbinsa. Preco s blbym, to uvidite, ked si pozriete film :-) V podstate ma tu baseball ani tak nezaujal, ako skor vztah Annie, ktora bola priserne zalubena do Crasha, ale spavala proti svojej voli s Ebbym. Je to prijemny filmik, ale u mna tak na jedno pozretie :-) Reziser Ron Shelton rad nataca sportove filmy, napr. BILI MUZI NEUMEJI SKAKAT (1992), COBB (1994), ZELENY SVET (1996) opät s Costnerom alebo BOXERI (1999) ale prekvapivo napisal aj scenar k filmu MIZEROVE 2 (2003)...12.09.2008 ______ Kevin Costner - (Crash Davis) +++ Susan Sarandon - (Annie Savoy) +++ Tim Robbins - (Ebby Calvin) +++ Trey Wilson - (Joe Riggins) +++ Robert Wuhl - (Larry Hockett) +++ Hudba: Michael Convertino +++ ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Takový hezký film z prostředí baseballu, který se úspěšně vyhýbá všem klišé. Místo baseballu sleduje trochu netradiční vztah mezi mazákem Costnerem, mladíkem Robbinsem a Sarandovou, která si vybírá jen ty nejlepší. Všichni tři hrají skvěle, k tomu hraje hezká hudba, chvílemi je to vtipný, jenže mě to prostě absolutně ani jednou ničím nestrhlo, nenadchlo, nezaujalo. Prostě fajn film, který jen tak plyne a pár minut po skončení nevíte, o čem vlastně byl. ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Durhamští Býci mají do nové sezóny dvě zajímavé posily. To je velký problém pro atraktivní baseballovou expertku Annie, která ze zásady během sezóny souloží vždy jen s jedním hráčem mužstva. Proto si musí vybrat mezi budoucí nadhazovačskou hvězdou MLB Ebbym a zkušenostmi ošlehaným catcherem Crashem. Crashovým jediným úkolem v týmu je přinutit Ebbyho (hráče s milionovou rukou a hlavou za pět centů), aby přestal při hře myslet. Jenže Ebby je jako každý správný polomozek přesvědčen o své genialitě, nic nechápe a proto je nutné, aby si vyzkoušel jaké to je, když na něj vlastní catcher bonzuje odpalovači soupeře. Taková je cena za to, když opičáka s podvazkovým pásem pod dresem napadne luxusní myšĺenka, že rytmus hry určuje hráč s nejlepším kontraktem. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (9)

  • Snímek byl v roce 2008 zařazen Americkým filmovým institutem v kategorii nejlepší sportovní film na 5. příčku. (TheDude)
  • Crash Davis (Kevin Costner) ve filmu odpaluje na obě strany (drží pálku jak napravo tak nalevo). (moznazitra)

Reklama

Reklama