Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě dobré drama, už jen pro svůj rafinovaný námět a znepokojivý scénář. Kontrast několika povah filmových postav v kombinaci s napětím a výbuchy násilí umocňují jejich představitelé, především ale Brad Pitt. Škoda jen neodpustitelného klišé o téměř "nesmrtelnosti" filmových padouchů, jen aby rádoby napětí na konci příběhu gradovalo. ()

Sonnik 

všetky recenzie používateľa

A state of fear and terror. Přes 50% sériových vrahů na CELÉM světě se narodilo, působilo (včetně Zodiaca) nebo strávilo alespoň část života ve státě California. To je fakt a pravděpodobně důvod k názvu tohohle thrilleru. Skvělá atmosférá, dobřé napsaná a hlavně dobře zahraná hlavní čtveřice. Samozřejmě jim vévodí psychopat Pitt, ale výrazní jsou všichni čtyři. Poctivý férový thriller. Víc takových. "Tell me, big shot, how you gonna write a book about something you know nothing about?" ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivá nuda vzhľadom na to, aký zaujímavý, originálny a napínavý scenár je. Pri jeho prevode na filmové plátno sa však "niečo" stalo a výsledná snímka je dosť nezáživná. Senova réžia je príliš nevýrazná a tak nijaký enormný psychologicky prepracovaný triler na spôsob MISERY NECHCE ZOMRIEŤ alebo MYS HRÔZY nečakajte. Takisto záporné kreácie (Pitt, Lewis) nie sú také dobré, aké mohli/mali byť. Ale aspoň klaďas David Duchovny získal jednu z mála vďačných príležitostí svojej kariéry. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Otravný komentár hlavnej postavy skoro spôsobil, že som to nedopozeral. A vôbec celý ten Early bol taký vypečený hlupák, až sa nedá uhádnuť, či ho Duchovny hral tak nešikovne alebo tak presne. Malo to však aj pár napínavých, či inak vydarených momentov, takže nakoniec dobre. Len nech sa ma preboha nikto nesnaží presvedčiť, že som videl vydarenú sondu do duše vraha! ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný thriller a sondáž do mysle patologického vraha. Máme možnosť sledovať jeho postupný psychologický vývoj, od kamarátstva s novými známymi (hlavne s Brianom) až po nemilosrdného zabijaka. Všetky charakterové úrovne zvládol Brad Pitt dokonale, podal možno jeden z jeho najlepších výkonov, ďalšia ukážka toho, aký to je skvelý herec, a vždy aj bol. Rovnako dobrá však bola aj Juliette Lewis, ktorej postavička hlúpej husičky sadla ako na mieru. Dokázala jej dať takú sladko-trpkú príchuť. Avšak narozdiel od ostatných užívateľov si nemyslím, že by snímok vládol nejak extra mrazivou atmosférou. Bola znepokojivá, nadpriemerná a pekne ku koncu gradovala, to áno, ale o nič výnimočne dusivé nešlo. V skratke, ide o nadpriemerný thriller s perfektným hereckým koncertom dua Pitt-Lewis a slušnou atmosférou. 75/100 ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama