Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

emma53 

všetky recenzie používateľa

Ne, já Kalifornii ještě neviděla a tak jsem si dnes na ní posvítila, protože i venku je tak nádherně jako tam. Klasika devadesátek se už dá rozpoznat celkem dobře, ale stejně je to šok, když si uvědomím, že to bylo před 25 lety, když mně je stále stejně. Early řešil konfliktní situace velmi rychle a svérázným způsobem, to se musí nechat Brad Pitt si to užíval a hrál už tehdy bezvadně toho chlapíka, který si se svým svědomím nedělal žádné štráchy. Maximálně roztomilá a naivní byla Juliette Lewis asi i díky dobrému dabingu. Tuhle road movie si ani Brian nepředstavoval v takovém duchu i při svém plánu psát a cestovat ve stopách sériových vrahů. Mělo to švih, spád, jedna akce za druhou, víc jsem neočekávala, takže za mě spokojenost a do Kalifornie se v nejbližší době nechystám. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

film sa zaoberal príliš Bradom Pittom, nepekný príbeh, kašlem na nejaké "sondy do duše vraha". Brian a Carrie (Duchovny a Forbeska) boli naivní, ze si vzali so sebou takých dvoch odkundesov na cestu do Kalifornie ... a na tom to celé stálo. Ak máte radi Pitta, tak toto si nepozrite . Ta záporná postava mu vôbec nesedí. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivá nuda vzhľadom na to, aký zaujímavý, originálny a napínavý scenár je. Pri jeho prevode na filmové plátno sa však "niečo" stalo a výsledná snímka je dosť nezáživná. Senova réžia je príliš nevýrazná a tak nijaký enormný psychologicky prepracovaný triler na spôsob MISERY NECHCE ZOMRIEŤ alebo MYS HRÔZY nečakajte. Takisto záporné kreácie (Pitt, Lewis) nie sú také dobré, aké mohli/mali byť. Ale aspoň klaďas David Duchovny získal jednu z mála vďačných príležitostí svojej kariéry. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Milá vzpomínka na filmové devadesátky. Vylízaný poor white trash Pitt není ovšem stoprocentně věrohodný, i když jeho postava je dobrá. Určitě je ale věrohodný víc, než přehrávající retardovaná diblice Lewis, nebo nevýrazný a odtažitý béčkový spisovatel Duchovny. Sice to celé jakž takž drží pohromadě a slušně odsýpá, ale není to jaksi úplně ono, nemá to tu správnou syrovost, ani ujetost, scénář by šel býval jistě víc vyšperkovat a finále víc vygradovat. A místo Pitta bych si v jeho roli přál třeba Madsena, kterému šli v té době vymaštění násilničtí magoři ještě líp a hlavně přirozeněji. V množině devadesátkových kriminálních road movies jsou určitě lepší kousky, tenhle je zajímavý hlavně kvůli hlavnímu hereckému čtyřlístku. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"To, že lidi potřebují snídat, je jen výmysl.. Přišli s tím výrobci vloček.." ;) Mýty a hloupé obzvlášť se jen těžko vraždí, na rozdíl od lidí.. Patrně jediný Senův biják se skutečně dobrým scénářem, s až ranětarantinovskými dialogy - Tim Metcalfe sem tam dokáže překvapit.. - zároveň platí za jeho tvůrčí vrchol, když neskutečně inspirativní Kalifornie velmi citlivě zkoumá motivy násilí, aniž by jakkoli opustila žánr či se snížila k nějaké samoúčelnosti.. Bravurně napsané charaktery umožňují hlavní čtyřce rozehrát jeden velký koncert, a tak když David Duchovny je samozřejmě jedna velká jistota, dodnes silně podceňovaný Brad Pitt a zejména famózní Juliette Lewis, v té době ještě překvapivě, až vyráží dech.. Kalifornie dává vzpomenout na jiné velké malé snímky se Scorseseho Špinavými ulicemi či Malickovým Badlands na čele.. Nicméně přiznám, že mě dost fascinuje představa, jak by snímek vypadal, kdyby si Pitt s Duchovnym prohodili své role.. ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama