Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na slovo vzatý odborník Forrest Taft (Steven Seagal) pracuje pre naftársku spoločnosť Aegis Oil, vedenú sebavedomým a bezohľadným Michaelom Jenningsom (Michael Caine). Keď s nasadením života zabráni katastrofe počas havárie jedného z ropných vrtov na Aljaške, naftový magnát tvrdí, že zlyhal ľudský faktor a na tlačovke prezentuje svoju spoločnosť ako ochrankyňu životného prostredia. Iba zasvätení vedia, že za celou propagačnou akciou je Jenningsova snaha započať prácu na novom vrte v priebehu dvoch týždňov. Keď totiž termín nedodržia, príde o právo na pôdu, ktorá pripadne späť Eskimákom - a to nehodlá pripustiť... Poverí preto svojho šéfa bezpečnosti MacGrudera (John C. McGinley), aby zlikvidoval starého predáka Hugha Palmera (Richard Hamilton), ktorý sa stal príliš nebezpečným - a keď zistí, že sa o tajné údaje začal zaujímať i Taft, rozhodne sa ho zabiť tiež. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (353)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Seagal na začiatku opäť vymláti celý bar, aby sme videli aké vie spraviť rošambo a potom pridá navyše aj morálne ponaučenie. Herecké obsadenie vo filme prekvapilo, no filmu celkovo moc nepomohlo. Akcia je veľmi slušná, zápletka predpotopná, ale stále je to veľmi solídne pozerateľný Seagal. 65%. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Ne,že bych si obsah filmu nějak výrazně uchovala v paměti, ale dobře si pamatuju, jak jsem to jako mladší milovala a věčně se dovolovala rodičů,jestli smím zůstat vzhůru do noci,abych to viděla.Seagal ještě v nejlepších letech a nejlepší formě,správný akčňák..:) Myslím,že Aljaška potěší každého jeho fanouška. ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Steven je tu ještě v dobré formě, ale v Aljašce prostě nic nefunguje tak jak má: pověst a historie hlavního hrdiny, drsňácké řeči a dialogy obecně, zpomalené záběry, mystická, duchovní stránka, Michael Caine jako záporák. Možná až ten fylozofický závěr - částečně. Nepomatuji si, kdy kdy jsem se u Seagalovky tak nudil. 50% ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Seagal si chtěl vyzkoušet režii, sám se obsadil do hlavní role, ale nedopadlo to dobře. Měl si vybrat rozhodně kvalitnější scénář nezatížený ekologickým posláním, který navíc neohrabaně kombinuje akční film s dramatem doplněným o eko agitkou. A to se mu vymstilo. Akce je pomálu, všude zní ochranářský apel, když dojde na akci, je jen průměrně natočena a scénář je značně schematický. Snad jen Michael Caine nejvíce zaujme v roli záporáka, ale i on dost přehrává. Tenhle film je prostě hodně nevýrazný. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama