Reklama

Reklama

Sputnik

  • Rusko Спутник (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (145)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Každé 2-3 mesiace mám slabšiu chvíľku, a pozriem si Votrelca od jednotky po trojku (to znamená aj dvojku - pre nechápavých). Je to proste môj “miľuvaný film”, pričom Alien je najkrajšie monštrum, aké bolo kedy vymyslené, akurát stretnúť by sme ho nechceli. Včera bol taký deň - minochodom. No a keď som zabil 6 hodín života sledovaním tejto kultovej záležitosti, napadlo ma pozrieť sa do rubriky “podobné”. Veľa krát sa mi v minulosti stalo, že mi nejaký “vysoko postavený”, konkrétny idiot z delegácie ČSFD zamietol “tag” či pridanie snímku do spomínanej kategórie (akoby to bolo len za zásluhy či výsada kráľov nad 876 tisíc bodov), tak som zo zvedavosti nahliadol aj tunáko, a vyskočil mi akýsi ruský “Sputnik”. Zvedavosť mi nedala, začal som lašovať po interňieťe, lebo momentálne “jediným” hororom, voľne dostupným pre všetkých ľudí na tomto svete, je Igorova tlačovka, ktorú už sledujú aj na CNN či BBC - “LIVE”, lebo takého mentálne slabého jedinca už dávno v žiadnej krajine nemali, pričom by to bola celkom slušná prča, pokial by neriadil tu našu. ALEBO, počas skurvených správ na Jojke, Markíze či TéAtrojke, lebo Koronakokotina, sa za posledné desaťročia stala najväčšími psychologickým strašiakom pre slabomyseľných, pričom keby v tejto dobe niekto vraždil podľa všetkých hriechov biblie, musel by ich počet navýšiť minimálne o dalších “Se7en”, aby sa aspoň na titulku rybárskych novín dostal. Taaak, trošku som si uľavil - iný už nebudem, kto ma nemá rád, nech ma vyjebe z obľúbených ako “ricci.s” :D A film? Pre interesujúcich niekoľko podstatných informácií. Nie, Ridli Skot to netočil, Bred Pyt tu nikoho nezachráni, Dženifer Anyston Vám cecky neukáže, ani na žiadne bombové efekty od Copperfielda tu nenatrafíte. Zázraky teda čakať rozhodne netreba, toho sa hádam dočkáme keď kompetentným rozum v laviciach NR do polohy “ON” docvakne, no každopádne, zlý tento sajnsfikšn od Putina rozhodne nie je. Treba jedine predsudky z pionierskeho tábora za hlavu zahodiť, červené šatky s cvičkami nahodiť, a budete spoko. Normálne rozmýšľam, že dám štyri, len mám obavy, že ma budú ľudia posudzovať - “Ale čo Ti jebe?!” Tento posledný sa mi fakt podaril :D ()

bobstock 

všetky recenzie používateľa

Jisto jistě se nechali ruští scénáristé inspirovat snímkem Život a lehce by mohl navazovat. Stejně tak i celkem podařenou vizuální stránkou nezvaného návštěvníka podle Ridleyho slavnějšího díla. Rusové mají navíc obrovskou výhodu, že pokud chtějí navodit temnou a surovou náladu sovětského svazu v podstatě nemusí jezdit daleko a stavět předrahé kulisy. Ono se toho zase moc na tom venkově kousek za velkými městy nezměnilo, zvlášť na tajných vojenských základnách. 60% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Už keď som videl trailer a prečítal som si názory niektorých ľudí a tí tvrdili, že to bude ruský Votrelec, trocha som sa čudoval. Kde to tam videli? Postupne sa skupina týchto ľudí čoraz mohutnejšie rozširovala a ja som bol čoraz zmätenejší – uniklo mi niečo? Potom sa dostal film k divákom a tí STÁLE tvrdili, že je to ruský Votrelec. Pozrel som si ho... a nie, vážne to nie je ruský Votrelec. Je to skôr ruský Splice. Spočiatku je atmosféra dobrá, ale keď sa začne hrať s otvorenými kartami, prejde scenár v polovici do „čohosi“ neveľmi zaujímavého. Ku koncu sa to zmení na relatívne akčnú vyvražďovačku, ale stále to nie je tak úplne ono a rozhodne to nie je ruský Votrelec. Inak ale ide o vcelku fajn sci-fi horor. Avšak so značne slabou obludkou. Mne osobne by vôbec nevadilo, ak by sa na to Rusi vykašľali a ani sa nesnažili o originalitu, ale naopak by naozaj urobili ruského Votrelca. Prostredie sovietskeho zväzu 80. rokov by bolo pre alien-univerzum jedným slovom geniálne. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mě dost kladně překvapilo! Filmy s mimozemskou tématikou můžu kdykoliv, proto mě už tehdy zaujaly prvotní trailery na film Sputnik. Na ruský snímek se jedná o technicky skoro dokonalou záležitost, audiovizuálně se dorovnali (někdy i předčili) svým americkým žánrově podobně laděným snímkům. Sputnik si mě dokázal získat docela zajímavým nápadem, že ten vetřelec žije v symbióze se svým hostitelem (v tomhle mírná podoba s facehuggerem ze Scottova Vetřelce), v rámci endokrinologie jsem uvítal myšlenku s kortizolem (tohle mě scénáristicky kladně překvapilo). Jasně, na poli těch dvou hodin se dočkáme jako diváci dost "vatového" materiálu sloužící pouze k výplni stopáže, osobně bych 20 minutek vystříhl. Jinak akce minimum, ale hezky natočená, docela přehledná, i slušně brutální (krví se nešetří). Na nějaký perfektní počin to ještě nemá, ale v rámci žánru to patří rozhodně k nadprůměru, to bezesporu. Za mě 7,5/10 ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Tohle jsem si užil. Ruská verze filmů Life a Alien. Mělo to dobrý nápad a potvora vypadala hezky. Hutná atmosféra a opravdu luxusní soundtrack. Líbilo se mi jak mimozemská entita fungovala. Filmy tohohle typu prostě můžu jo a taky jsem čekal, že se to bude odehrávat ve vesmíru a to se neodehrává o to zajímavější. 75% ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (viac)

Reklama

Reklama