Reklama

Reklama

Jeden za všechny

Trailer 2

Obsahy(1)

Náhradní učitel je vyslán do města, kam dosud nikdy nevkročil, aby se ujal třídy šesťáků. Když se má zhostit úkolu znovu začlenit do třídy žáka, který se zotavuje z vážné nemoci, čeká ho nepříjemné překvapení - nikdo ze spolužáků si nepřeje, aby se chlapec mezi ně vrátil. Dojemný příběh o vedení a toleranci je připomínkou toho, že skutečná změna vždy přichází zevnitř. (Cinemax)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (6)

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Příběhy ze školního prostředí nevynechávám. Historie "školních filmů" je dlouhá a dobré film se nenatáčejí jen v poslední době. Škola je dobou, než člověk "promluví", všechno ostatní je už hotovo. Avšak ani tento film nemá špatnou zápletku, trpí sice roztříštěností a naivitou, ale jak to skutečně bylo si snadno domyslíme sami. Začlenění "učitelova problému" je tu ovšem očividně navíc. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Vo svojom žánru, napriek menším snahám, jednouchý film s veľkým potenciálom. Scenár, ako aj príbeh, sú slušne postavené a k tomu i tie vedľajšie príbehy vedľajších postáv sú decentne pripojené. Druhý celovečerný počin Davida Ilundaina skrýva v sebe hneď niekoľko možností na to, aby film mal viac vrstiev, oslovujúci širší publikum (nielen vyššieho ročníku základných škôl). Problém je v tom, že ani jedna z týchto možností (ani tá, ktorá je v centre pozornosti) nie je dotiahnutá do úspešnejšieho konca. Scény končiaci sa uprostred ich trvania (nie je to problém strihu), nedoriešenie niektorých vecí (programovanie), atď. majú svoj negatívny dopad na film. Záver nemá dostatočnú silu udrieť tak, že tie vlny v divákovi budú dlhšie rezonovať (možnosť však tu bula). Pre mňa neznámi herci/herečky hrajú dobre a viac-menej prirodzene. Keby film bol trochu viac kompaktnejší a ráznejší (hlavne v záveru), tak neváham dať štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama