Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ctižiadostivý pretekár Cole Trickle (Tom Cruise) sa pokúša preniknúť do tvrdého sveta automobilových pretekov a časom sa skutočne začne prepracovávať k prvým víťazstvám. Navyše mu v ceste na vrchol pomôže významný promotér Tim Daland (Randy Quaid), ktorý mu ponúkne miesto vo svojom tíme. Daland dokonca pre Colea získa legendárneho trénera a mechanika Garryho Hogga (Robert Duvall). Cole sa zblíži s druhým jazdcom tímu, Howdym Burnsom (Michael Rooker). V hromadnej havárii na jednom z pretekov sa obaja, Cole i Rowdy ťažko zrania. Cole sa síce zo svojich zranení, najmä ťažkého otrasu mozgu spamätá rýchlo, psychicky však vyradenie z kolotoče pretekov nesie veľmi ťažko. Našťastie sa o neho po všetkých stránkach stará mladá lekárka Claire Lewická (Nicole Kidmanová). Vráti sa Cole ešte na pretekársku dráhu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (195)

Čtec 

všetky recenzie používateľa

Asi jeden z nejlepších hraných (nedokumentárních) filmů z prostředí automobilových závodů, ale přesto mě to nijak nenadchlo. Už se mi skoro začíná zdát, že asi opravdu kvalitní film z tohoto prostředí natočit ani nejde. Ale, sakra práce, co třeba Legenda o velkém návratu z prostředí golfového od Roberta Redforda? Proč tam to jde a tady ne? Možná taky že je to jen můj problém, že mám automobilové závody opravdu rád a léta je sleduji a tak jsem přehnaně kritický... Nevím. Když to shrnu, nejvíc se mi líbila Nicole Kidman a nemůžu dát vít než průměr. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ sa vám páči Top Gun a Tony Scott za každých okolností, budete spokojný. Lenže pre mňa diváka narodeného v roku 1993 nezasiahnutého nostalgickými vplyvmi tohoto filmu v dobe uvedenia a mysliac si od režiséra, že je tvorcom 2. kategórie, ničím ma neprekvapil. Ba čo viac, je horší než sequely Rockyho Balbou (až na päťku) a občas som si pripadal ako na nekvalitnej horskej dráhe. A patrím medzi menšinu neodvareného a nedychtiaceho publika o automobilové závody. ()

Reklama

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Takovej Top Gun na kolech. Mladej a neklidnej Tomík sice nezná o autech vůbec nic, ale řídit je umí a to s velikou odvahou. Jeho horká hlava vypadá, že bude pro team problém.  A když se na scéně objeví, hezká doktorka v podání Nicole Kidman, začnou mladému samečkovi ty pravé bouřlivé dny. Je to výborná oddechovka. ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Bouřlivé dny ? Trocha adrenalinu říznutá špetkou romantiky a dochucená kapkou psychologie. Snímek není ničím výjimečný, ale také neobsahuje nic konkrétního, o čem by se dalo říct, že se to nějak výrazně nepovedlo. Až na jednu drobnost. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Názorový přemet milé a krásné doktorky v samém závěru filmu je až příliš náhlý. Přestože láska dokáže zázraky, jejímu náhlému vzplanutí pro automobilové závody jsem nevěřila ani vteřinu … :-) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicka ranná Cruiseovka, kde hra toho svojho tradicneho nesympatickeho fracka, ktory je v nejakej oblasti nadaný (tentokrat v zavodeni) a dosiahne velke veci a popritom ziska dievca svojich snov. Proste to, co Cruise toci celu svoju karieru a zaraba to obrovske prachy. Pokial ho zeriete, tak si vychutnate vsetky tie kliše do sytosti. Mne Cruise nikdy prilis nesedel a tak som sa tesil aspon na nejake napinave a spickovo natocene sceny zavodov. Ale v tomto smere to je tiez len tuctovy nevyrazny priemer. Tony Scott si evidentne vybral slabsiu chvilku. Dejova omacka isla uplne mimo mna, takze vysledok je pre mna podpriemerny. 4/10. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (42)

  • Před závodem v Darlingtonu je zpovídán jeden z jezdců, Neil Bonnett, který těsně unikl smrti při vážné nehodě. Ta si pro něj přišla při tréninku v Daytoně roku 1994. (HellFire)
  • City Chevrolet, jeden ze sponzorů Colea Tricklea (Tom Cruise), je doopravdy jeden z místních prodejců aut vlastněný Rickem Hendrickem, jenž připravoval auta pro tento film. (HellFire)
  • Skladba "Show Me Heaven", ktorú pre film napísala a naspievala Maria McKee, sa dostala na prvé miesto v hudobných rebríčkoch Veľkej Británie, Belgicka, Holandska a Nórska. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (viac)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Reklama

Reklama