Reklama

Reklama

Deti sú späť

  • Francúzsko Chacun chez soi (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Catherine (Michèle Laroque) a Yann (Stéphane De Groodt) sú šťastne zosobášení už mnoho rokov. Odkedy však Yann predal svoj podnik, je príliš zaneprázdnený svojimi bonsajmi a Catherine sa začína cítiť zanedbávaná. Situácia sa zhorší, keď ich 27-ročná dcéra Anna (Alice de Lencquesaing), ktorá je na mizine, a jej priateľ Thomas (Olivier Rosemberg) prídu o byt a zaklopú na ich dvere. Keďže Yannova kríza stredného veku sa vymyká spod kontroly a pobyt detí na neurčito je čoraz invazívnejší, Catherine vyskúša čokoľvek, aby ich vyhodila z rodičovského domu a vrátila svoj život do normálnych koľají. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (2)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Michèle Laroque je predovšetkým skúsenou herečkou. Je vidieť, že vo svete režírovania sa začala pohybovať relatívne nedávno. Jej predchádzajúci film Brillantissime, pohybujúci sa v žánru komédia, mala zopár vydarenejších momentov, ale celkovo nezanechal za sebou výraznejšie vlny. Bohužiaľ, niečo podobné sa dá povedať aj o jej druhom filme, ku ktorému napísala aj scenár a vzala si aj jednu vedľajšiu rolu. Základ príbehu je pomerne aktuálnu záležitosťou, a to nie len vo Francúzku. Pani režisérska predovšetkým sa snaží na poli komédii zobraziť tú situáciu (a tým súvisiace veci, priame a nepriame), keď dieťa sa nasťahuje naspäť k rodičom – v našom prípade spoločne s budúcou drahou polovičkou, pretože z rôznych dôvodov nemajú financie na samostatné bývanie. Druhoradou snahou je zachytenie krízy v manželstve staršieho páru (v tejto roli sú rodičia). Z hľadiska filmu ani jedna z týchto vecí nie je dobre zvládnutá. Ten výchovný účel v prípade „mladí ľudia sa prispôsobia starším (a naopak)“ je bagatelizovaný a vtipné scény majú spíš úroveň detinských činov a fígľov. Záver síce skončí tak, ako to divák očakáva, ale myslím si, že s výsledkom bude nespokojnosť na viacerých frontoch. Je jasné, že tvorcom išlo o ľahkú a zábavnú komédiu. Ale fakt by sa to nedalo trochu serióznejšie spraviť, prípadne trochu viac pracovať na tých „vtipnejších“ scén a dialógoch? Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film za sedem miliónov zarobil len milión. Asi nepobavilo tak, ako čakali. Ono to otrepané svrbenie v rozkroku pánov a dám skoro za zenitom už nemusí byť také vtipné, ako by prvoplánový scenárista očakával. Neškodná komédia, ale trochu drahá vzhľadom na výsledok. Možno keby si pánko, pestovateľ bonsajov, s účesom spredu výrazne dohora, lebo za ním má polmetrové cédečko, ktoré by mu závidel nejeden františkán, keby si ten pánko nejaký ten bonsaj strčil do prdele, tak by sme na tejto úrovni neboli prekvapení. A bolo by to asi rovnako tak vtipné, ako všetky situácie v tomto filme. Tá manželská monotónnosť bola pretavená aj do monotónnosti humoru. ()

Reklama

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Film vyšiel 2. júna 2021 v 501 francúzskych kinách a stal sa veľkým prepadákom, keď si zo skoro 7 miliónového rozpočtu na seba nezarobil ani šestinu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama