Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Kdyby se Ray Bradbury v roce 1950 trefil přesně, byl by dnes Mars už jedenáct let kolonizován. Vědecká přesnost je však to poslední, co bychom v jeho povídkách hledali. Lidé v mezních situacích uprostřed fantastických cizích světů, snů, představ a kouzel, to je svět Bradburyho povídek, který jeho čtenáři vyhledávají už přes půl století. A právě tento svět přenesl scénárista Richard Matheson do čtyřapůlhodinové filmové ságy dokonale. (Levné knihy)

(viac)

Recenzie používateľa corpsy k tomuto seriálu (4)

Marťanská kronika (1980) 

Začnem trochu od boku, ale určite k veci. Pokiaľ viem, trikový špecialista John Stears podieľajúci sa na tejto TV minisérii, je držiteľom dvoch Oscarov a pracoval na pol tucte ranných bondoviek. Čiže kariéra jak sviňa, podobne aj skúsenosti, pričom na tých filmoch to je aj vidieť. MARŤANSKÁ KRONIKA je už svojím námetom niečim, na čo bude treba množstvo trikových záberov, lenže v tomto prípade sa Stearsova skúsenosť akosi minula s účinkom, pretože to, čo filmy ponúkajú je jeden obrovský výsmech a nech mi nikto nehovorí, že ide o televízne skromný rozpočet, nedovoľujúci väčší rozmach ( viď pravý opak v BATTLESTAR GALACTICA 78´ ). Čiže, otrasná vizuálna stránka ťahá snímky do hlbín, lacná réžia tomu všetkému výsostne napomáha a herci dupľom ( hlavne v prvej časti ). A pritom J. Stears nieje jediným hviezdnym tvorcom, ktorý si tu vylámal zuby. ()

Expedice (1980) (E01) 

Slabučký začiatok, ktorý rozhodne nesľubuje, že by sa toto grandiózne literárne dielo, dospelo k lepšiemu pokračovaniu. ()

Osídlenci (1980) (E02) 

Trikovo sa proste nedočká toho, čo by sa dalo od tejto mohutnej ságy čakať. Toto sa malo robiť pre kiná, z obrovským rozpočtom. A pri tom všetkom, je to dejovo odťažité. ()

Marťané (1980) (E03) 

Záver je zrejme najslabší z celej minisérie a to človek čaká, že ten klimax bude mať v rukáve nejaký ten triumf, audiovizuálne. ()

Reklama

Reklama