Reklama

Reklama

Já už budu hodný, dědečku!

  • Československo „Já už budu hodný, dědečku!“
všetky plagáty
TV spot 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Starnúci herec Theodor Bergner sa v práci správa ako primadona, v súkromí ako dokonalý grobian a cholerik. Všetci ľudia bez výnimky ho rozčuľujú, v lepšom prípade má pre nich len podráždené odvrknutie, častejšie však priame urážky. Navyše je obdarovaný veľmi zvláštnym druhom humoru, vyžíva sa v tom, že privádza druhých do rozpakov. Jedného dňa stretáva vo vlaku akéhosi starého pána, z ktorého sa vykľuje čarovný deduško. A od tej chvíle sa Theodor vezie na kĺzačke nepríjemných situácií. Presne podľa príslovia "Čo nechceš, aby robili tebe, nerob inému", si teraz na vlastnej koži musí vychutnať všemožné trapasy, aké doposiaľ on sám zlomyseľne pripravoval nešťastníkom vo svojom okolí. Dokáže sa napraviť nenapraviteľný a polepšiť nepolepšiteľný muž? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

TV spot 2

Recenzie (204)

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Polarizujúca komédia, ktorá evidentne pre časť spoločnosti znamená nefalšovanú zábavu s nekompromisným Milošom Kopeckým, ja som skôr zástancom tej, pre ktorú film nie je obzvlášť zaujímavý. Ani trefný svojou mentalitou, pretože úroveň prehrávania prevyšuje onen rozmer podráždenia hlavného hrdinu. Konfrontácia paradoxov a cholerizmu mohla skrátka dopadnúť improvizačne lepšie. Bez zbytočnej divadelnosti a hraním na pílu. ()

Gig 

všetky recenzie používateľa

Měli jsme tu slavné filmové i seriálové choleriky. Byl tu Marvan v Andělovi, Sovák v Chalupářich a mnoho jiných. Byli tu převychovaní cholerici jako např Marvan v Posledním mohykánu. Teď tu máme opět převychovaného (skutečně?) cholerika v podání geniálního skutečného i satirického i parodického i divadelního pana Kopeckého. “Já vám ty peníze vracím.” ()

Reklama

J R C Pecuchet 

všetky recenzie používateľa

Skvělá komedie Petra Schulhoffa z roku 1978. Miloš Kopecký se na svou roli cholerika dokonale hodí, obklopen kolegy, kteří mu geniálně nahrávají. Také se mi líbí, že autoři v některých scénách nechávají gegům prosakovat mezi řádky jako třeba ve scéně, kdy Dáša Veškrnová při natáčení kazí jeden záběr za druhým a v pauzách se na scéně objevuje hlavní osvětlovač s průpovídkou " To pětikilo vějš - níž - vypněte to pětikolo, teď je to dobrý ! " ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Pekná filmová alúzia na Moliérovho Mizantropa, ktorého vynikajúco stvárnil Miloš Kopecký. Tvorcovia sa pohrali aj so zakomponovaním samotnej divadelnej hry do filmu, a tak Kopecký hrá herca Bergner a ten vlastne hrá sám seba, teda cholerického človeka, ktorý nemá rád ľudí a všemožne im robí zle.  Zároveň je hlavný hrdina postavený do takých situácií, v ktorých jeho správanie vyvoláva úsmev a zosmiešňuje tak jeho nepekné charakterové vlastnosti. Naviac má príbeh ešte rozprávkovú rovinu, ktorá Bergnera uvádza do ešte bláznivejších situácií. Produkcia je však úplne priemerná a hoci je technicky dobrá, pochváliť sa môže snáď len vtipnými animovanými titulkami. 65% ()

mr.bredok 

všetky recenzie používateľa

celkem jsem se u toho bavil. Hlavně tam hrál skvělý Kopecký. I když nutno připustit, že měl mnohem lepší role. Ty **** jsou pak především za scénku, kdy Kopecký chtějící udělat dobrý skutek sveze autem nějakopu babku. Ta odmítá, že to nestojí za to, Kopecký ji přesto složitě i čaganem nacpe do auta a po ujetých 20 metrech ho babka zastaví se slovy Stůjte tady bydlím. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (18)

  • Během natáčení zkolaboval herec Václav Lohninský. [Zdroj: Aha] (carott)
  • Scénka z bufetu, kde Theodor "Dóďa" Bergner (Miloš Kopecký) plive pecky do jídla Helence (Dagmar Havlová-Veškrnová), je inspirována skutečnou příhodou, která se stala herci Jiřímu Lírovi. Ten pecky naházel do „domněle opuštěné“ sekané jednoho důchodce, ovšem na rozdíl od scénky stačil včas zmizet. O příhodě vypráví Vladimír Menšík ve své vzpomínkové knize. (TomKey)
  • Miloš Kopecký měl ve filmu dva dubléry. [Zdroj: Aha] (carott)

Súvisiace novinky

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (viac)

Reklama

Reklama