Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láďa Pitras a Oto Vacák, náborári podniku Pragokov, získavajú pracovné sily síce vedecky, ale za ich metódy by sa nemuseli hanbiť ani skúsení mafiáni či tajní agenti. Starostlivo si zisťujú všetko o súkromnom živote osôb, ktoré si vyhliadli ako obete, a tieto informácie zneužívajú, aby ich zlanárili do svojho podniku. Vedecká metóda, postavená na využití spoľahlivej páky, ktorou je manželská žiarlivosť, nevera či hrozba prezradených intímnych tajomstiev, sa však nakoniec obráti proti jej autorom. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Luděk Sobota (Pitras) bol režisérovou neústupnosťou tak vystresovaný, že sa rozhodol štrajkovať. Jedného večera povedal rodičom, nech ho druhý deň na pľaci ospravedlnia, pretože sa cíti mizerne, ako by na neho išiel infarkt. Režisér bol na nohách už od skorého rána a hneď o piatej prišiel Sobotu zobudiť. Povedal mu, nech si odpočinie a príde pokojne o niečo neskôr, štáb vraj počká. Sobota pritom v skutočnosti závažný zdravotný problém nemal, išlo skôr o hypochondriu, ktorou bol preslávený. To ráno však dostal infarkt režisér Schulhoff. A to nepredstieraný .Sobotu potom dlho trápilo zlé svedomie. "Mám pocit, že som mu ten infarkt privolal," zveril sa v jednom rozhovore. (Raccoon.city)
  • Natáčení v Popradu ve skutečnosti proběhlo na adrese Průmyslová 1561, Praha-Kyje. (sator)
  • Ve filmu několikrát zazní „andílek od Murilla“. Bartolomè Esteban Murillo byl španělský malíř. Vytvořil velký počet obrazů každodenního života své doby, poději se ale specializoval na duchovní tematiku, včetně andělů a andílků. (sator)
  • Filmové titulky nakreslil malíř Stanislav Holý. (sator)
  • V Popradu, kde náboráři z filmu shánějí jeřábnici, se nikdy nevyskytoval bar Virginia, o kterém je ve filmu řeč. V Česku se pak nevyskytuje obec Čulice, ve které náboráři lanaří svářeče (Karel Augusta), v úvahu by přicházela obec nedaleko Brna Čučice, která by lépe korespondovala s hláškou z filmu („čučet v Čulicích“). (Strato61)
  • Celý film byl natočen v Praze. (M.B)
  • V průběhu natáčení prodělal režisér P. Schulhoff jeden ze svých infarktů. (Bart)

Reklama

Reklama