Reklama

Reklama

Sissi - Mladá cisárovná

  • Česko Sissi, mladá císařovna (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zaspomínajme si na nezabudnuteľnú Romy Schneiderovú v úlohe pôvabnej princeznej Alžbety Bavorskej, do ktorej sa zamiluje rakúsky cisár František Jozef I. (Karlheinz Bohm). Obaja mladí ľudia musia prekonať najrôznejšie prekážky, až kým je Alžbeta v roku 1854 korunovaná za cisárovnú, ktorú jej poddaní s láskou nazývajú Sissi. Vtedy sedemnásť ročná Romy Schneiderová sa vďaka tejto úlohe stala populárnou nielen v Rakúsku a Nemecku, ale v celej Európe. Sissi z nej doslova urobila filmovú hviezdu, na ktorú nemožno zabudnúť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

Marthos 

všetky recenzie používateľa

V pokračování výpravné trilogie o osudech mladé rakouské císařovny je opět evidentní, že historická pravda – nebo alespoň to, co je za ní obecně považováno – byla Marischkovým přístupem přetavena v idylický romantický kýč, ovšem na podobném principu tehdy fungovala i tuzemská výroba (Vávrova husitská trilogie). Sotva osmnáctiletá Romy Schneider se mezitím stala hvězdou podobně laděných filmů a přestože se k nim později sama nerada hlásila, potvrzuje už na nich svůj výjimečný herecký talent, který plně rozvinula o dekádu později. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Limonáda. Primerane bublinková, sýto kolorovaná, vyvolávajúca spomienkový optimizmus za mocnárstvom. Na jeho čele boli pekní mladí ľudia, zápasiaci nielen s vládou nad rozsiahlym územím, ale aj s prísnymi dvornými regulami a v prípade cisárovnej Sissi aj so zlomyseľnými zásahmi neprajúcej svokry. Pritom nič všeobecne ľudské týmto vládcom nebolo cudzie. Počas nádherných, farbami hýriacich plesov poriešili rozpory v kráľovstve a nebáli sa ani výletov do veľhôr. Ak by v tom nebola tak nenápadne zakódovaná manipulácia v štýle vytvorenia diel, ktoré evokujú lásku a oddanosť riadiacim panujúcim autoritám, hádam by som šiel s hodnotením aj vyššie. Na druhej strane, veď viem, že limonáda nie je zdravá, má neprirodzené, príliš žiariace farby a priveľa cukru, ale raz za čas: prečo nie? ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Prostě pokračování, které se nese v duchu prvního filmu a sází na to, jak je Romy Schneider krásná a bezelstná. A ono to snímku vychází. Opravdu stojí na této herečce, a jakmile podlehnete jejímu kouzlu, jste ztraceni a budete věřit i tomu, že je tohle dobrý film. No za srdce vás chytnout může. Možná, i když jste Maďar. ()

Roman Albach 

všetky recenzie používateľa

Film Sissi, mladá císařovna byl logickým vyústěním nečekaného úspěchu Sissi z předcházejího roku. V německy mluvících zemí se doslova strhla Sissimánie v jejímž středu stála mladičká Romy Schneider. Pro mě osobně je tento film z celé trilogie Sissi nejslabší. Nicméně opět musím uznat, že Ernst Marischka byl ve svém oboru mistrem a vytvořil snímek, na který se dá velmi příjemně dívat i 50 let po jeho vzniku. ()

joelly01 

všetky recenzie používateľa

Jeste vetsi bombice nez jednicka, jak Sissi trpela ze ji ta zla tetka vzala dite tak jsem se uplne trasla vzteky a pak jsem se normalne rozbrecela dojetim kdyz Franz Josef rikal jak ji miluje ze vseho nejvic a vzal ji na tu krasnou horskou chatu! Jezisi, ja jsem posledni dobou fakt hrozny kolotocar.... ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Film zobrazuje historické udalosti, ktoré sa stali oveľa neskôr, než sú vo filme zobrazované. Rakúsko-uhorské vyrovnanie a korunovácia cisárskeho páru za kráľa a kráľovnú Uhorska sa udiala v roku 1867, 12 rokov po tom, čo sa Sissi (Romy Schneider) narodila prvá dcéra Sophie. (Arsenal83)
  • Sissi (Romy Schneider) v skutočnosti raz ušla z dvora, ale bolo to pre iné dieťa. Udialo sa to po narodení syna Rudolfa v roku 1858. Neskôr sa tiež postavila proti prísnej brannej výchove, ktorá bola preňho plánovaná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama