Reklama

Reklama

Sissi - Mladá cisárovná

  • Česko Sissi, mladá císařovna (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zaspomínajme si na nezabudnuteľnú Romy Schneiderovú v úlohe pôvabnej princeznej Alžbety Bavorskej, do ktorej sa zamiluje rakúsky cisár František Jozef I. (Karlheinz Bohm). Obaja mladí ľudia musia prekonať najrôznejšie prekážky, až kým je Alžbeta v roku 1854 korunovaná za cisárovnú, ktorú jej poddaní s láskou nazývajú Sissi. Vtedy sedemnásť ročná Romy Schneiderová sa vďaka tejto úlohe stala populárnou nielen v Rakúsku a Nemecku, ale v celej Európe. Sissi z nej doslova urobila filmovú hviezdu, na ktorú nemožno zabudnúť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Je to vrcholně naivní, vztah Sissi s manželem vyklouzl z knihovničky malé milovnice červené knihovny, všechny postavy jsou v jádru kladné, všichni se mají neskonale rádi, občas nad jejich láskyplným vztahem přeletí mráček, ale chumry jsou vždy jen krátkodobé. I přes všechny tyto výhrady se na film dobře kouká, protože Romy je roztomilá, před kamerou se často prohání krásní koně a občasný pohled na nějaký ten horskÿ masiv také není k zahození. Kdo nečeká umění, ale lacinou zábavu, bude možná ze snímku nadšen. Minimálně proto, že měl pravdu. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Faidra to vystihla presne. V čase končiaceho detstva a pomaličky sa rozbiehajúcej útlej mladosti bola pre mnoho dievčatiek Sissi tým, čím je pre dnešnú generáciu Twilight - očarujúcou rozprávkou na dobrú noc a pekné sníčky. Akurát v Sissi boli vždy zaujímavejšie kostýmy ;-) ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Limonáda. Primerane bublinková, sýto kolorovaná, vyvolávajúca spomienkový optimizmus za mocnárstvom. Na jeho čele boli pekní mladí ľudia, zápasiaci nielen s vládou nad rozsiahlym územím, ale aj s prísnymi dvornými regulami a v prípade cisárovnej Sissi aj so zlomyseľnými zásahmi neprajúcej svokry. Pritom nič všeobecne ľudské týmto vládcom nebolo cudzie. Počas nádherných, farbami hýriacich plesov poriešili rozpory v kráľovstve a nebáli sa ani výletov do veľhôr. Ak by v tom nebola tak nenápadne zakódovaná manipulácia v štýle vytvorenia diel, ktoré evokujú lásku a oddanosť riadiacim panujúcim autoritám, hádam by som šiel s hodnotením aj vyššie. Na druhej strane, veď viem, že limonáda nie je zdravá, má neprirodzené, príliš žiariace farby a priveľa cukru, ale raz za čas: prečo nie? ()

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

A pokračování osudů Sissi (teď již sedmnáctiletá Romy Schneider), naní jako začínající císařovna a manželka Franze Josefa (Karlheinz Böhm). Jakési dočasné odcizení v citech a boj o hlavním slově u Franze Josefa mezi Sissi a arcivévodkyní Sohií (Vilma Degischer), matkou císaře. Sissi dokonce použije rafinovaný dočasný útěk, aby nakonec slavila triumf nad svojí ženskou rivalkou. A jakýsi přerod v zodpovědnou císařovnu, když po domluvě své matky vévodkyni Ludovici Bavorské (Magda Schneider), je schopna pochopit, že má v první řadě státnické povinnosti, od kterých nemůže utíkat, kdykoliv se jí chce. Závan vtipu přináší bláznivý plukovník Böckl (Josef Meinrad) a arcivévoda Franz Karl (Erich Nikowitz), otec císaře. A vše končí korunovací znovu šťastné dvojici maďarským králem a královnou. A královnu milovali asi všichni lidé, protože měla všechny ráda. ()

Marthos 

všetky recenzie používateľa

V pokračování výpravné trilogie o osudech mladé rakouské císařovny je opět evidentní, že historická pravda – nebo alespoň to, co je za ní obecně považováno – byla Marischkovým přístupem přetavena v idylický romantický kýč, ovšem na podobném principu tehdy fungovala i tuzemská výroba (Vávrova husitská trilogie). Sotva osmnáctiletá Romy Schneider se mezitím stala hvězdou podobně laděných filmů a přestože se k nim později sama nerada hlásila, potvrzuje už na nich svůj výjimečný herecký talent, který plně rozvinula o dekádu později. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Film zobrazuje historické udalosti, ktoré sa stali oveľa neskôr, než sú vo filme zobrazované. Rakúsko-uhorské vyrovnanie a korunovácia cisárskeho páru za kráľa a kráľovnú Uhorska sa udiala v roku 1867, 12 rokov po tom, čo sa Sissi (Romy Schneider) narodila prvá dcéra Sophie. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal predovšetkým vo Viedni a Salzburgu (Rakúsko). (Arsenal83)
  • Sissina (Romy Schneider) prvá dcéra Sophie zomrela vo veku dvoch rokov počas cesty do Uhorska. Druhé dieťa, Gisele, narodená o rok neskôr, prežila rovnakú chorobu. Vo filme to vôbec nie je ukázané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama