Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Nórsko De uskyldige (viac)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (103)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je riadna dávka originálnej, Nórskej “sprchy” na úkor maloletých. Povinne odvysielať o 20:00 na pojebanej RTVS, nech mnohí rodičia precitnú v “realitu”, čoho sú NAOZAJ (podaktoré) deti schopné. Tá originálna premysa, ktorú vsunuli do deja, v tomto prípade na jednej strane potešila, nakoľko spravila z “De Uskyldige” niečo svojsky netradičné, no na tej druhej, samotný snímok trošku narušila, keďže dejovo výborne rozohratý úvod o zvrátenom zmýšľaní ratolestí odsunula do sféry, ktorá zrejme nie každého poteší. Za mňa je toto ale jedna z najlepších vecičiek za posledné obdobie, to bez debát .. ()

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Škandinávia sa predviedla zase v dobrom svetle. Horor o deťoch, so sociálno-dramatickým presahom prevažne odohrávajúci sa cez deň počas ich nevinných hrátok ;) a je teda občas poriadne znepokojivý. Hlavný detský záporák akurátne vybratý, aj hlavné detské predstaviteľky dobre zvolené a prirodzene hrajúce. Dĺžka filmu je takmer dve hodiny, ale nuda nehrozila. Snímka sa v niektorých smeroch podobá na staršiu Kroniku (aktuálny škandinávsky De Uskyldige je komornejší a viac sa drží pri zemi, asi i preto mi viac sedel. Ale môže/nemusí to byť i o tom, že čo divák vidí z oboch filmov ako prvé, to bude možno preferovať. Ťažko napísať, zase podobné snímky to sú, ale nie rovnaké.). A hoci niektoré otázky zostali nezodpovedané, tak za štyroch Eskilov Vogtov, teda, zaslúžené štyri hviezdy. ;) ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Znepokojivý snímok, ktorý odhaľuje ľudskú podstatu až do morku kostí. A práve preto je to také znepokojivé. Keď niečoho takého sú schopné deti, tak čoho sú schopní dospelí? Niektoré skutky už nejde vrátiť späť a o to viac to mrzí. Oceňujem aj réžiu - pekne vtiahla do deja. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Pitryx 

všetky recenzie používateľa

To je krásný příklad toho, co nemám rád. Nevím, zda dát plný počet nebo čistou nulu. Děti to zahrály skvěle, má to perfektní „hudbu“, a kamera si občas pohraje. Na druhou stránku je to strašně pomalé a roztahané. Musím přiznat, že jsem se místy nudil. Takže dám čistý průměr a je to.   Ještě bych rád dodal, že to, co je zde uvedeno jako chyba chybou není. Je to tak natočeno úmyslně, stejně jako některé další záběry z pohledu děvčátka Aishy.      ** A PŮL ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladá rodina sa presťahuje na sídlisko. Dve dcéry si tu nájdu nových kamarátov, s ktorými začnú tráviť čas. Deti postupne zisťujú, že sú vzájomne prepojené a majú zvláštne schopnosti. Skupina má ale svoj slabý článok, ktorý ich dostane do obrovských problémov. - Surová, precízne zahraná a patrične nepríjemná hororová dráma zo severu. Horory, v ktorých sú hlavným zdrojom zla deti, mám velmi rád. Na The Innocents mi najviac imponovalo to, že sa dej odohráva počas každodenného života rovno pod dohladom dospelých, a nie na nejakom izolovanom mieste, ako tomu v hororoch tohto typu býva. Nesadlo mi to úplne na 100%, ale pozerám, že filmy, na ktorých sa tento režisér podielal, vyzerajú väčšinou velmi zaujímavo, takže sa tento kúsok oplatí vidieť. Tiež dúfam, že sa k hororu ešte vráti, pretože má velmi netradičný štýl, čo sa v dnešnej dobe nevidí velmi často. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama