Reklama

Reklama

Dítě z Parku jehel

  • Česko Dívka z jehlového parku (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na jaře roku 1995 úřady uzavřely curyšský park Platzspitz v centru města. “Park jehel” byl po celá léta mekkou narkomanů, kteří zde směli svobodně užívat drogy a obchodovat s nimi. Jedenáctiletá Mia a její matka Sandrine, která je závislá na heroinu, se stěhují do poklidného městečka. Nový domov však pro Miu není zrovna rájem na zemi, protože její silně závislá matka se nedokáže o svou dceru postarat. Mia tak nachází útočiště ve svém fantazijním světě. Má imaginárního kamaráda, s nímž mluví, když je osamělá. Zároveň tráví čas ve skupině dětí, které jsou v podobně obtížné životní situaci a stávají se pro ni jakousi náhradní rodinou. Dívka postupně nachází sílu vzbouřit se proti své neschopné matce. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (19)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Ty jsi to nejlepší, co na tomhle světě je. Já skončím. Přísahám, zlato. Slibuju!“ Poté, co skončil tolerovaný parčík pro feťáky, mohl to být pro matku s dcerou nový, nadějný začátek. Navíc s finanční podporou státu. Ale to by se nesměla ozvat minulost. Pak už je totiž jedno, kolikrát matka slíbí, že s fetováním sekne, dny na ledničce se stále vracejí k číslici nula…Dítě z Parku jehel neoslní originalitou, podobnou šablonu už člověk viděl i jinde. To mu však nutně neubírá na kvalitě. Hlavní dětská hrdinka s imaginárním hudebním kamarádem a nekompromisním společenským stigmatem je docela sympaťačka a člověk doufá i za ni, že se matka (která není ani tak na baterky jako spíš úplně na hovno) konečně vzpamatuje (ti cyničtější si mohou přát opak, aby dcera raději skončila u otce, jenž se na rozdíl od své ex vzpamatoval). Avšak existuje pro Miu nějaká naděje? Za docela velkou kaňku považuju až podezřele laxní přístup švýcarských úřadů (neznám jejich někdejší legislativu, ale přišlo mi to dost divné), jinak ale hodnotím slabšími, přesto ještě 4*. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aká matka, taká dcéra... Film mal skvelý potenciál, dokonca podložený reálnymi okolnosťami Platzspitzu, o ktorom som doteraz ani len netušil. Chápem, že Mia bola až príliš upätá na svoju matku, ale aby ju chránila a zastávala sa jej aj po toľkých sklamaniach, to som akosi nechápal. Obzvlášť, keď ten jej otec vyzeral vcelku solídne. Sandrine sa mi totálne hnusila! Taká feťka si vôbec nezaslúžila dieťa ako je Mia. Tá bola úplne bezbranná, ale prekvapilo ma, že aj keď videla ako mamu ničia drogy, tak sama neváhala kadečo vyskúšať, aj keď skôr kvôli tomu, aby zapadla. Film bol drsný a zároveň smutný. Ale myslím, že tento príbeh mal rozhodne na viac ako bolo odprezentované. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Príbeh tej malej dievčiny bol silný, ale určite sa z toho námetu dalo vyžmýkať trochu viac. Film síce viacmenej po celý čas pôsobil smutným dojmom so všadeprítomnou zarmútenosťou a špinavosťou sveta, pričom sa sem tam dostaví aj nejaká emocionálne pôsobivejšia scéna, no bohužiaľ sa to po celý čas drží tak nejak pri zemi, nezachádza to do krajnosti, nijak to nestupňuje a nenastane ani žiadna katarzia. Čo je určite škoda, pretože začiatok ma dosť navnadil (keď sa poprvýkrát na obrazovke objavil imaginárny kamarát, vyšla mi slza), ale postupne moje "nadšenie" už len padalo. Celkovo ide o solídny film, ktorý však nepatrí medzi tie najdepresívnejšie filmy, aké som videl (aj keď by už len z princípu mal). Najviac sa mi na filme páčila hlavná hrdinka (naozaj obdivuhodný výkon) a jej imaginárny kamarát. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

jednu dávám jen proto,že v tomto filmu nevidím nic kladného.Rok1995 - Švýcarsko!Kam to až dovedla svobodomyslnost.vyhradit narkomanům místo a bláhově strčit hlavu do písku!Nevidět že trpí děti.A že se počet narkomanů zvyšuje raketovou rychlostí.Když to zavřeli tak jako co? Jenže zfilmování toho marastu nikoho neodradí.Pokud to bude chtít vzít poprvé do ruky tak to vezme. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Nič iné, len absolútna depresia, ktorá doznieva ešte dlho po filme. Možno aj preto nehodnotím tento film vysoko, hoci by si to zaslúžil, najmä kvôli hereckým výkonom. Mám však na konci pocit, že film nebol originálny (chýbalo mi nejaké riešenie zo strany spoločnosti alebo nádej, že deti takto vyrastať nemajú), aj keď založený na realite parku v 90-tych rokoch, o ktorom som doteraz nepočula. Predstaviteľka Mie zahviezdila. Zaujímavé poňatie imaginárneho kamaráta. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach vo švajčiarskom Zürichu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama