Reklama

Reklama

Keď mal Scott Carlin (Pete Davidson) sedem rokov, prišiel o otca hasiča, ktorý zahynul v službe pri záchrannej akcii. Dnes, keď má dvadsaťpäť, žije naďalej doma so svojou prepracovanou matkou Margie (Marisa Tomeiová) v newyorskej štvrti Staten Island. Zatiaľ čo jeho sestra Claire (Maude Apatowová) chodí na vysokú školu, on sa poflakuje po večierkoch, berie drogy a sníva o tom, že sa presadí ako tatér. O jeho schopnostiach však nie sú presvedčení ani jeho priatelia, ktorých využíva ako pokusných králikov na tetovanie. Po tom, čo sa jeho matka rozhodne žiť s Rayom Bishopom (Bill Burr), ktorý je okrem iného aj hasič, Scott ho namiesto otvorenej náruče privíta s nevôľou. Spočiatku sa snaží ich vzťah prekaziť, keď ho však vyhodia z domu, kúsok po kúsku prehodnocuje svoj doterajší život a začína pochybovať o minulosti. Z núdze prespáva na hasičskej stanici, kde aj trochu pracuje a spoznáva, ako v skutočnosti funguje kamarátstvo medzi hasičmi. Hoci nedokáže pochopiť, ako hasiči – rodičia, ktorí majú deti, každý deň vykonávajú svoju životu nebezpečnú prácu, hasiči a hasičky mu rozprávajú, čo znamená byť hrdinom a aký senzačný chlap bol jeho otec. Jeho najsilnejšou oporou v živote sa stane hasičský veterán Papa (Steve Buscemi). (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (89)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Niekedy naozaj pomôže vyhadzov z domu .. a partia správnych ľudí. Film plný skvelých dialógov, dojímavých momentov, výborných postáv, aj vtipné hlášky sa objavia a muzika je dokonalá. Pete sa mi už aj pred filmom javil trochu strelený, ale tak sympaticky strelený. 4,5* ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Apáčovy filmy se mi vyhýbají. Takže jsem rád, že moje poprvé s ním nebolelo, naopak jsem se celou dobu musel držet gauče a několikrát se udělal smíchy. Nenápadný klobouk dolů hasičům i jejich rodinám. Nenápadná promluva do duše huličům a flákačům. Nenápadná komedie. Nenápadné vyznání lásky Staten Islandu. Nenápadný kousek, který budu chtít vidět znova. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Snímek o rodinných traumatech se dostal do distribuce jen na internetu. Je to takový existenciální střízlivý pohled na svět líných huličů. Sympatie pro nesnesitelného hrdinu jsem si budoval pozvolna. Žánrově by se dal zařadit jako konverzační komediální drama. Uvítal bych trochu sevřenější film a méně upovídanější i když finále je trochu emotivní. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film, ktorý pôsobí spočiatku veľmi ľahkovážne, no na konci sú dojmy úplne opačné. Celé sa to síce točí okolo "strateného" Scotta, ku ktorému najprv každý asi bude cítiť opovrhnutie, no postupne prichádza akési precitnutie a napokon to s ním vyzerá vcelku priaznivo. Rozhodne zaujímavá postava. Príbeh egocentrického Scotta mal takú pravú bittersweet esenciu, ktorá tomu dodala ten správny feeling a aj spád. Len škoda, že to malo viacero hluchých fáz a potenciálne zaujímavých scén, ktoré boli akoby useknuté a až príliš sa to točilo okolo rovnakých bodov. Celkový dojem kdesi na hranici priemeru. ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Tak to bol veľmi fajn filmík, Pete Davidson si to dal super a aj keď zo začiatku jeho postava bola celkom blbec, tak postupom času ako film napredoval, jeho charakter prešiel vývojom a zrazu v mojich očiach stúpal hore. Celkovo mi sadol aj ten humor a aj samotný feeling toho filmu, užil som si to. 8/10 ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Otec Petea Davidsona bol tiež hasič, ktorý zomrel pri požiari počas útokov z 11. septembra 2001. (Game90)

Súvisiace novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (viac)

Reklama

Reklama