Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aleš Brabec (Luděk Sobota) je roztržitý, nesmelý, nie veľmi bystrý, ale zato talentovaný hudobný skladateľ žijúci v malom českom mestečku. Pracuje v miestnej Ľudovej škole umenia a chystá sa oženiť s priateľkou Alenkou. Jeho život však zmení víťazstvo na hudobnom festivale, kde jeho pieseň získa hlavnú cenu. Zoznámi sa s pôvabnou speváčkou Marcelou Malou (Helena Vondráčková), ktorá o neho prejaví záujem ako o muža, tak aj o umelca. Keď jeho Alenka zruší svadbu, Aleš sa rozhodne odísť s Marcelou do Prahy, kde dostane ponuku pracovať pre Divadlo v suteréne na novom hudobnom predstavení. Riaditeľ Soukup (Miloslav Šimek) potrebuje zložiť niekoľko pesničiek pre nový muzikál, a tak je ochotný vytvoriť Alešovi vhodnú atmosféru na skladanie piesní. V rozhodujúcej chvíli však Aleš zlyhá a stratí múzu. Soukupova manželka Jitka (Jaroslava Brousková) tvrdí, že Alešovou inšpiráciou je šok, čo aj dokáže na jeho predchádzajúcej tvorbe. Soukup s divadelným majstrom Čermákom (Vladimír Menšík) sa preto rozhodnú realizovať bizarný nápad, ako mu prinavrátiť inšpiráciu. Vytvoria mu správnu tvorivú atmosféru metódou inšpiratívnych šokov, ktoré mu všetci spoločne vymýšľajú a pripravujú. Nech sa však snažia akokoľvek, finálna pieseň stále chýba, a tak sa rozhodnú pre drsný tvorivý implus - snažia sa Aleša presvedčiť, že sa stal vrahom... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (169)

Pitryx 

všetky recenzie používateľa

Po Jáchymovi asi nej Sobotův film. Jeho kreace a přeřeky jsou prostě skvělé. V tomto je prostě nenapodobitelný a je škoda, že se projevil v tak málo filmech. I tento snímek splňuje mou normu pro oddech, až na ty písničky, ty ve filmu moc nemusím. Přesto jsem film viděl mnohokrát a doufám, že ještě uvidím. ()

Godhaj 

všetky recenzie používateľa

,,Ten nepřemýšlí, ten čumí.“ Komedie se zpěvy, kde hraje geniálního muzikanta Sobota a partnerku mu dělá Vondráčková, no kdo tohle mohl vymyslet, to nechápu. A co už vůbec nechápu, proč dali tvůrci tak velký prostor milostnému tokání téhle nesourodé dvojce, když je to bez chemie, legrace, prostě beze všeho. Písničky jsou úplně mimo a jsou do příběhu vtlačeny trochu násilně. Zbytek příběhu tvoří mizerný Sobota, který je všechno, jen ne vtipný, a jeho přeříkávání jsem se přejedl už po deseti minutách, ale trpět jsem ho musel celých devadesát minut. Ale i ostatní postavy nejsou nic moc, Nárožný, Menšík, Vondráčková i Šimek jsou toporní a bez energie. Hlavní motiv příběhu se strašením nakonec vyzní do ztracena. Jen dobový Krumlov bez turistů se mi docela líbil, ač se vyskytuje jen v úvodu. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Miluji semaforskou éru Miloslava Šimka, Luďka Soboty a Petra Nárožného... Doopravdy miluji. Tenhle film ale milovat nebudu. Je totiž velice znát, že Šimek ani Sobota (Nárožný moc nepřispíval ani do divadla) na scénáři nijak zvlášť nepracovali a nemohli mu vtisknout tu pravou osobitou drzost. A tak to smutně dopadlo. Humor občas je, ovšem pohříchu slabý, a to nejlepší přijde až v závěru s hořícím domem, kdy Helena Vondráčková zmizí z obrazu, Sobota v klidu piluje finální melodii a Šimek s Nárožným probíhají plameny s urvanou okapovou rourou. To jsou velmi divadelní a velmi "jejich" momenty. Kdybych měl vyzdvihnout ještě něco dalšího, pak snad jen hravý text druhé písně, který určitě napsal Jan Vodňanský ("Nemluvte za jízdy s řidičem, o ničem, o ničem, o ničem..."), a dialog ředitele Soukupa a jeho ženy pozorující skladatele Brabce: "Co vůbec dělá?" - "Sedí a čumí." - "Možná přemýšlí." - "Ten výraz tomu neodpovídá." ()

mirec88 

všetky recenzie používateľa

Jedna zo slabších českých komédií, hoci niektoré gagy sú podarené, Sobota je perfektný a vďaka jeho komentáru na DVD som sa dozvedel pár zaujímavých vecí ohľadom jeho improvizácie, to bolo fakt super. Osobne by som bol ale radšej, keby komentár nahovoril radšej k Jáchymovi. :) Inak, keby tam nehrala Vondráčková, tak by sa mi to určite páčilo viac, ja ju veľmi nemusím, nielen ako herečku, ale ani ako speváčku. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nudná, nevtipná hudobná komédia s Luďkom Sobotom a Helenou Vondráčkovou v hlavných úlohách. Umekotaný Sobota by ešte ako tak ušiel, ale herecké kreácie Vondráčkovej sú tak príšerné, že sa na to ani pozerať nedá. Nikdy sa mi nepáčila ani ako speváčka, no ale veškeré jej herecké pokusy ma privádzajú takmer až do zúrivosti. Slizká socialistická fiflena. Celý tento film zachraňujú herci vo vedľajších úlohách, ktorí podávajú omnoho kvalitnejšie výkony ako ústredná dvojica. ** ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (26)

  • Pro scény s hořícím domem posloužil objekt na Žižkově, který dva dny po natáčení zbourali. (M.B)
  • Brabec (Luděk Sobota) má v podnájmu, kde bydlí, na zdi podepsaný plakát české rockové skupiny Abraxas. (sator)
  • Hudbu k filmu měl skládat Jindřich Brabec, ale pro svou angažovanost v roce 1968 dostal zákaz, a tak hlavní postava hudebního skladatele nesla alespoň jeho příjmení Brabec (Luděk Sobota). (sator)

Reklama

Reklama