Reklama

Reklama

Zámek a klíč - Série 1

(séria)

VOD (1)

Epizódy(10)

Recenzie (29)

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sice má Locke & Key velmi daleko od mého oblíbeného hororu a do cílovky bych spadal tak před 7 lety, po úspěchu Stranger Things se ale dá říct, že se na rodinné seriály s dětskými hrdiny dá dívat i dospělýma očima a být stále fascinován. Zámek a klíč ve své první řadě obsahuje i pár nezáživných třičtvrtěhodinek, jinak ale disponuje poutavým příběhem, který mě navnadil se těšit na plánovanou druhou i třetí sezónu. [viděno na Netflixu] ()

silentname 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. séria Locke & Key ma veľmi príjemne prekvapila. Čakal som, že to bude dobré, no miestami to prekvapilo aj mňa samotného. Plus je super keď je séria, kde môžem uvažovať čo sa bude diať, ako to bude pokračovať a k čomu reálne na konci dospejeme. Každá epizóda priniesla svoje momentky, no za najslabšiu by som mohol jednoducho ohodnotiť druhú. Myslím si, že tam bolo najviac nudných momentiek a najmenej sa toho udialo. V ostatných epizódach je niekoľko zaujímavých a silných momentiek. Neviem ako sa to drží predlohy, lebo som komiksy nečítal, no potom čo som videl túto sériu sa na to asi pozriem. Som zvedavý čo Joe Hill a Gabriel Rodriguez dali dokopy na papieri. Čo sa seriálu ako takého týka, myslím si, že je to dosť dobre napísané. Postavy sú zaujímavé, bavilo ma sledovať ich a pochopiť čo sa vlastne dialo. Plus je fajn vidieť, že to má aj určité pravidlá, ktorých sa seriál musí držať. Ako napríklad fakt, že Dodge nemôže zobrať kľúče priamo od Lockovcov. Je potrebné, aby jej ich dali osobne. V záverečnej epizóde je niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré fungujú dosť dobre. A je skvelé vidieť ako je schopný náš hlavný zloduch manipulovať našich hrdinov. Kľúče samé o sebe sú veľmi zaujímavé. Majú zaujímavé možnosti a som zvedavý, či by sme v ďalších sériach mohli vidieť viac kľúčov a viac možností. Viem si predstaviť, že fanúšikovia hororov, môžu ostať trošku sklamaní z toho, že sa v seriáli nenájde veľké množstvo strašidelných momentov. Možno keby v tom bolo viac hororu, tak by to mohlo byť zaujímavejšie, no nemôžem povedať, že by nás seriál absolútne nikdy nevystrašil. A keď prídu momentky, tak fungujú. Celkovo som veľmi spokojný. A aj keď jednotlivé epizódy samostatne možno nie sú až na úrovni môjho hodnotenie, tak séria ako taká je pre mňa veľmi uspokojivá. Vie mi dať odpovede na otázky, má zaujímavé zvraty a ponúka v ďalších sériach nové možnosti, na ktoré som zvedavý. Takže teším sa na pokračovanie. Hodnotenie: A- ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Okouzlení po pár prvních dílech docela vyprchalo a první sérii jsem dokoukal spíš ze setrvačnosti a druhou jsem nakousl a odložil na někdy.  Předlohu neznám, ale pozvánku do zajímavého fantasy světa většinou rád přijímám. Hravost a nápaditost několika prvních dílů slibovala fajnovou a odpočinkovou jízdu světem zázraků, ale postupně se začaly objevovat trhliny v podobě neskousnutelných logických lapsů. Scénář navíc začal jevit příznaky Alzheimerovy choroby, kdy se načne zajímavé téma a během několika minut či lépe dílů je pak zcela zapomenuto (předek na hřbitově, ovládací klíč se skříňkou..atd).  Inu, po Zaklínači další seriál, jehož další sledování nevylučuju, ale odkládám na neurčito. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný komiks Zámek a klíč od Joea Hilla bol podľa mňa geniálny a veľmi sa mi páčil, no to o jeho seriálovej adaptácii ani v najmenšom neplatí. Zápletka s hľadaním kľúčov a ich vlastnosťami je síce parádna, no veľmi mi prekážalo správanie jednotlivých postáv, ktorých hlúpe rozhodnutia ich veľakrát stáli život, potom veľmi zle vybratá hudba (poväčšine tvorená obľúbenými hitmi dnešnej mládeže) a v neposlednom rade totálne nesympatická a trápna záporná postava, ktorá sa celý čas tvárila, že je nad vecou a mňa to v posledných epizódach neskutočne unavovalo. Prvá časť nám vo forme pokojného zoznamovania a odhaľovania základných faktov ponúka pekný úvod do celého seriálu. Medzitým hlavní hrdinovia nachádzajú nové kľúče a v tretej epizóde, ktorá bola podľa mňa úplne najlepšou, sa dozvedáme, aká je funkcia jedného z najnebezpečnejších kľúčov, ktorý sa nazýva "Head Key". V nasledujúcich epizódach sa stalo jedine to, že hlavná trojica začína využívať kľúče pre zábavu na účet ostatných, no v siedmej epizóde sa na scénu, už s väčšou váhou, vracia starý známy vrah Sam, ktorý svojim konaním vlastne nedosiahol nič iné okrem vlastnej smrti. Ôsma a deviata časť boli zbytočnou vatou, kde sa udialo iba minimum podstatného a finálna desiata epizóda nebola ani trochu napínavá, ale potešilo ma, že tvorcovia to nepokazili ešte viac. Aby som to zhrnul, prvá séria Locke & Key síce bola veľmi predvídateľná a miestami nudná, ale pekná hra s kamerou, niekoľko dobrých hororových scén a vlastne aj celé čaro hier s kľúčmi sa mi páčilo. Pôvodnému komiksu tento seriál nesiaha ani po členky, podľa mňa práve preto, že je natočený štýlom, ktorý ocení najmä pubertálne publikum, do ktorého ja síce patrím, ale určite nepatrím medzi tých, pre ktorých by toto bola srdcová záležitosť. Kto vie, možno si niekedy pozriem aj druhú sériu... Ale prvej sérii, vyplýva to z môjho priemeru, dávam 6/10, aspoň za snahu. “At first, these keys were fun, but now we know they're more than that. They're important. They're part of our family and we need to protect them.” ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria sa venuje rodine, ktorá sa nasťahovala do rodinného sídla v Mathesone. Presťahuje sa matka s tromi deťmi. Po tom ako jej manžel bol zastrelený. Najmladší syn ide jedného dňa k studni sám s zdola počuje hlas. Predstaví sa mu ozvena. Povie to síce aj mame súrodencom ale nikto mu neverí. Ozvena mu poviez že ich dom je plný kúzelných kľúčov a poprosí ho aby mu jeden našla. Potom ako to urobí, tak začne tie kľúče nachádzať častejšie. Po nejakom čase to znova povie súrodencom ale ty si myslia, že si vymýšľa až kým sa mama neocitne uväznená v zrkadle. Po tejto nehode mu už veria. Deti postupne začnú odhaľovať otcove tajomstvá z detstva a aj tajomstvá rodiny, tiež sa im podarí odhaliť prečo sa ich otec tomuto miestu vyhýbal celé roky. Prvá séria je skvelá má veľmi dobre obsadenie hercov, kvalitnú hudbu a aspoň pre mňa veľmi zaujímavý dej. Kvalitné mysteriózne fantasy. Podľa ČSFD sa tiež jedna o horor ale ja by som to označil skôr ako kvalitný thriler. Prvú sériu môžem vrelo odporučiť každému kto má rád záhady a kúzla s prvkami hororu. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (2)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama