Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický špionážny triler je založený na skutočnom príbehu britského obchodníka, ktorého naverbovala britská tajná spravodajská služba v období studenej vojny. Sovietsky spravodajský dôstojník Oleg Penkovskij (Merab Ninidze) informuje MI6 o hrozbe jadrovej vojny a zverí sa s obavami o svetovú bezpečnosť. CIA a MI6 sa rozhodnú, že by bolo lepšie nepoužiť špióna, ale obyčajného občana. A tak požiadajú obchodníka Grevilla Wynna (Benedict Cumberbatch), aby sa pokúsil pomôcť ukončiť kubánsku krízu. Má robiť len to, čo zvyčajne, odísť do Moskvy a hľadať obchodné príležitosti. Tak sa dostane do pravidelného kontaktu s Penkovským, ktorý mu odovzdáva správy a tajné dokumenty týkajúce sa sovietskych jadrových plánov a rakiet. Napätie okolo kubánskej krízy však narastá, čo skomplikuje Penkovského pôsobenie v tajných službách, až napokon je jeho kontakt s Wynneom prezradený. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (72)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Courier" je podľa mňa celkom schopne spracovaným filmom. Má svoje nudnejšie momentky, no na druhú stranu vie dobre vybudovať príbeh a prinesie nám skutočne tvrdé finále. Ruské väzenie je skutočne tvrdé. Je to určite zaujímavý príbeh, ktorý je dôležité poznať a je zaujímavé pochopiť jednotlivé súvislosti a udalosti, ktoré možno zabránili tomu, aby v 60-tych rokoch bola tretia svetová vojna - nukleárna. Hoci si občas myslím, že nikto nechce aby sme tu mali nukleárnu vojnu, ktorá by nemala víťazov, tak zaslepenosť moci vie spôsobiť veľa. A že chcel Chruščov zlikvidovať svojich najväčších amerických nepriateľov je pre mňa celkom predstaviteľné. Benedict Cumberbatch je dobrou voľbou do tejto role. Vie svoju postavu predať a je zaujímavé ho mať v role, ktorá funguje ako most medzi Amerikou a Sovietským Zväzom. No najlepšou postavou filmu je pre mňa Oleg Penkovsky v podaní Meraba Ninidze. Excelentná voľba, skvelá postava a v záverečnej scénke ma skutočne dostal. Perfektná momentka je aj návšteva baletu. Čo filmu ale chýba je trošku väčšia údernosť v jeho prvých dvoch tretinách. Niečo, čo by ho spravilo trošku zaujímavejším pre bežných divákov. Lebo počas prvej polhodiny sme dokopy len budovali príbeh. A je to potrebné, no možno by sa našla cesta, ako by to mohlo byť aspoň trošku zaujímavejšie. Každopádne za pozornosť film stojí. A rozhodne ponúka dostatok dobrých momentiek a zaujímavý príbeh. Takže hovorím áno. Hodnotenie: B+ ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

byl jsem připraven na špionážní drama v LaCarreho stylu a tím The Courier úplně není.Hlavní postavou je tu obyčejný obchodník,jež se nechá "naverbovat" svojí vládou,aby spolu s podobným obchodníkem na sovětské straně propašoval nějaké ty tajné dokumenty.Jakkoliv je zápletka opřená o skutečné události,na filmovém poli nejde o nic nového a Courier - film přesně tak působí.Vlastně jsem měl velmi často dojem,že jedním z cílů tvůrců bylo nijak nevybočit a nepřijít s ničím novým.Z úplného průměru to každopádně táhnou nahoru oba hlavní herci.Jak standardně velmi dobrý Cumberbatch,tak pro mě úplně neznámý Merab Ninidze...60% ()

Reklama

Brano 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavo natočený film o studenej vojne z pohľadu špionáže. Tvorcom sa veľmi dobre dokázalo vystihnúť dobovú atmosféru. Malo to spád, myšlienku a ten záver bol dokonalý. Celý film je skôr pasívny a kto očakáva nejakú akciu, tak bude možno sklamaný. Vyzdvihol by som ešte herecké výkony hlavných predstaviteľov, ktoré boli pomerne dosť presvedčivé. ()

Jaro_slav 

všetky recenzie používateľa

Bridge of Spies mínus Tom Hanks. Což je pro mne osobně příjemnější podívaná, jakkoliv Benedict sklouzává k témuž, k čemuž sklouzl Tom: bez ohledu na postavu, již ztvárňuje, hraje předevšim Benedicta Cumberbatche. Rozpočet pochopitelně byl ve srovnání s Bridge of Spies velmi nespielbergovský, takže Praha opět lowcostově hrála Moskvu vč. Tatry 603 suplující černý vůz KGB. Ale tohle jsou věci, které mne už dávno neudivují. Poctivejch 75 %. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Cumberbatch je vo svojej roli uveritelny a da sa povedat, ze v "duete" so svojim sovietskym protajskom, tahaju dej. CIA blondava agentka je tam akurat pre typicku zapletku a je vlajockou pred ocami s kopcom retaziacich sa nezmyslov v jej slapajach. Pustili by Rusi v danom obdobi agenta? Proste bullshit. Kazdopadne mierne nadpriemerny spionazny film, v ktorom vsak mohli viacej zapracovat na napati a atmosfere. I tak odporucam. 60% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (3)

  • Film se natáčel v Praze a Londýně. (Yardak)
  • Jedna z pražských lokací, kde byl film natáčen, je budova Ministerstva dopravy, která ve filmu představuje objekt americké ambasády v Moskvě. Ve filmu se objeví jak pohled na exteriér budovy (byť dodatečně digitálně upravený), tak i pár záběrů z jejího interiéru (včetně záběru na zdejší funkční páternoster). (HonzaBez)
  • V čase filmu 20:12, při procházce noční Moskvou, je možno na malý okamžik zahlédnout v levém horním rohu nápis „Kuchyně“ v interiéru restaurace, kolem které postavy prochází. Scéna je natáčená v ulici Rybná v Praze. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama