Reklama

Reklama

Prečo

všetky plagáty
Experimentálny / Krátkometrážny
Slovensko, 2014, 4 min

Obsahy(1)

Ide o krátkometrážny filmový experiment stvárnenia „nebásne" do hmotnej podoby. Príroda bez života a industriálny človek v nej žijúci. Kontrast svetov v nás samých v 21. storočí. Strata ideálov a zmyslu v labyrinte materiálneho sveta a vzťahov. Snaha o pochopenie odchodu kamaráta v mladom veku. Niekoľko z pohľadov vo forme osobnej výpovede aj to zachytáva tento snímok. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Ze všech těch Martinského filmů to vypadá nejvíc jako film, asi taky kvůli tomu, že se Martinský nikdy nepodíval do kamery ani z profilu, dokonce to má i dobrou kameru, jenže je to stejně nudné a nebásně jsou pořád dost blbý nápad. Bych dal i 2*, ale ten gangster (či co to proboha bylo) na konci to úspěšně zabil. Takže dávám lepší 1* ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Režisér otrasných poeticko-experimentálnych videí, ktorými zamoruje audiovizuálny priestor predstavuje ďalšie zdôvodnenie svojich počinov vo videu nazvanom Prečo. Nuž a vrámci obvyklého zhluku poeticky a dramaticky deklamovaných slov zaznie aj odpoveď - navyše krásne metaforická: "Si básnikom bez slov, ktorými slabikuješ priestor.". Keby len prvá časť verša nebola prevzatá z básne Pavla Zajíčka Básníci ticha, bolo by všetko ok. Takto to len povyšuje hodnotenie čosi nad odpad. Ale čo. Aspoň raz. A preto hviezda. ()

Reklama

Reklama