Reklama

Reklama

Prečo

všetky plagáty
Experimentálny / Krátkometrážny
Slovensko, 2014, 4 min

Obsahy(1)

Ide o krátkometrážny filmový experiment stvárnenia „nebásne" do hmotnej podoby. Príroda bez života a industriálny človek v nej žijúci. Kontrast svetov v nás samých v 21. storočí. Strata ideálov a zmyslu v labyrinte materiálneho sveta a vzťahov. Snaha o pochopenie odchodu kamaráta v mladom veku. Niekoľko z pohľadov vo forme osobnej výpovede aj to zachytáva tento snímok. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Režisér otrasných poeticko-experimentálnych videí, ktorými zamoruje audiovizuálny priestor predstavuje ďalšie zdôvodnenie svojich počinov vo videu nazvanom Prečo. Nuž a vrámci obvyklého zhluku poeticky a dramaticky deklamovaných slov zaznie aj odpoveď - navyše krásne metaforická: "Si básnikom bez slov, ktorými slabikuješ priestor.". Keby len prvá časť verša nebola prevzatá z básne Pavla Zajíčka Básníci ticha, bolo by všetko ok. Takto to len povyšuje hodnotenie čosi nad odpad. Ale čo. Aspoň raz. A preto hviezda. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Ze všech těch Martinského filmů to vypadá nejvíc jako film, asi taky kvůli tomu, že se Martinský nikdy nepodíval do kamery ani z profilu, dokonce to má i dobrou kameru, jenže je to stejně nudné a nebásně jsou pořád dost blbý nápad. Bych dal i 2*, ale ten gangster (či co to proboha bylo) na konci to úspěšně zabil. Takže dávám lepší 1* ()

Reklama

Reklama