Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (107)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

7/7 Krásná práce. Díky platformám typu Netlix je dnes možné realizovat něčí vlhké sny. V tomto případě vlhké sny Ryana Murphyho o tom, jak se po válce Hollywood změnil do skutečného Dreamlandu. Už jen proto stojí se na to podívat. Pokud patříte mezi diváky, kteří se na první dobrou budou dobře orientovat v odkazech na skutečný poválečný Hollywood, máte vyhráno. Je to svěží odvážný seriál, který respektuje menšiny a zároveň miluje glamour a hvězdy. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Som zvedavý, či sa to obnoví na druhú sériu. Úprimne som na to celkom zvedavý. Neviem aké som mal vlastne od "Hollywood" očakávania, no nakoniec ma to veľmi príjemne prekvapilo. Každopádne si treba na úvod uvedomiť jednu dosť podstatnú vec. Napriek tomu, že to miestami tak môže pôsobiť, tento seriál nie je tvorený podľa skutočných udalostí a záverečné finále je takisto absolútna fikcia. Každopádne je zaujímavé, že finálny film súperí so skutočnými filmami, ktoré boli vtedy natočené. Úprimne poviem ale, že ak by sa rozhodli tvorcovia Hollywood priniesť ľuďom bonus vo forme filmu "Meg", ktorý by sme si mohli na Netflixe priamo pozrieť a celé by to natočili naozaj, to by bolo niečo, čo by som si ozaj pozrel. Bez debaty by som bol zvedavý na film z roku 2020, ktorý by pôsobil ako keby ho natočili v roku 1947. Neviem čo si myslíte vy, ale ja by som bol za. Na filme musím pochváliť výpravu a herecké výkony. Obe stránky sú skutočne fantasticky zvládnuté. Vidíme Hollywood (alebo v tomto prípade Hollywoodland) v celej jeho kráse a rovnako aj celej jeho špinavosti. Mám rád postavy v seriáli a chcel som ich vidieť dosiahnuť svoj cieľ. V predposlednej epizóde som bol úplne vyvalený z toho čo sa udialo a je super, že epizóda nechala ten moment skutočne vyznieť. Aby nás potom v závere mohla prekvapiť skutočne skvelým finále. A hoci je to vymyslené, istým spôsobom by som si prial, aby to tak nebolo. Ak plánujú tvorcovia robiť pokračovanie, som tomu otvorený. Sem sa určite vrátim rád. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čo sa týka atmosféry a spracovania bolo to naozaj na veľmi, veľmi dobrej úrovni. Škoda že za seriálom nestál nik iný ako Ryan Murphy a tak sa až príliš tlačilo na pílu vo veciach rasizmu a homosexuality. Ak by týchto tém bolo trochu menej mohlo to byť možno aj najväčšie prekvapenie tohto leta. Ak to človek porovná s filmom Sunset Boulevard, ktorý možno považovať za jedno z najlepších okien do srdca Hollywoodu tak tento seriál doplatil na prílišnú korektnosť. Netvrdím že to tam nemalo byť vôbec. Malo to tam byť zapracované citlivejšie a s menším nadšením a jednotlivým častiam by postupne neubudlo toľko divákov. A popracovať sa nepochybne dalo ešte na hudbe. Ale opakujem atmosféra a herecké výkony takmer všetkých postáv boli ozaj vynikajúce. ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Seriály vo mne doteraz dokázali vyvolať rôzne emócie. Až do zhliadnutia Hollywoodu sa však u mňa nikdy nedostavil neodbytný pocit, že na scenári museli pracovať dvaja ľudia s diametrálne odlišnými predstavami o výslednom diele. Úvodné tri epizódy poskytujú divákovi pútavý pohľad za oponu, ktorý má pramálo spoločné s idealizovanou predstavou o takzvanom zlatom veku filmu. S nástupom zápletky sledujúcej natáčanie kontroverzného filmu sa však celý príbeh mení na rozprávku z akéhosi paralelného sveta, v ktorom ani predpojatosť, rasizmus a homofóbia časti populácie USA nemajú šancu proti jednotlivcom, ktorí v sebe dokážu nájsť dostatok odvahy na to, aby im otvorene čelili. Nedostatky spojené s touto nekonzistentnosťou, ktoré sa okrem nepravdepodobných vyústení konfliktov čiastočne odzrkadľujú aj na zvláštnych zmenách charakterov niektorých postáv, sa pochopiteľne pri hodnotení nedajú prehliadať. Rovnako by však nebolo fér kvôli nim prejaviť neprimeranú snahu seriál potopiť, najmä keď pre mňa od začiatku až do konca predstavoval ako celok kvalitnú filmovú zábavu. (75%) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Seriál jednoznačne a jednostranne orientovaný len na to jedno – pseudo utláčané menšiny. Nuž Netflix. Ale aj tak to bolo dobré, hlavne prvá polovica seriálu, a to z dôvodu demaskovania Hollywoodu. Ja som si vôbec nevzal za svoju tú myšlienku utláčania chudákov teplých a černochov. Za svoju som si vzal ideu, ktorá tu bola ukázaná a ktorá možno ani nebola zámerom libtardského režiséra, a to je nastavenie zrkadla Hollywoodu – panuje tam zvrátenosť, vyšinutosť, minimálne dve tretiny ľudí sú tam na práškoch, poriadajú sa tam orgie všetkého druhu a k rolám sa dostávate len skrze posteľ. Bolo to tu ukázané často i vtipne a teda hlavné posolstvo pre mňa plynúce je jasné – nikto z tých takzvaných celebrít si nezaslúži obdiv, nemajú žiadny morálny kredit. ()

Galéria (177)

Zaujímavosti (6)

  • Ačkoliv postava Camille (Laura Harrier) ve skutečnosti neexistovala, její příběh je částečně inspirovan herečkou Dorothy Dandridge, první černou herečkou nominovanou na Oscara za hlavní roli. (Kitcat)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama