Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (236)

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Klaustrobická atmosféra, zvyšujúce sa napätie, ponorkový syndróm a konečné vyvrcholenie v podaní jatiek. To je Day of the Dead. Kašlat na b-éčkových hercov a ich b-éčkové výkony, kašlať na b-éčkové dialógy, to všetko ma nezaujíma a môžem to prehliadnuť pokiaľ dostanem také gore, aké som dostal tu na konici filmu. Celá recenzia: TU ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Deň mŕtvych vychádza z rovnakého vzorca ako Noc živých mŕtvol - istý počet ľudí sa pred istým počtom zombie uchýli do úkrytu, prejde fázou vzájomných nezhôd a psychických skratov, aby sa napokon dočkal infernálneho finále. Výsledkom je koncepčne odlišný a kvalitou o poznanie slabší film, ktorého najväčším nedostatkom je hudba. V žánri, ktorý väčšmi než iné stavia práve na mimoriadne intenzívnom pôsobení priamočiaro uchopiteľných vnemov, na zámerne emocionálne prepiatych optických a akustických zmyslových podnetoch je nevhodne zvolená hudba priam smrteľnou ranou. Pre Deň mŕtvych bola skomponovaná exkluzívne debilná muzika pôsobiaca dojmom zvukového podmazu k nejakému dobovému pornu alebo cestopisu. Rušivo pôsobí i veľmi kolísavá kvalita masiek. Divák si želá byť desený monštróznym panoptikom obludných stvorení, sú mu však naservírované i vyložene smiešne a odfláknuté masky (karnevalový make-up). Tam, kde sa k slovu dostal priamo Savini (zrejme), tam už ide o šokujúco desivé, majstrovské diela žánru (pán, ktorý vlezie do záberu súčasne s hlavným titulkom). Ďalej už nie je čo vytknúť. Prvé dve tretiny filmu, ktoré sú údajne zlé preto, že sú málo akčné, dodávajú krváku prívlastok chytrý. Koncepcia zombie ako antropomorfne najautentickejšieho hororového monštra celkom zákonite ráta s divákovou podvedomou autoprojekciou, preto nečudo, že odchyt "vzoriek" a morbídne pokusy doktora Logana majú tak úzkostnú príchuť. Paralelná línia so "socializáciou" zombie je invenčná, napínavá a neskutočne dobre vypointovaná. Part dotyčného nemŕtveho je zahraný tak bravúrne (a veruže tu bolo čo hrať), až mi pripadá ako celkom pravdepodobné, že Romero niekoho splašil z Royal Shakespeare Company :-) Osobitnou kapitolou je úvod a záver filmu. Človek sa najprv diví, prečo Romero na úvod zaradil čosi, čo bolo pravdepodobne zamýšľané ako teaser. Takto koncipovaný úvod však v konečnom dôsledku svojím "neorganickým" vyznením zvýrazňuje nereálnosť záveru, nereálnosť toho, čo sa a priori javí ako happy end. ()

Reklama

movie 

všetky recenzie používateľa

První půlka snímku je poměrně nudná, ta druhá je zase nádherným zombie masakrem - tak jak to pan Romero umí nejlépe. Škoda, že celý snímek nevypadá tak, jako jeho druhá půlka. Neváhal bych a dal bych plné hodnocení, takhle nemůžu dát jinak než za tři, ale s tím, že se na film kdykoliv ještě moc rád podívám! ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Hrstka přeživších lidí schovaná v podzemním bunkru, v panické atmosféře strachu, který každý řeší po svém. Ti zbývající lidé se dělí na vojáky (tradičně sobecké, hloupé a kruté) a na "normální" lidi, mezi nimiž vyniká doktor se svými hrůznými pokusy. Příjemná změna pro mě byla trocha citu a inteligence v zombie a především ten nejchytřejší vyloženě pobavil. Slabší stránkou byly herecké výkony především vojenského velitele a jediné ženské představitelky. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

O tomto sa vbec nemam chut rozpisovat. Superatmosfericky zombie bijak toho najvacsieho kalibru, preplneny vnutornostami, rozstrelenymi hlavami a rozkladajucimi sa zombie. Plus jeden polosialeny vedec ktoreho keby som stretol, tak donho bez vahania vyprazdnim zasobnik mojho MG-34. Zombie horor tak, ako ho v buducnosti uz nikdy neuvidime. Ani sa mi nechce verit, ze ten isty reziser natocil taku limonadu akou je Land of the dead. (10/10) ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (44)

  • Krev a střeva, která jsou ve filmu použita, pochází z prasat. Filmaři je získávali z blízkých jatek. (Mr.Hudson)
  • Interiér bunkru, ve kterém se tento film skoro celý odehrává, se natáčel poblíž Pittsburghu u Ellwood City. Komplex se nazývá Bunker interior a nachází se na adrese 1605 Old Route 18, Wampum, PA 16157. (SeBig)
  • V jedné scéně se postava Williama (Jarlath Conroy) zmíní, že „všechna nákupní centra jsou zavřená“, což je odkaz na režisérův předchozí zombie film Úsvit mrtvých (1978), který se odehrává v nákupním centru. (HellFire)

Súvisiace novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (viac)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (viac)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (viac)

Reklama

Reklama