Reklama

Reklama

Úsvit mŕtvych

  • Česko Úsvit mrtvých (viac)
Trailer

Mrtví se probouzejí a jejich jediným cílem je získat čerstvé lidské maso, kterým se živí. Celou zem zachvátí šílená panika a zbylí lidé zoufale bojují o holé životy. (Interdomino)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (269)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V tomto prípade som mal možnosť vidieť režisérsku verziu a aj keď tento film má svoje výhody oproti noci je príliš strnulý. Opäť tu máme hlavné postavy, ktoré sa stretnú a spoja, v domnení že môžu prežiť. Tentoraz v obchodnom dome. Zombie ich samozrejme obkľúčia a oni nemajú kam újsť. Jedinou záchranou je pomoc z hora. Tá bohužiaľa ale neprichádza. Romero tu prvý krát použil veľa krvi a odelených nôh a rúk aby ukázal deštruktívnu silu Zombiekov ale v konečnom dôsledku to postráda tú správnu atmosféru. Tiež by som povedal že sa tu vyskytujú aj komediálne prvky čo narúša film , ktorý je raz strašidelný a raz smiešny a vzhľadom na situáciu v akej sa ocitnú hlavný hrdinovia to vyznie trápne a nedotiahnuto. Samozrejme réžia je skvelá, aj scénar , o maskách ani nehovoriac ale postráda to atmosféru, ktorá by viacej prehĺbila beznádej. Tu nie je a preto len sledujeme osudy hrdinov ako sa snažia niečo poriešiť ale vy už dobre viete ako sa to všetko skončí. a tiež na poriadne mäso musíte čakať až do konca. Väčšinou je to len hra na mačku a myš medzi ľudmi a Zombiekmi v obchodnom dome. Keď sa tam dostanú všetci môžme hovoriť o určitej gradácií aj možno strachu ale v konečnom dôsledku toto je jedna z mála vynimiek kedy remake - v snyderovom podaní, je lepší, akčnejší , strašidelnejší, apokalyptickejší. ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Slabota. Zejména pak v některých konkrétních filmařských složkách. Zombies prakticky vůbec nebudí strach ani respekt, protože nevypadají jako chátrající nemrtví, ale jen jako obyčejní lidé lidé (špatně) natření na šedozeleno. Na konci 70. let to možná na diváky stačilo (i když i o tom dost pochybuju), o 40 let později to ale působí vesměs nechtěně směšně. Navíc v pár scénách (náklaďáky) hraje hudba jak z komedií s Budem Spencerem a Terrencem Hillem. Být tam ještě zářivě oranžová krev, už by to skoro bylo na úrovni kultovních italských hororů z téže doby (ty už jsou dnes taky téměř nekoukatelné). A i když je film velmi akční a téměř pořád se v něm něco děje, stopáž přes dvě hodiny je zbytečně moc. O deset let starší černobílá Noc oživlých mrtvol je navzdory své nízkorozpočtovosti lepší nejméně o třídu, Snyderův frajerský remake pak možná i o dvě... 55 % ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $5,100,000Tržby Celosvetovo $55,000,000▐ Tak toto Romerovi krásne vyšlo, vydarený príbeh, maximálne využité prostredie supermarketu, skvelá akcia, triky a niektoré masky a utrhnuté končatiny stoja za to. /80%/ ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Night of the living dead je v mojich ociach uz predsa len trochu dychavicny, zato Dawn of the dead radim stale k tomu najlepsiemu co v tomto zanre vzniklo. Tento film je prikladom toho, ze aj zombie horor moze byt dramou s velkou vypovednou hodnotou, Pocas celeho sledovania filmu a hlavne v jeho zavere som v pozadi tych paradnych gore efektov videl ony podtext, grotesknost a zaroven vystrazny prst poukazujuci na sucasnu konzumnu spolocnost, ktora je v tejto dobe pre tento film este priznacnejsia ako v dobe ked vznikol. Tazko najdete iny film, ktory v sebe lepsie kombinuje horor a dramu. Tento kusok je taktiez ukazkovy posapokalypticky film. Zobrazenie postupne sa rozkladajuceho sveta a ludskej osobnosti je velmi posobiva. Vysledny efekt, je skutocne husta, znepokojujuca atmosfera. A v neposlednom rade aj samotny pribeh opisujuci exoticke, krvave "dobrodruzstvo" skupinky hrdinov je paradny. Snyderov remake je skvely, original je vsak nedostizny. A diabolska, nezapomenutelna hlaska na zaver: When there's no more room in hell, the dead will walk the earth (10/10) ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Solidní pokračování. Po noci přichází den a je plný nově probudivších se nemrtvích. Romero opět do zombie vyvraždovačky komponuje kritiku aktualních problémů společnosti. Konkrétně nepostadatelnost různých marketů v životě řadových lidí. Sice tento díl není tak strašidelný jako Night ale stále má dost co nabídnout. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (72)

  • Scény s Stephenen, Peterem, Rogerem a Frannie ve vrtulníku nebyly nikdy točeny ve vzduchu. (DivX)
  • Tom Savini si zahrál zombie, která rozbila okno náklaďáku ve scéně s Rogerem. (Chatterer)
  • Myšlenka na vznik filmu vyvstala Romerovi na mysli při návštěvě právě dokončeného obchodního domu Monroeville Mall, kam jej pozval jeho kamarád Mark Mason. Ten se mu při procházení komplexu mezi řečí zmínil, že by to bylo skvělé místo k přečkání katastrofy. (HellFire)

Súvisiace novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (viac)

Reklama

Reklama