Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdrogované dievčatá sa stávajú hračkami vplyvných mužov z mafie i najvyšších miest  politike. Vo veľkom biznise sa tu točia peniaze, vydieranie je len iný spôsob obchodu. A moc je ten najlepší spôsob, ako chrániť svojich ľudí pred políciou a súdmi. Ak máš moc, môžeš všetko. V tejto krajine sa niektorí budú mať dobre. Malebnú krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení  politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane Predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa Boh peňazí neštíti ani vraždiť? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer

Recenzie (371)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tady je inspirace celkem jasná a i ten, kdo se o dění na Slovensku zajímá jen okrajově, si celkem snadno dokáže dosadit skutečné osoby za ty "fiktivní". Na druhou stranu režisérská dvojice občas zabrousí až na hranu absurdity a konkrétně pozadí vzniku nové politické strany mi přišlo trochu přepálené. Nicméně tu hranu nikdy úplně nepřekročí, takže divákovi zůstává nepříjemný pocit, že to klidně takhle mohlo být. Kor když to herci v čele s Vajdou, který je víc Kočner než Kočner sám, zahráli na výbornou. Jedinou výtku mám k přílišné zkratkovitosti. Film je nabitý událostmi, které jsou poskládány do srozumitelného celku, ale není tu čas navázat nějaký vztah k postavám, což platí zejména pro mladého novináře a jeho snoubenku. Rozpracovat by zasloužily i další linky, ať už ta církevní, nebo ta premiérská. Vlastně by vůbec nebylo od věci, kdyby po tomhle hrábl Netflix. Třídílná minisérie s devadesátiminutovými epizodami by tomu slušela. Každopádně na Slovensko letí potlesk za odvahu a jsem zvědav, jestli se pochlapí i naši filmaři. Materiálu máme víc než dost. Bohužel. 80% ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Ohánění se skutečnými událostmi na mne nefunguje, pokud je film po všech stránkách špatný. Všechny postavy jsou plakátově černobílé, děj je natolik zhuštěný, až jsem si občas nebyl jistý, zda nekoukám na nějakou sestříhanou verzi (ostatně i nahoře v záhlaví to vypadá, že něco o pět minut delšího existuje), vizuálně ani herecky tu není nic podnětného. Takže pro mne jen aktuální politická rychlokvaška (30%). ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

Tvůrci si poradili s případnými potížemi hned v úvodu, že kdyby se divačkám a divákům náhodou zdálo, že jsou nám postavy, příběhy a situace nějak povědomé, tak to se nám jen zdá, protože jde o pouhou fikci. Můžeme si myslet, co chceme, je to vylíčení reality a ne jen slovenské, ale česko-slovenské, ba možná středoevropské. Každý stát má svého Vágnera...Jozef Vajda špičkový, Diana Mórová excelentní, Gabriela Marcinková sladká a sexy i v roli zlatokopky. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Moja "obľúbená" režisérka zase raz nesklamala. Režijne asi jej najlepší film (čo však bude zrejme i zásluha Rudolfa Biermanna), herecky vcelku dobre obsadený a s témou, ktorá má potenciál patrične rezonovať. Lenže jej zápletka veľmi nefunguje sama o sebe, pretože až príliš veľa scén je účelovo vyskladaných s cieľom mimoriadne polopatisticky parazitovať na realite. Čo je v snímke, ktorá sa snaží hneď v úvode presviedčať diváka, že ide o fiktívny príbeh, zbytočne alibistické a vlastne i trochu pokrytecké. Vlastná scenáristická invencia sa prejavuje akurát v niektorých zjavných mystifikaciách, ktoré však v danej podobe ešte viac podtrhujú celkovú účelovosť a hru na realitu - a to mi vadí rovnako ako vyložene čiernobiele postavy, občas až nelogická zhustenosť deja, či celková rutinnosť, s akou tvorcovia odškrtávajú jeden predvídateľný moment na druhým. Na jednej strane som vlastne i rád, že slovenský film dokáže v kinách takto výrazne uspieť. Sviňa je však pomerne falošná záležitosť, ktorá pritom vydáva samú seba za veľkú udalosť, len preto, že hovorí o dôležitých veciach. O to viac je potrebné rozlišovať, že silná téma sa automaticky nerovná silný film. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Film som zatiaľ nevidel a uvidím ho až po voľbách ale fascinuje ma ako niekto dokáže na základe "umeleckej fikcie" hodnotiť fakty a ešte hovoriť, že toto je slovenská realita. Že je slovenský volič jednoduchý a nedôjde mu, že to nie je náhoda, keď filmu odložia premiéru tak aby bol uvedený pred voľbami, to celkom pochopím , ale že je taký jednoduchý, že to vezme pomaly ako hraný dokument som netušil. No nič, viac po voľbách. UPDATE Nehodnotiteľné. Fakt ma to nasralo, že Slováci už nevedia ani propagandu natočiť tak, ako kedysi. Stará zlatá Priehrada alebo Lazy sa pohli. A to tie filmy nemali najväčšiu slovenskú raketu Gabiku. 1/10 za Gabu, a nech si to číta aj celá dedina. :* ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • „Rozhodli jsme se vytvořit žánrový film, který vypovídá nejen o této zemi, ale i o lidech moci a jejich charakterech. To, že film připomíná naši skutečnou realitu a objevují se tu postavy nápadně připomínající gaunery nejhrubšího zrna, je jen nešťastná náhoda,“ prohlásil o filmu režisér Rudolf Biermann. (Duoscop)
  • Vytvoriť titulnú skladbu k filmu oslovili tiež Katarínu Koščovú. Tvorcovia nakoniec vybrali skladbu od skupiny Hrdza. (giaruj)
  • Scény z domu novinára a jeho snúbenice boli nakrúcané v renesančnom vinohradníckom dome vo Svätom Jure. (Plaque)

Reklama

Reklama