Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdrogované dievčatá sa stávajú hračkami vplyvných mužov z mafie i najvyšších miest  politike. Vo veľkom biznise sa tu točia peniaze, vydieranie je len iný spôsob obchodu. A moc je ten najlepší spôsob, ako chrániť svojich ľudí pred políciou a súdmi. Ak máš moc, môžeš všetko. V tejto krajine sa niektorí budú mať dobre. Malebnú krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení  politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane Predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa Boh peňazí neštíti ani vraždiť? (CinemArt SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer

Recenzie (370)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

U mě spokojenost. Má to spád, skvěle se na to kouká, Vajda jako mafioso je dokonalý. Sice nevěřím že by děti které děti sebral soud, nedokázaly něco kváknout, ale dramatizaci to tady prospělo. Atraktivní prostředí (ty mrakodrapy v Blavě jsou mazec), hodně odhalených hereček (Marcinková nahoře bez kopuluje ve vířivce, Droppová a Dubayová nahoře bez, pro starší ročníky i Mórová). A neodbytný pocit, že dost z toho se takhle nějak nedávno stalo. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Nerozumiem tomu formátu; takmer doslova kopírovať realitu, skutočné postavy, udalosti a hlášky, a zároveň zliepať napríklad Tománkovú a Zsuszovú do jednej osoby, pridať tam pre radosť ešte ďalšiu vraždu, a kto bola vlastne hlavná postava? Snaď ne Wagner? To bola čisto postava bez charakteru. Vznášajúc sa nad Bratislavou, bez zrejmého cieľa. Ok, vládnuť. Chcem tým povedať, že žiadna zo záporných postáv nedostala pre rozvinutie nejakého charakteru dostatok miesta. Celkovo je ten príbeh divne rozprávaný. Prvá polka o Čistom dni, druhá o Kuciakovi. Polepené jedno s druhým, meniac skutočné súvisy (vinníkov, udalosti). Jak keby na poviedky. A niekde v pozadí Ficomafia a ešte ďalej Kočner. Nerozumiem tomu. Na druhú stranu, niekoľko scén je natočených naozaj obstojne. Hlavne väčšina scén s Kuciakom, hlavne všetky scény s Kuciakom a Kušnírovou; a samotná vražda; dostatočne málo exploitačne, aby neparazitovala na ich smrti, dostatočne znepokojivo, aby dokázali vytvoriť (očakávaný) vrchol filmu. A to málo s Troškovou. A Kaliňák. Pri svojej slávnej kokainovej tlačovke. Ja som sa väčšinu filmu presmial. Ako vážne, to boli miestami strašné bomby. :D Knihu som nečítal. Nečítam tento druh literatúry (inak Šoltésa, samozrejme, čítam). Doteraz neprekonaný v žánri slovenská politická reality show, naďalej zostáva Havranov Kandidát. A Solčanská nikdy nebude dobrá režisérka. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Politický thriller na vysokej úrovni. Slovenskí filmári sa opäť pustili do vykreslenia spoločensko-politickej atmosféry v krajine posledných rokov a opäť sa im to podarilo. Film má šmrnc, rýchle tempo, vynikajúce herecké obsadenie, dobrý scenár ( ako predloha slúžia poviedky Arpáda Soltesza z rovnomennej knihy ) a precíznu réžiu. Problémom filmu je však jeho prílišná autenticita, napriek oznamu o čisto náhodnej podobnosti so skutočnými osobami je každému jasné, ktoré postavy sú vo filme zobrazené. Očakával by som po úspešných projektoch ( snímok Únos, tretia séria seriálu Za sklom ), že sa tvorcovia nebudú ustavične spoliehať na skutočnú realitu a príde k invencii a obohatia svoje filmy vymyslenými príbehmi hoci budú inšpirované skutočnými udalosťami. ()

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Poslední čtvrtá hvězda je, podobně jako u Únosu, za téma. Opět chytře natočeno a puštěno před volbami. Není tu Předseda je tu Robert - Bobo. Není tu Chalanisko je Ňuňu. Zajímavý je i citát na začátku filmu: Nebylo muže, ani Peršana, ani Méda, ani v našem rodu nikoho,kdo by mága Gaumátu připravil o moc. Každý se ho bál, protože mnoho lidí nechal zahubit. Nikdo se neodvážil říct slovo o mágovi Gaumátovi. Konec citátu. V demokracii či jinak rozumně fungující společnosti můžete říct proti někomu slovo, ale vždy je lepší, když svoje slovo či názor máte podložený fakty. ()

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Opět kvalitní slovenský snímek, který se nebojí ukázat pravdu i když je to jakoby fiktivní příběh, postavy podobností se skutečností jsou jasné. Politici si šijí zákony jen pro sebe, normální občané nemají takřka žádná práva, novináři nesmí to a to,vyslýchat a zveřejnit mladistvou osobu bez zákonného zástupce, do toho zapletená církev, překrucovaná pravda v médiích a závěrečná věta: kam jsme to dospěli. Bohužel to bylo, je a bude. Škoda, že se netočí takové filmy s podobnou tématikou u nás o nás. Na tvrdo. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • Film vznikl na motivy knihy slovenského novináře Arpáda Soltésze. Ten se v ní inspiroval skutečnými událostmi okolo vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. (raikonen16)
  • Scény z domu novinára a jeho snúbenice boli nakrúcané v renesančnom vinohradníckom dome vo Svätom Jure. (Plaque)
  • Vytvoriť titulnú skladbu k filmu oslovili tiež Katarínu Koščovú. Tvorcovia nakoniec vybrali skladbu od skupiny Hrdza. (giaruj)

Reklama

Reklama