Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

Mefistofelle 

všetky recenzie používateľa

Romero, jeden z mých nejoblíbenějších režisérů, a King, nad jehož knihami jsem strávila nespočet hodin - od Creepshow jsem očekávala hodně a víceméně se moje očekávání splnila. Povídka první: Vtipná, místy nechutná, ne sice kdovíjak děsivá, ale roztomile pitoreskní -> 4*. Povídka druhá: Stephen King sice ani zdaleka není dobrý herec, ale ty jeho grimasy mě bavily -> 3*. Povídka třetí: Na Leslieho Nielsena jsem zvyklá spíše z komedií a proto mě překvapilo, jak dobře umí zahrát pomstychtivého, nepřejícího a veskrze zákeřného bastarda -> 5*. Povídka čtvrtá: Ta příšera působila poněkud lacině, ale příběh to naštěstí dost zachraňuje -> 4*. Povídka pátá: Nebyla jsem schopna to zkouknout celé, protože mám fóbii ze švábů, ale řekla bych, že lepší jak průměrné to nebude -> 3*. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Kingov filmový comics je vskutku príjemná horrorová oddychovka. Porcia krátkych strašidelných príbehov, pochádzajúcich z pera tohto amerického majstra desu, z ktorých vždy niektorý poteší. "Creep Show 1" ich obsahuje päť. Ťažko mi vybrať ten najlepší, ale bude to asi "Osamelá smrť Jordyho Verrilla". Možno pre ten Kingov naivne-recesisticko-umelecký herecký prejav. Ako celok to oceňujem až štyrmi hviezdami. Spojenie dvoch horrorových velikánov: Stephena Kinga a G.A.Romera na mňa celkom zafungovalo. **** ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Creepshow sa nevydarila. Nepomohla jej ani aktívna účasť Romera a Kinga. Od prvých sekúnd zapácha béčkarským odérom. Film pôsobí nízkorozpočtovo, ale v skutočnosti sa rozpočet pohyboval okolo ôsmich miliónov dolárov, čo na začiatok 80. rokov nebolo málo, takže bohvie, kam sa peniaze stratili. Creepshow každopádne pôsobí po vizuálnej stránke podvyživene a podpriemerne. Herci sú príšerní (nepomohla ani účasť Teda Dansona, Eda Harrisa a Leslieho Nielsena, najzábavnejší je paradoxne nakoniec neherec King ako blbý farmár). Afektovanie do komiksovej podoby je mimoriadne zlé (rozdelený obraz, hrané scény prechádzajúce plynulo do kreslenej podoby). Viem, že hodnotenie 20% môže pôsobiť z mojej strany prehnane, ale proste tento film nemal nič, čo by ma pozitívne zaujalo - až na "poviedku" o tajomnej debne pod schodmi. Čo je na dvojhodinový film, ako mi dozaista dáte za pravdu, strašne málo. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ja poviedkové filmy nevyhľadávam ale ked už na nejaký natrafím a pozriem si ho tak dúfam že bude aspoň dobrý a tento bol taký priemer,nič výnimočné.Den otcov-Prvý príbeh je poňatý silným cynizmom a velkou dávkou irónie-3/5,Meteorit-Druhí príbeh je dost nezáživný a nudný a King tu hral totálneho paka-0/5,3 Príbeh je o podvedenom manželovi,ktorý sa pomsti ako svojej manželke tak aj jej milencovi.A roho psychopatického manžela si zahral L.Nielsen v takejto role som ho ešte nevidel ale seklo mu to.Po emocionálnej stránke najsilnejšia poviedka a ešte aj s dávkou čierneho humoru-3/5.Bedna-4Príbeh mal v sebe efektnosť a aj strašidelnosť a aj maska toho monštra bola z tých lepších.A tu ukecanú puču som chcel zabiť aj ja.-4/5Chrobáci 5.diel niekedy filmy z hmyzom možu byť dosť nechutné a táto si svoju úlohu splnila dokonale-4/5.Niektoré boli lepšie,niektoré stáli za hovno. ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme spojili svoje sily traja géniova. Režisér George A. Romero, spisovateľ Stephen King a maskér Tom Savini. No a spoločnými silami vytvorili poviedkový horor nacpaný čiernym humorom a obdarený bizarnou atmosférou. Jednoznačne najlepšia poviedka je v poradí druhá s názvom "Osamelá smrť Jordyho Verilla", kde si titulnú úlohu zahral samotný King a zahral ju úplne na jednotku. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (13)

  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (viac)

Reklama

Reklama