Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Úzkostlivá Syd se snaží překonat nástrahy střední školy, trable v rodině i zamilování do svojí nejlepší kamarádky. A ještě udržet na uzdě svoje nadpřirozené schopnosti. (Netflix)

Recenzie používateľa KukulienkaHO k tomuto seriálu (6)

I Am Not Okay with This (2020) 

WTF? Tvorcovia sa zrejme nevedeli rozhodnúť, kam bude príbeh smerovať, ako sa budú postavy vyvíjať a hlavne, aký žáner bude celý seriál mať. Navyše tam je kopa nelogičností. Problémom prekvapivo nebola krátka stopáž epizód, ale dĺžka seriálu ako taká (za 2 h a 39 min sa nedá dobre odrozprávať príbeh takéhoto charakteru). Postava Syd bola zo začiatku ok. Po prvých 2 dieloch mi ale začala liezť poriadne na nervy (Sophia Lillis ju však zahrala parádne). Najväčšiu pochvalu si ale zaslúži Wyatt Oleff a jeho postava. Mrzí ma však, že Stan bol zo začiatku príjemnou, pohodovou a sympatickou postavou (a navyše sa staral o komediálnu zložku, samozrejme s bratom Sydney), no na konci sa z neho stala skôr tragická postava. V oficiálnom albume od "kapely" Bloodwitch, ktorej songy boli vytvorené čisto len pre tento seriál (rovnako aj kapela), máme skvosty ako napr. "Fly" alebo "I'm Yours Tonight". Z celkovo 11 songov zaznelo v seriáli iba 6 (čo som zachytil), navyše väčšina z nich tu bola trestuhodne nevyužitá. Hudba je tiež parádna. Tú spolu zo songami skomponoval Graham Coxon, gitarista a spevák kapely Blur. Songy nielen napísal, ale aj nahral všetky nástroje a mužské vokály. Za túto fantastickú prácu má u mňa veľké uznanie. Takže asi tak, seriál ma zaujal hlavne vďaka perfektným hercom a hudbe. Celkovo ma ale dej a hlavne vyvrcholenie sklamalo. Ak vôbec vznikne 2. séria, pretože koniec bol hodne otvorený, nebránil by som sa jej. Pozeral by som ju ale hlavne kvôli Wyattovi, pretože ten mladík má veľký potenciál. P.S.: Chvalabohu, že Wyatt Oleff dostal šancu sa ukázať, pretože ako hovorí väčšina ľudí, v "It-ovi" nedostal moc priestoru, ale tu..... tu si to vynahradil a celý seriál si ukradol pre seba. Mám ale zlý pocit, že v S2 nebude mať moc priestoru, vzhľadom na koniec tohoto. ()

Milý deníčku... (2020) (E01) 

Prvá epizóda priniesla základné informácie o postavách a celkom ušla. Problém môže nastať v neskorších častiach, keď sa bude príbeh zamotávať, lebo epizódy majú veľmi krátku stopáž a to môže byť príčinou zlého odrozprávania. Pri "Dear Diary..." ale krátka stopáž nevadila. Uvidíme... ()

Party skončila (2020) (E03) 

Jako nemám nič proti LGBT, vždy sa týchto ľudí zastávam, ááále...... to, že je Sydney lesba je fakt ujetý (aj keď v predošlých epizódach nejaké náznaky boli). Nechápem, čo sa to teraz deje. Prečo sú do všetkých filmov, seriálov atď. napchaté LGBT momenty a postavy? Toto teda rozhodne dobrý krok nebol. P.S.: Takto pokazia celkom dobre rozbehnutý seriál?!! ()

Stane, stůj při mě (2020) (E04) 

Zameranie sa na superschopnosti určite prinieslo nový a dosť dobrý nádych. Wyatt Oleff znovu zažiaril ako Stanley Barber, no výborná bola aj Sophia Lillis. ()

Jaký otec, taková dcera (2020) (E06) 

Vskutku slušná thrillerová, možno až hororová atmoška. Koniec so songom "Fly"... parádne. ()

Nejtemnější tajemství (2020) (E07) 

Najlepšia epizóda... ani náhodou. Za mňa veľké sklamanie. Najprv so mnou strašne pohli dva prekrížené fuckery od tvorcov, ktoré sa mi imaginárne zjavili z obrazovky pri časti z homecomingu. No a potom prišlo to toľko prezentované, či už z propagačných materiálov alebo zo samotných epizód, krvipreliatie. Bolo tu viacero možností, čo mohlo byť toho príčinou. Avšak vybraný bol ten najpredvídateľnejší scenár. Hold škoda, mohlo to byť skutočne silné. Takže ani tamtá udalosť s hlavou finále u mňa nevytiahla. Cliffhanger na konci zaujímavý a som skutočne zvedavý, kam by to celé smerovalo a aký žáner by mala druhá séria - hlavne vzhľadom na informácie o tajomnom mužovi. Nuž... tá sa bohužiaľ kvôli hnusobe nezrealizuje. ()

Reklama

Reklama