Reklama

Reklama

Spiknutí proti Americe

(seriál)
  • USA The Plot Against America
Trailer

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Spiknutí proti Americe, natočená na motivy uznávaného stejnojmenného románu spisovatele Philipa Rotha, nabízí alternativní verzi k samotným dějinám Spojených států, a to za druhé světové války. Líčí vývoj událostí z pohledu chudé židovské rodiny z New Jersey, jejíž členové sledují politický vzestup Charlese Lindbergha, slavného letce a populistického rasisty, který se chopí prezidentského úřadu a nasměruje Ameriku k fašismu. Příběh začíná roku 1940, kdy Amerika stojí před prezidentskými volbami. Už po dvě volební období úspěšný demokrat a profesionální politik Franklin Roosevelt je náhle ohrožen politickým outsiderem. Lindbergh se před třinácti lety proslavil svým legendárním přeletem přes Atlantik a mnoho Američanů jej proto považuje za jednoho z největších národních hrdinů. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa brasek k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Netradične vyrozprávaný príbeh a v tom bude jeho čaro. Hlavný hrdina Charles A. Lindbergh nemá veľa priestoru, ale vnímame ho cez život židovskej komunity. Celkovo je príbeh dobre prepracovaný, s adekvátnym tempom, rodinné problémy nie sú balastom. Po prvej epizóde si hovorím, že škoda že to má iba šesť dielov. ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Druhý diel ma nadobro presvedčil, že tento seriál je dobre natočený a ponúka pohľad na zaujímavú alternatívu vývoja politickej situácie v USA. ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Mierne sklamanie. Filmári behom minúty nám ukázali životnú situáciu niekoľkých postáv a takéto skákanie hore a dole bez patričného časového priestoru na príbeh sa mi veľmi nepozdáva. Ale inak stále vynikajúco rozprávaný príbeh, len tento diel nebol konsolidovaný. ()

Epizoda 4 (2020) (E04) 

Mierne sklamanie. Príbeh sa prakticky nikam neposunul, všetko stagnovalo. Žeby ticho pred búrkou? ()

Epizoda 5 (2020) (E05) 

Predposledná epizóda je dejovo skvelá. Všetko smeruje k očakávanému koncu, teda ak v Kentucky bude koncentračný tábor a nie sľubovaná nová práca. ()

Epizoda 6 (2020) (E06) 

Famózna časť, dejovo asi najlepšie čo ponúkol seriál. Skončilo to inak ako som predpokladal, ale nie som sklamaný. Historicky existujúce postavy nemohli byť skompromitované týmto fiktívnym príbehom a tvorcovia majú zadné vrátka pre druhú sériu otvorené. ()

Súvisiace novinky

Tvůrce The Wire chystá nové policejní drama

Tvůrce The Wire chystá nové policejní drama

08.03.2021

Snad žádné jiné policejní drama nestojí v tolika seriálových žebříčcích na prvním místě, jako epická drogová sága The Wire – Špína Baltimoru. Její tvůrce David Simon začínal jako novinář pokrývající… (viac)

Reklama

Reklama