Reklama

Reklama

Káčerovo

(seriál)
  • Česko My z Kačerova (viac)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrajú:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(100)

Príbehy strýka Držgroša a jeho mladých synovcov, ktoré zažívajú na cestách po celom svete. (BoncheR)

Recenzie (609)

Fallen_One 

všetky recenzie používateľa

Seriál mého dětství, který jsem hltal, když se podívám zpátky, úplně neuvěřitelně. Prvních padesát dílů mělo vtip, vážnost, atmosféru, super hudbu, napětí. Dalších padesát, s novým dabingem a lehce předělanou grafikou...mno...ztratilo to vážnost a nabralo dojem "udělejme si ze sebe legraci". Každopádně 5 hvězd za prvních padesát dílů určitě! ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Nostalgia Forever. Na tento seriál mám hrozne veľké spomienky, ktoré sú nesmrteľné. Na tomto som vyrastal, nesmrtelný animovaný seriál 80. rokov minulého storočia. Stríček Skrblík a jeho traja synovci ma parádne zabávali, na toto som každé ráno pozeral a dnes už len nádherne spomienam, ale ak by to začali opakovať, určite na to juknu, neviem, či by ma to tak chytlo ako v detstve. Vtedy, v tých dobách, by to bolo za 5*, dnes už musím ísť o hviezdičku dole. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Káčerovo ma zastihlo až v staršom veku (10/11 rokov), keď som už bol oddaný fanúšik egmonťáckeho časopisu Káčer Donald. Aj preto ma seriál nikdy až tak nechytil. Seriálu chýba skoro všetko, čo bolo tak geniálne na komiksoch. Hlavným záporom je akčný dej, kde hlavné postavy lietajú po celom svete a čakajú ich rôzne nástrahy. V podstate je to viac Indiana Jones (nuž, rok vzniku...) ako univerzum Káčera Donalda. Na komiksoch som miloval tú úžasnú ničím nerušenú atmosféru fiktívneho sveta s vlastnými pravidlami a absolútnu voľnosť príbehov, ktoré raz boli o tom a inokedy o niečom úplne inom (a stále boli originálne a vtipné - veď aj Inception vykráda jeden komiks Káčera Donalda). To všetko seriálu chýba - je až príliš spätý s našim svetom a je až príliš zameraný na akčnú dejovú líniu. Nehovoriac o tom, že charaktery postáv (obzvlášť Strýko Držgroš) sú značne posunuté. No stále sú to káčatá z Káčerova... ()

chamba 

všetky recenzie používateľa

Najkrajší kreslený seriál, ktorý predbehol svoju dobu. Niektoré myšlienky a hlášky káčerov som pochopil až v nedávnej dobe :))) ako napríklad výrok starého McTátu: "Nemusíš byt pilnejší ale chytrejší" :D:D. Škoda len, že v slovenčine je tento seriál skoro nemožné zohnať, aby som ho uchoval pre budúce generácie... ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší seriál mého dětsví (když nepočítám Rychlou rotu) a troufám si říct i všech dob :-) Příběhy měli vždy něco do sebe a nikdy neomrzelo sledovat je i víckrát po sobě. Bulík, Kulík, Dulík, Kačer Donald, Strýček Skrblík a Rampa McKvák spolu s Rafany byly a vždycky budou tou nejnezapomenutelnější kreslenou partou jaká kdy mohla být. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (27)

  • Autorom Kačerova a strýka Držgroša (Skrblíka) je komiksový tvorca Carl Barks. Mesto Káčerovo sa prvýkrát objavilo v komikse "Walt Disney's Comics and Stories #49" z roku 1944. Držgroš sa prvýkrát objavil v komikse "Christmas on Bear Mountain" z roku 1947. (donnie22)
  • V epizóde je zobrazený Držgrošov satelit poháňaný vrtuľami ako helikoptéra. Takýto pohon však môže fungovať len nízko v atmosfére. Už vo výške niekoľko kilometrov je vzduch natoľko riedky, že tu helikoptéry nemôžu lietať. Vo vrchných vrstvách atmosféry alebo dokonca v otvorenom vesmíre by sa takto satelit nemal šancu udržať. (ČSFD)
  • Online magazín IGN v lednu 2009 seriál zařadil na 18. místo v žebříčku "100 nejlepších animovaných televizních seriálů". (HappySmile)

Súvisiace novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (viac)

Reklama

Reklama