Reklama

Reklama

Dvanáct

(seriál)
Belgicko, 2019, 8 h 2 min (Minutáž: 46–55 min)

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Dvanáct obyčejných lidí s kupou vlastních problémů zasedne v porotě a musí vynést verdikt nad ženou, která je obviněná z vraždy svojí nejlepší kamarádky a vlastní dcery. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (10)

Dvanáct (2019) 

Velmi slusna vztahova a i psychologicka drama na pozadi kriminalneho pripadu, o ktoreho rozsudku pre obzalovanu ma rozhodnut dvanastclenna porota. Nadobudnete obcas sice dojem, ze takmer kazdy z nich ma znacny psychicky problem, ale nie je to uplne pritiahnute. :) Spokojnost..nenudil som sa. Dve casti velmi dobre, zvysok urcite nadpriemerny. Odporucam. ()

Frie (2019) (E01) 

Pribeh ma rozhodne chytil. Motivacie a skryte zivoty porotcov budu zrejme tiez vydatna poziven. Obcas sice rozpacite momenty, ale zrejme dalsia cast vnesie viac svetla. 65% ()

Donald (2019) (E02) 

Odflaknuta policajna praca? Zavadzanie, "cierne zamestnavanie" a nedodrziavanie pracovnych reguli? ......nic, co by posledne roky nefungovalo u nas na Slovensku na dennodennej standardnej baze. Inak, plne chapem, ze v rozvinutych skandinavskych krajinach, s inym povedomim ludi, to je zrejme vynimocna vec . Som zvedavy, kam to pripad povedie. Tato epizoda priblizila "komplikovane" osudy viacerych porotcov. A ze su niektori pekni "vypecenci". Bavi ma to. ()

Eliane (2019) (E03) 

Tretia epizoda ma utvrdzuje v presvedceni, ktore som o prinajmensom "zaujatej" a neschopnej policajtke nadobudol v predoslom dieli. To, ze bohata a frivolna Holly to ma cele na haku sa zda byt tiez pravda. Co pozeram, tak nam tvorcovia vsetky vykresluju ako labilnych jedincov s kostlivcami v skrini. Az teda snad okrem vdovca krmiaceho zvierata a jeho buduceho odvozu. Nadpriemer. ()

Marc (2019) (E04) 

Parada. Prave i ten sukromny a obcas riadne posahany zivot niektorych porotcov poukazuje na mnohe. Nemenej na ich samotne rozhodovanie a postoj voci faktov v presetrovanom pripade. Dnesny diel venovany dokonalemu panu planovacovi a control-freakovi svojej dcery na to poukazal. To, co mu dcera, po psychickej stranke, ustedrila na koncerte, zrejme taky fundamentalista nerozchodi bez nasledkov. :) 70% Spokojnost. A o Marc-ovi som si myslel svoje uz v zaciatkoch, ked az moc okato pouzival svoju moc. Pacila sa mi i autenticka reakcia sudkyne na unik informacii vo webovych novinach "pana reportera". ()

Stefaan (2019) (E05) 

Ziarlivec sa prejavuje presne ako mohla porotkyna zazit na procese. Prihodne. A samozrejme vyzera to tak, ze co sa tyka obzalovanej a i byvaleho manzela obaja klamu. Kedze nas caka este 5 casti, bude sa zrejme hodne mutit voda. :) Som zvedavy, koho z poroty vylucia, aby nasa "zastupkyna" zaujala jeho miesto. Tipoval by som to na vynasajuceho "fotografa". Snad to neskonci tak, ze sa na to pride a cely proces bude vyhlaseny za zmatocny, hoci uz budeme vediet o vrahovi/yni. ()

Guy (2019) (E06) 

Odovzdat peniaze cudziemu cloveku, aby som si zaplatil odpustok? Emocne sa to pochypit da, ale clovek by povedal, ze aspon jednemu z dvoch chlapov by mohli dost dosledky. Prachata blondynka zatial naplnuje svoje biologicke potreby a zrejme je jej proces ukradnuty. Medzitym fotografovi exekuovali majetok a napatie v domacnosti u ziarliveho dosahuju nove maximum...starsiemu dochodcovi sa tiez rozpada svet. Vyzera to tak, ze polovica porotcov ma zivoty celkom v haji. Depka. :) ()

Lutgard a Margot (2019) (E07) 

Heh, takze mamka s dcerkou su "organizovane". Inak, kto cakal, ze sa opatrovanie nejakym sposobom "zvrhne"? Kamos dojde...predane kocka...za 2,9Mega. "Diky". Fu, tak takto sa poskytuju sluzby....:) ()

Ulrich a Elisabeth (2019) (E09) 

Vyborny diel. Ziarlivec konecne pri konfrontacii vybuchol. Som zvedavy, ako sa bude ohybat rozhodnutie porotcov. ()

Brechtje a Roos (2019) (E10) 

Uveritelne rozuzlenie. Akurat ma dostal ten fakt, ci Brie zabudla, co zanechala v knizke a chcela ju po tolkych rokoch zrejme len z nostalgie....inak by k tomu nepustila svojho obhajcu..koniec-koncov, uz by to aj tak zrejme nemalo vyraznejsiu dohru. Vahanie porotcov pri rozhodovani som ocakaval narocnejsie a dlhsie...ale postoje sa dali pochopit aj vzhladom na ich prezentovane sukromie. Som rad, ze odznel aj odkaz, ze po takomto type precesov ani jedna strana vskutocnosti "nevyhra" a vzajomna nedovera moze prerast a zasiat pochybnost i v najblizsich aj na "vitaznej" strane. ()

Reklama

Reklama