Reklama

Reklama

VOD (1)

John (Sean Patrick Flanery) má mladšieho mentálne postihnutého brata, ktorému jedného dňa podaruje obrovské zrkadlo v ľudskej veľkosti. John však netuší, že Dennisa (Frederick Koehler) od detstva prenasledujú nočné mory, ktorých súčasťou je práve totožne vyzerajúce zrkadlo. To je "odrazom" jeho druhého, temného "ja" - pomaly, ale isto meniaceho jeho osobnosť v krutú bytosť, neustále túžiacu po nových obetiach ... (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (44)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek „The Evil Within“ rozhodně stojí za pozornost především těm, komu nevadí brutalita, jež se v hororových filmech objevuje. Tady ta brutalita docela dobře graduje, navíc je obalena v hněvu hlavní postavy, který je celou dobu cítit. Není to dílo, které by bylo veselé, ale o to lépe ve svém děsu vyniká. A navíc je to místy skutečně hnusné, což mě překvapilo, a to v dobrém smyslu slova. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Pohľad do duše mentálne postihnutého, schyzofrenického človeka s brutálnymi nočnými morami. Koehler to zahral geniálne. Práve jeho výkon ťahá inak priemerný film o level vyššie. A popri ňom aj niektoré slušne hororové scény, pri ktorých mi nebolo dvakrát príjmne. Koniec mi tak, ako som si ho vysvetlil, dával zmysel, čo ma príjemne potešilo. Určite spokojnosť... 60 %!! ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Ten surrealistický začátek je naprosto úžasný a hlavně fakt děsivý. Opravdu nápaditý film, plný skvělých záběrů a scén. V nejpozitivnějším smyslu slova divný. Hlavní hrdina je fakt divný a strašidelný. Až mi z něj běhal mráz po zádech. z Michaela Berrymana ještě nešla taková hrůza. Plus stále krásná Dina jako bonus. Tohle bylo fakt milé a nečekané překvapení. Jsem rád, že někdo takovéhle kousky ještě točí. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Uznávam, niektoré hororové prvky boli zaujímavé, hlavne na záver, no celkovo tento film moc strachu nenaženie. Väčšinou sa pozeráme na vnútorný boj hlavnej postavy a jej postupnú zmenu na zabijaka. No jednotlivé vraždy neboli na obraze, takže ani z tohto pohľadu nemá čo snímok ponúknuť. Navyše ako psychologický horor to funguje iba chvíľkovo a to najmä zo začiatku. Potom už len väčšinou bola nuda, ktorá až na záver skončí niečím zaujímavejším. No nepopieram, pár ľakačiek, ktoré som nečakal sa tu našlo. Len keby to celé bolo trochu zaujímavejšie a ešte s nejakým pridaným nápadom, ktorý by tú častú nudu odohnal. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdy za Koehlera který toho mentálně postiženýho týpka hrál opravdu znamenitě. Film sám o sobě nemá špatnou myšlenku, ale natočený je to strašlivě nezajímavě a nezachrání to ani již zmíněný Koehler ani Berryman. Drtivou část filmu jsem se nudil natolik, že jsem měl chuť si jít taky radši pokecat sám se sebou před zrcadlo, bavilo by mě to víc. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (4)

  • Producent Michael Luceri predpokladá, že režisér Andrew Getty využil na výrobu filmu 5 miliónov dolárov z vlastného vrecka. Vylúčené to nie je, nakoľko sám režisér bol dedičom ropného magnáta, multimiliardára Jeana Paula Gettyho, prezývaného tiež Getty Oil. (Aiden)
  • Andrew Getty sa pre príbeh nechal inšpirovať vlastnými nočnými morami. (Aiden)
  • Produkcia filmu sa začala v roku 2002, ale bola vystavená mnohým oneskoreniam, vrátane finančných problémov, konfliktov s obsadením a súdneho sporu od asistenta štúdia. Po mnohých zastávkach a začiatkoch výroby sa natáčanie skončilo v roku 2008. (Aiden)

Reklama

Reklama