Reklama

Reklama

Princezná Nevesta

  • Česko Princezna Nevěsta (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Všetko sa začína ako príbeh, ktorý číta deduško z knihy svojmu vnukovi. V tom príbehu boli on a ona. Ona bola veľmi bohatá, on zase veľmi chudobný a obaja žili v mýtickom kráľovstve Florin. Každý deň jazdila Buttercup povýšene okolo farmárskeho chlapca Westleya a po celý čas sa zdalo, že jeho láska nemá žiadnu nádej. Jedného dňa si však dievča s prekvapením uvedomí, že ho tiež miluje. Je neskoro - Westley odišiel, aby získal bohatstvo a mohol sa o svoju milovanú uchádzať. Padne však do rúk pirátov, a o krásku sa uchádza korunný princ Humperdinck, ktorý si ju vybral za svoju nevestu. Dá ju uniesť trojicou darebákov a závisí len od Westleya, aby ju zachránil a vybojoval si jej ruku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (427)

misterz 

všetky recenzie používateľa

V detských časoch by som bol určite nadšený viac. Je tu síce všetko, čo by taká dobrodružná rozprávka mala mať - láska, pomsta, piráti, kamarátstvo.... no ako celok mi to prišlo pomerne šedivé a príbeh slabo prepracovaný. Chcelo to ešte nejaký nápad na zápletku a trochu natiahnuť stopáž. Priemer. 60/100 ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Klasika, kráse knihy se to blížit ani nemůže (byl už popsán nějaký případ, kdy se tak stalo?), ale i tak se mi filmová Princezna Nevěsta líbila. Mladá Robin Wright, jako vnouček s dědou potěšili Peter Falk a Fred Savage a i ostatní obsazení bylo fajn. Trochu nízkonákladovka, ale my Češi jsme ostatně z televizních pohádek zvyklí... 80% ()

Reklama

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Chceš říct, že odložíš kámen, já odložím meč a zabijeme se jako slušní lidé?..... Presne moja šálka kávy. Rozprávka plná inteligentného humoru (žiadne vulgárnosti, fekálnosti a podobne) a nadhľadu. Sympatickí hrdinovia, uvolnená atmosféra aj napriek tomu, že ma pri útoku HNV (hlodavci neobvyklých velikostí) poriadne trhlo, len tá hudba bola hrozná. Štýlom je Princezná Nevesta podobná novšiemu Hviezdnemu prachu a je taktiež skôr pre dospelého diváka. Najlepšie scény: Prvý šermiarsky súboj Westley vs. Montoya, útok HNV, návšteva čarodejníka. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Princezna nevěsta je dítkem slavného scénáristy Williama Goldmana. Ten scénář napsal podle své knihy, která se najde i v našich městských knihovnách. Doporučuju si ji přečíst. Je stejně dobrá jako film a nabízí něco z příběhu navíc. Goldman je taky skvělý spisovatel, takže se nudit určitě nebudete. A možná se i dozvíte, proč je ve filmu postava vnuka a jeho dědečka. A film samotný? Jasných pět hvězdiček. Už jenom za Patinkina ("I want my father back, you son of the bitch!"). Jen by si zasloužil o vlásek lepšího režiséra, větší rozpočet a delší stopáž. Directors cut už asi nevyjde, že? ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Od režiséra Roba Reinera, ktorý už dvakrát pôsobivo adaptoval romány, resp. novelu a román Stephena Kinga (PRI MNE STOJ!, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ) som, priznám sa, takú odľahčenú, krásnu a pri tom nie príliš tradičnú rozprávku ani veľmi nečakal. Atmosféra snímky je priamo úžasná, jedineční sú herci, hudba, aj humor, ktorým film disponuje... Nedokážem si pomôcť, ale Princezná Nevesta na mňa pôsobí neuveriteľne sviežo a oslobodzujúco. Je pravda, že milujem aj tradičné české "pohádky", niečo podobné k nám ale spoza veľkej mláky zavíta len ojedinele. Palec hore pre všetkých, ktorí sa na filme podieľali, ja osobne vyzdvihnem hercov na čele so sympatickým Carym Elwesom, Petera "Columba" Falka ako rozprávača, či šermiara Mandyho Patinkina vo vedľajšej úlohe a ako čerešničku na torte som si na záver ponechal nádhernú, povedal by som až okúzľujúcu Robin Wright Penn, vtedy v podstate ešte len slobodnú Robin Wright. Končím ale so slovami, odporúčam všetkým a to všetkými desiatimi.:) ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (31)

  • Dědeček (Peter Falk) na začátku filmu sice řekne, že knihu „Princezna nevěsta“ napsal Simon Morgenstern, ten je ale fiktivní. Skutečným autorem knihy je William Goldman. (Nick321)
  • Ve scéně, kdy únosci i s princeznou vyšplhají po laně až nahoru, jeden z únosců lano přesekne a lano spadne ze srázu dolů. Únosci se rychle jdou podívat ze srázu dolů. Při příchodu k hraně srázu oba postupně šlápnou na stejné místo. A zde je evidentní, že to je kulisa. To místo se totiž pod tíhou nohou prohne a po uvolnění zase vrátí zpět. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama