Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) má pred sebou tri dôležité úlohy - správu o stave Únie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločine. A ešte ho čaká aj stretnutie so Sydney Ellen Wadeovou (Annette Beningová), ktorá má presadiť prísnejšiu verziu zákona o energii. Výsledok ich stretnutia je však prekvapením pre všetkých - prezident a vdovec, žijúci s 12-ročnou dcérou Lucy, sa totiž do energickej ženy zaľúbi. Jeho dvorenie Sydney značne komplikuje život nielen jemu, ale aj rozpačitému štábu, a jednoznačne nahráva jeho protivníkom. Najmä republikánsky senátor Rumson (Richard Dreyfuss), ktorý chce kandidovať na jeho funkciu, si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby nevyberavo nezaútočil. Zatiaľ čo zamilovaný prezident pozýva Sydney na večere, posiela jej kvety a dvorí sa jej, jeho štáb má plné ruky práce s klesajúcim počtom hlasov a udržaním prezidentovej podpory. Navyše FBI zistí, že Sydney pred trinástimi rokmi na demonštrácii pálila americkú zástavu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (159)

PlayEasy 

všetky recenzie používateľa

Pan Reiner je prostě na příjemné romantické a zábavné oddychovky profík a nás navíc zajímá americká politika i historie a prostředí D.C.čka máme velmi rádi. Skvělé obsazení, jemuž vévodí ve své roli velmi dobrý a šarmantní Michael Douglas, k tomu spousta patriotismu, inteligentního humoru, romantiky a svěžesti - zkrátka Dave 2 ;-) 75% ()

horacko 

všetky recenzie používateľa

Zvažujem či 3* alebo 4*. Je to niekde medzi tým. Veľmi charizmatický Michael Douglas, no tej Ameriky tam bolo na mňa trošku príliš. Každému Američanovi určite plesalo srdce pri záverečnom prezidentovom prejave, no mňa Slováka ten koniec nebral za srdce ani trošku. Avšak páčil sa mi priebeh filmu, takže celkovo som spokojný. ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film. Takový romantický oddechový snímek po obědě. Snaží se vykreslit státníka, který není ve skutečnosti jen povrchní politik, ale také muž se srdcem a lidskými touhami. A musím říct, že Douglas mi na tuto roli sedne jako ušitý. On the other hand, ani on se svým hereckým talentem to nezvedne z průměru. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Uvítal bych, kdyby se ubralo na politikaření a řešila se hlavně samotná problematika novýho vztahu prezidenta v očích veřejnosti (dramatická linka) a zároveň se víc pracovalo s námětem, že chce prezident dělat spoustu věcí jako každej normální člověk - viz objednávání kytek apod. (komediální linka). Dojem ještě občas kazil silně patriotickej podtext (vlajka na každym rohu nebo patetický typicky americký velkohubý prohlášení) a nezlobil bych se ani za bohatší výpravu (interiérový scény Bílýho domu byly postupem času už trochu ubíjející). Originální námět a našláplý herecký obsazení (Michael Douglas s Annette Bening byly hodně pěkná dvojice) však přece jenom dělaj z Americkýho prezidenta slušnou romantickou komedii, byť jen na jednu projekci. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

První muž Spojených států se zamiluje do ochránkyně životního prostředí. Prezident USA se seznámí s přímočarou ženou, jež pracuje pro ekologickou lobby. Energická Sydney se chce zasadit o to, aby přišel s přísnější verzí zákona pro energii. Profesní kontakt brzy přeroste v intimní pouto. Ovdovělý prezident je sice šťastný, jeho popularita ale kvůli Sydney začne klesat. Sice námět, kdyby se zpracoval jinak, než jako sladký a nic neříkající romantický film, skýtal jistý potenciál, ale takhle z toho vzešel dost nepravděpodobný film. Michael Douglas je jako prezident zosobněním ideálů a to taky na výsledku moc nepřidává. 20% ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)
  • V jednom momente Michael J Fox hovorí, že je jeho „zodpovednosťou ako občana“ spochybňovať prezidenta. Michael J Fox je v skutočnosti kanadským občanom. (Arsenal83)
  • Camp David je absolútne zakázaný pre verejnosť a médiá. Scénografi pri navrhovaní scenérie tohto miesta využili fantáziu a súkromné ​​fotografie z éry Richarda Nixona. (Arsenal83)

Reklama

Reklama