Reklama

Reklama

Výjimečná právnička U Jong-u - Série 1 (2022) (séria)


Výjimečná právnička U Jong-u (S01E01)

(epizóda)
  • Južná Kórea 이상한 변호사 우영우 (viac)

První den v nové práci narazí U Jong-u na spojence, skeptika i starou známou a dostane na stůl případ, ve kterém figuruje starší pár. (Netflix)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vynikajúca právnička, ktorá miluje právo, na škole je najlepšia, ale má problémy prejsť otočnými dverami v budove advokátskej firmy, kde pracuje? Správa sa na prvý pohľad veľmi neštandardne, pretože, ako sa v epizóde viackrát zopakuje - trpí poruchou autistického spektra. Tak toto mohlo napadnúť azda len Kórejcov. Extraordinárne, ale nie od veci. Naopak, úvodná epizóda rozohráva viacero motívov, ktoré dokážu zaujať aj diváka, ktorý inak seriály ako také nemusí, až vôbec nie tie z prostredia obhajcov, ako sa mordujú jednotlivými prípadmi (protistrany si tam navzájom prebíjajú paragrafmi a judikátmi nadupané egá). U - tak sa právnička skrátene volá - nie je iná. Má fotografickú pamäť, čo sa nepochybne žene v jej postavení profesne šikne. Epizóda sa sústredí ani nie tak na to, akým spôsobom U pracuje, ale na odlišnosti jej správania pri dosahovaní cieleného výsledku. Prípad je zaujímavý nielen z právnického, ale i zo sociálno-vzťahového hľadiska. P. S. Pri drvivej väčšine seriálov stačí vidieť úvodnú časť. U však presvedčila prvou epizódou k pokračovaniu pozerania príbehov autistickej advokátky, inak takto veľkej obdivovateľky vorvaňov.. ()

Idego 

všetky recenzie používateľa

Idea seriálu s autistickou hlavní hrdinkou je super, ale ne zas tak originální (na Netflixu už vůbec ne: Atypical, Good Doctor...), a tohle konkrétně je tak strašně prvoplánová telenovelově povrchní slaďárna, že víc než jeden díl nedám. ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Na vizitce právničky Woo (Eun-bin Park) je uveden její kontaktní telefon končící číslicemi 5252. Existuje teorie, že jde o odkaz na velrybu 52, která jako jediná na světě komunikuje a vydává zvuky na frekvenci 52 Hz, zatímco všechny ostatní existující velryby komunikují na frekvenci 15–25 Hz. Velryba 52 tak nemůže komunikovat s žádnou jinou velrybou a jde tudíž o nejosamělejší velrybu na světě. Velrybí příběh má tak symbolickou podobu právě s Woo. (Muffino)

Reklama

Reklama