Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mentálně postižený otec, kterému odebrali dceru, musí prokázat svoji nevinu. Sedí totiž ve vězení za smrt velitelova dítěte. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (60)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Memo je otcom malej Ovy. Žijú s babičkou v malej tureckej dedinke. Nie je však ako muži v jeho veku, jeho mentalita zodpovedá mentalite jeho asi 6-ročnej dcéry. Film, ktorý si možno nezaslúžil plné hodnotenie (napr. kvôli takmer idylickým postavám spoluväzňov, miestami trochu naivné), ale ak si ho pozriete, ste plní pocitov o ľudskej dobrote, súdržnosti a obetavosti. O ľudskom svedomí. O čistote detskej duše. Dvaja hlavní protagonisti boli výborní. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Pekný a dojemný film. Videl som tam trochu prvky I Am Sam, The Green Mile a Shawshanku. Za najväčšie mínus považujem slabý a nepresvedčivý výkon hlavného herca. Že je nejako mentálne zaostalý som veril iba keď nebol na obraze, inak tento nízkokalibrový herec nemal šancu utiahnuť takúto úlohu. Koniec ma trochu sklamal, pretože som taký záver predpokladal približne od polovice filmu, takže hoci to bolo zaujímavé, pre mňa bolo to zakončenie milým sklamaním. 7,9/10. ()

Reklama

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pôsobivý scenár, výborná réžia a skvelé herecké výkony a výprava. Je pravda, že to väzenské prostredie vypadalo aj spolu s väzňami netradične, skôr akoby v nejakom vysokoškolskom internáte. To vôbec neubralo na zaujímavosti a príťažlivosti, tohto príbehu, ktorý hlboko zasiahne človeka, presne, tam kde treba. Jeden z ďalších vydarených skvostov Tureckej kinematografie. ()

Blazis34 

všetky recenzie používateľa

Srdceryvný příběh se zápornými hrdiny. Nejvíce ale oceňuji herecký výkon Ove a Mema. Malé Nise bylo v době natáčení 8 let a nechápu, jak dokázala svoji roli zvládnout, opravdu klobouk dolů. Filmově mentálně postižený Memo by si, dle mého, zasloužil určitě filmové ocenění za hlavní roli. Jsem rád, že film dopadl, tak jak dopadl. Velmi kvalitní a emotivní příběh - hodnotím za 85%, lepší čtyři hvězdy. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama