Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson (Sean Penn, za tuto roli nominován na Oscara) je starostlivý otec, který miluje svoji dceru Lucy (Dakota Fanning) a cítí se být tím nejšťastnějším chlapem pod sluncem. Problém je v tom, že jeho mentální vývoj se kdysi zastavil zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Až dosud se Samovi dařilo s pomocí přátel překonávat všechna úskalí otcovství. Teď ale do hry vstupuje agilní sociální pracovník a tak Samovi hrozí, že mu Lucy bude odebrána, protože ho začíná mentálně převyšovat. Samova případu se ujímá Rita Harrisonová (Michelle Pfeiffer), zkušená právnička, které se však kvůli pracovnímu vytížení značně odcizil její syn. Společně se snaží přesvědčit systém, že si Sam zaslouží být otcem se vším všudy a zároveň se oba dozvídají co vlastně pravá rodičovská láska obnáší... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (367)

swamp 

všetky recenzie používateľa

"OK, remember when Paul McCartney wrote the song 'Michelle' and then he only wrote the first part, Annie said. And then he gave that part to John Lennon, and he wrote the part that said, 'I love you, I love you, I love you.' And Annie said that it wouldn't have been the same song without that..and that's why the whole world cried when The Beatles broke up on April 10, 1970." Mix Forresta Gumpa a Rain mana. Excelentní výkon Seana Penna a nadějné Dakoty Fanning (ta podává skvělé výkony stále..např. ve filmu Man on fire). U tohoto snímku bude asi hodně záležet, jakou máte zrovna náladu. Mě opravdu dojal. "All you need is love." ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Našiel som štyri podobné filmy. Rain Man dostal odo mňa 5 hviezdičiek, pretože ukázal neúspešný pokus o vyňatie postihnutého z optimálnych podmienok ústavného pobytu. Forrest Gump a Bol som pri tom dostali 3 hviezdičky, pretože ukázali zriedkavé, nereálne, ale dobre zahrané uplatnenie postihnutých v bežnom živote. A nakoniec Zelená míľa a Ja som Sam majú 2 hviezdičky, pretože prinášajú ilúziu, ktorá zachádza až ku škodlivosti. S výchovou detí majú problémy aj rodičia bez zrejmých obmedzeni, diskusie sa vedú o možnosti zveriť ich výchovu homosexuálnym párom, takže výchova dieťaťa retardovaným jedincom je mimo diskusie a argumentov majiteliek premočených vreckoviek. ()

Reklama

Kimon 

všetky recenzie používateľa

Ano, tak tento film si zcela jistě zaslouží potlesk za scénář a hlavní roli. Tak procítěný a dobře zahraný lidský příběh jsem již dlouho u filmu nezaznamenal. A to nejsem zdaleka nejmladší. Tohle si zaslouží mých plných pět hvězdiček, i když je zde snaha človíčka dojmout viditelně zřejmá. Ovšem nevím, nevím, zda takto postižený člověk ve skutečném životě (ne jenom v dojemném filmu) je vůbec schopný vychovávat a něčemu naučit malé dítě. ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

Prvýkrát ma Sam a jeho modrooká rozkošná dcéra dostali na plnej čiare, zasiahli ma v pravom čase presne na sekundu. A tak som druhú polku filmu prerevala originál ako malé decko. Tak ako plačú 7-ročné deti alebo možno tak ako ich otcovia,ktorí sa mentálne zastavili na ich úrovni. Dnes (po dvoch rokoch) považujem tento film stále za veľmi silný. Aj keď v ňom cítiť USA, aj keď je to citová vydieračka...niektorým filmom som ochotná odpustiť chybyčky a nechať sa vydierať. Ak ma vydiera perfektná trojka ako Penn, Pfeiffer a Fanning, tak pokojne. Druhýkrát videné počas Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Retardovaný Forrest si vydobil cestu do srdca miliónov divákov, Sam na úrovni sedemročného dieťaťa by si s ním mohol podať ruku. Sean Penn totiž predvádza strhujúci herecký výkon, Dustin Hoffman sa musí krčiť kdesi v kúte od zlosti. Sam sa chcel silou mocou prebiť tam, kde sú ľudia najcitlivejší a ja mu nemôžem zazlievať, že skrz neho režisér poukazuje na úkazy chladnej a nemilosrdnej spoločnosti. ,,Pomohol si mi viac, ako som ja dokázala pomôcť tebe." Kto tvrdil, že patetizmus vylučuje hodnotové podobenstvo? ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (15)

  • Tohle je oblíbený film francouzského politika, bývalého prezidenta Francie, Nicolase Sarkozy. (SONY_)
  • O několik let později po natočení snímku napsala režisérka a autorka scénáře Jessie Nelson na přání tisíce nadšených diváků filmu stejnojmennou knihu. (sator)

Reklama

Reklama