Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (163)

frashmaker 

všetky recenzie používateľa

Tak my zde všichni doporučovali tento film o rybaření a ač jsem nic nečekal, dostal jsem přesně to co jsem chtěl. Rybaření se věnuji už 13 let a tohle pro mě byl nádherný nesplněný sen. Zvláštní na tomto filmu je však to, že člověk celou dobu a každým okamžikem očekává nějaký zvrat a ten příjde až když s ním už nikdo nepočítá. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Za mě teda vyhrává spíš ta nuda no... Redforf jako režisér, no nevim no, nikdy mě nenadchnul.... Tenhle film mi přišel dost často jakoby o ničem. Je tu výborný Pitt, a výborná dobová atmosféra, kostýmy a takové věci, ale až příliš často to nechává unikat myšlenky směrem někam mimo dění na obrazovce. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Nebudem klamať. Nie ie je to moja moju šálku kávy. Nerušená pokojná kamera, skvelý mladý Brad Pitt, obstojný príbeh ktorí (u nás) pred obrazovkou združil rodinu, no mňa sa tento film nedotkol. Dal som tomu šancu ale iba to prefrčalo okolo mňa. Redfordov režisérsky rukopis, hoci nie je nejako extra statický, ma nudil, takže nikomu neberiem vyššie hodnotenie, má to svoje čaro. ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Krásný malý poetický film s excelentním mladým Pittem a Craigem Schefferem, který hraje jako budoucí velká hvězda, ze které nebylo vůbec nic.  Naprosto chápu, že film někomu nesedne. Objektivně se tu stane jen pár momentů, ale o jejich nezapomenutelnou právě film je. Myslím, že před pár lety bych to hrozně vyhejtil. 8/10 ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

ŘEKA. Věčná - z našeho pohledu ... svůj čas počítá v docela jiném rytmu nežli člověk. Nicméně - možná právě proto platí, že do stejných vod dvakrát nevstoupíš. A o tom to je ... zdánlivě všední příběh dvou bratrů, který pozvolna získává punc osudovosti, když se na své křivolaké cestě mimoděk dotýká nebe i pekla. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Několik let přemlouval Robert Redford Normana Macleana k získání práv na ztvárnění jeho novely. (D3VIL)
  • Pstruhy, ktoré „hrali“  vo filme, pochádzali z jednej z fariem v Montane. Boli držané v špeciálnej chladenej a prevzdušňovanej nádrži až do „veľkej“ chvíle, keď sa objavili pred kamerami. Neboli použité žiadne háčiky - na spodnú čeľusť pstruha bol priviazaný vlasec, a to pod drobnohľadom predstaviteľov Montana Humane Society. (Arsenal83)

Reklama

Reklama