Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život čtrnáctileté Grace tragicky poznamenala dopravní nehoda, při které byl vážně zraněn také její milovaný kůň Pilgrim. Osud dívky a zvířete jakoby byly nerozborně spojeny a pokud chce zoufalá matka Annie (Kristin Scott Thomas) vrátit štěstí své dceři, musí nejprve najít způsob, jak uzdravit koně. To prý dokáže jen muž s výjimečným darem tišit bolest zjitřených ran na těle i na duši, zkušený zaříkávač koní Tom Booker (Robert Redford). Annie se proto s Grace a Pilgrimem vypraví do vzdálené Montany na Tomovu farmu a požádá ho pomoc. Děsivá kletba nehody pomalu mizí a mezi gentlemanským zaříkávačem koní a temperamentní vydavatelkou Annie vzniká křehké milostné pouto... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (313)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, ako môže jedna nešťastná udalosť zmeniť život. A tiež o tom, že by sme potom mali bojovať a nevzdávať sa. Veď nikto nevie, čo nás na konci tej tŕnistej cesty čaká, možno konečne aj zaslúžené šťastie. Film som si opätovne pozrel po mnohých rokoch a môžem len konštatovať, že svoj príjemný a pozitívny účinok na diváka si stále uchováva, aj keď by sa tam možno našlo trocha účelovej romantiky. Tiež by nezaškodilo film trochu skrátiť a vynechať pár zbytočných scén. 75/100 ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je to príbeh o koňoch,je to príbeh o spolupatričnosti,je to o pocite,že jeden okamžik nám može zmeniť celý život.Začiatočná scéna kôň-kamión bola veľmi vzrušujúco drsná ale hlavne dobre znázornená.Herecké prejavy tiež vynikajúce a má to silnú emocionálnu hĺbku.Je točený pomalou a kludnou formou ale vobec to nevadilo,práve naopak do príbehu to bravúrne zapadalo. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zaklínač ma až tak nezaklial a pravdu povediac, ja by som tým koňom do ucha nešepkal, predsa len zvyknú nimi všelijako otáčať. Inak všetko milé, tak, kde treba dramatické, ale šťavy tu bolo ako vo vysušenej citrónovej kôre hodenej niekde v kúte, aby odplašila pavúkov. Takže nakoniec sa človek len pedofilne pozerá na tú Scarlett a povie si, že talent veľký, aj na koni sa naučiť dokázala rýchlo a nielen na koni, no a chrup rovnaký dodnes. Inak samozrejme nič proti Scarlett ani proti filmu. Táto Montana bola stokrát lepšia než Hannah Montana. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála romantických filmov, ktoré nekončia happy endom, o to viac možno zapôsobí. Aby som sa priznal, tak tento film ma veľmi nezaujal a dá sa povedať, že som bol skôr sklamaný. Na môj vkus je film príliš zdĺhavý a podľa môjho názoru by nebolo na škodu pár scén vystrihnúť, ako je napríklad zbytočné táranie všetkých predstaviteľov pri večeri. Ešte mi vadilo aj to spojenie zariekávačstva a šamanstva. To sú aspekty, ktoré sú mi aj v reálnom živote tak nejako proti srsti. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Ten film moh mít klidně tak poloviční stopáž a stejně by to byla nuda. Takhle je to nuda na druhou. Scarlett Johansson je tady ještě dítě, takže ani kvůli ní nemá smysl se na to dívat (pokud člověk neni pedofílek). No možná mi něco uniklo, když tak koukám na ty ostatní komentáře, ale mně se Zaříkvač koní prostě nelíbil. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (25)

  • Robert (Sam Neill) prichádza na ranč do Montany autom z požičovne. Pri svojom odchode na letisko však musí využiť "odvoz" od domácich. (MikaelSVK)
  • Popularita filmu viedla k tomu, že zo slova "whisperer", teda „našepkávač“ sa stal slangový výraz pre každého, kto má silnú afinitu k určitému zvieraťu alebo bytosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama