Reklama

Reklama

John Wick 4

  • Česko John Wick: Kapitola 4 (viac)
Trailer 1

John Wick (Keanu Reeves) je za porušenie pravidiel kódexu stále na úteku a Komisia ho chce zlikvidovať za každú cenu. Výška odmeny vypísanej na jeho hlavu neustále rastie a zo starých priateľov sa stávajú noví nepriatelia. Zvyšuje sa aj počet najmocnejších hráčov podsvetia, ktorí mu idú po krku v zbesilej jazde od New Yorku cez Paríž, Osaku až po Berlín. V štvrtej kapitole John Wick možno konečne nájde cestu von – využitím ustanovenia kódexu, podľa ktorého získa slobodu a pokoj, ak sa zúčastní jedného špeciáleho duelu. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (831)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Stále perfektné a odzbrojujúce ako predošlé diely. Možno dokonca ešte aj o chlp lepšie. Neviem ako to Keanu Reeves a Chad Stahelski dokázali, ale po troch dieloch som si myslel, že som videl všetko v rámci dobrej akcie vo filmoch. No tu v John Wick: Chapter 4 mi ukázali, že sa dá zájsť ešte ďalej. Stručne a jasné to zhrniem v troch bodoch. Prvý bod prečo je toto štvrté pokračovanie vynikajúce sú pochopiteľne akcie, ktoré sú naozaj lahodne na pohlaď. Kamera a choreografia znova ponúkne niečo čo sme ešte nevideli (pohlaď zhora alebo takmer hodinové akčné finále, ktoré ide na plne grády nonstop až do záverečných tituliek!). Druhý bod sú postavy a herci. V každom diely sa mihol vždy niekto známi, no tento diel ma rozhodne najlepších hercov. Je tu japonský sympaťák Hirojuki Sanada (Sunshine), ktorý vládne v Osaka Contintenal a ktorý rád pomôže kamošovi v núdzi. Na druhej strane je tu Bill Skarsgård, ktorý mi svojim démonickým prejavom trochu pripomínal Jokera. No a aby dostal Johna, tak ma na pomoc zabijakov ako Marko Zaror (Neporaziteľný III) alebo Donnie Yen (Ip Man), ktorý je mimochodom fantastický. Navyše po Wickovi ma asi najviac priestoru na plátne a kludne by som sa ho nebál označiť za najlepšiu vedľajšiu postavu v sérii. A aby toho nebolo málo Keanu si to rozdá aj s tlstým Scottom Adkinsom (Neporaziteľný), ktorý sa tu zmení na nepoznanie, no jeho scény sú tiež výborné. Tretí a posledný bod je príbeh. Príbeh je síce s veľkej časti podobný, ale dostali sme veľmi pekný záver, ktorý sa mi ľúbil a zároveň ma milo prekvapil. Audio-vizuálna stránka je takmer identická s predošlými dielmi, takže nádherné lokácie a hudba, ktorá bičuje film v pred nechýbajú ani tu. Čo však identické nie je, je dĺžka filmu. Každý diel je dlhší ako ten predošlý a nie tomu inak ani tu. Osobne si myslím, že niekomu nebude pochuti sledovať ako John zabije takmer 140 ľudí v extrémne dlhých akčných scénach. No fanúšik akčných filmov sa podľa mňa určite poteší a kto už neocení toto, tak už neviem, čo si predstavuje pod pojmom kvalitne natočená akcia. Film roka! P.S.: počkajte si na scénu za titulkami. 95% - 5* ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„POZABÍJÍM JE VŠECHNY!“…  Kapitola 4 je lepší než „trojka“. V tom mám jasno. A asi nejen kvůli scénáři. Mám dojem, že akční scény jsou důvtipnější  - třeba ta Berlínská baví od samýho začátku. Rád jsem viděl Hirojukiho Sanadu, bavila jeho dcera Akira, bojující jako „Elfka“. Trošku zamrzí, že padouchem je (zrovna) Donnie Yen, nebo že v tý „Berlínský“ části nehrajou Ramštajni (když už Scott Adkins vypadá jako postavička z jejich videoklipu) – ale jinak nemá cenu si na soundtrack stěžovat, páč parádně doplňuje dění na plátně. Spousta viděnýho se zapíše do vlhkýho snu nekritickýho akčního fandy. I díky hrátkám s kamerou (třebas ta 2D akce), nebo kevlarovýmu kvádru. Stahelsky je magor. A stejně tak my, kteří neřešíme, jestli to může mít něco společnýho s realitou. A vlastně proč?     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vzdát (poslední) hold Lanci Reddickovi. 2.) Všichni kolem mě serou.  ///  Thx za titule „Anna Karenina“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  *****  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vlastne uz docela nuda. Tahle serie me nikdy nejak extra nebrala, ale kazdej dil dokazal prijit s necim zajimavym, nicmene ctyrka uz krome jedny naprosto libove ze shora nasnimany akce nenabizi naprosto nic zajimavyho. Je fajn, ze i pres naprosto silenou stopaz je tak 80% casu akce, jenze ta uz proste neni nicim zajimava. Reeves si natrenoval zhruba tri pohyby, ktery tu predvadi porad dokola, stovky no name zabijaku pobihaj zmatene po place, pripadne cekaj, az na ne prijde rada, aby behem deseti sekund naprosto tuctove zhebli, po chvilce uz clovek dokaze odhadnout, co a jak se bude dit a ve chvili, kdy vidite uz asi tak po paty vsemoznejma neonama nasvicenou lokaci, kam se riti opet dalsi halda budoucich mrtvol, zacinate si rikat, jestli si z vas tvurci delaj prdel nebo to myslej vazne. A to ani nezminuju ty skoro az wtf momenty typu neprustrelnejch obleku, Wickovo skok z tretiho patra, kotrmelec asi tak z 300 schodu, to, ze obyvatelstvo vsech mest je bud slozeny jen ze zabijaku a nebo slepcu, ktery nevidi, ze se okolo nich zabiji a tak dal tancujou, jedou autem a podobne, ackoliv metr od nich litaj haldy mrtvol a podobne. Co se tyce hercu, zajimava je tu mozna tak dvojice McShane a Fishburne, ty maj aspon nejaky charisma, Skarsgardovo zaporak je tragickej, Yen je sice fajn jako vzdy, ale to by z nej tvurci nesmeli udelat slepce, na kteryho z nejakyho duvodu vsichni spolehaj. Nejvic asi pobavil Adkins v roli tlustyho nemcoura, skoda, ze tu nebyl delsi dobu.  No a Keanu hraje ten svuj klasickej standard. Ne ze by teda mel co hrat, scenar filmu vysel tak na dve stranky, jednotlivy postavy jen furt dokola opakujou stale stejny prupovidky, takze po chvilce clovek skoro s jistotou odhadne, co z nich vypadne. A i celkove dej, minimalne v prvni pulce nedava v podstate moc smysl, trochu se to rozjede az kdyz se vymysli duel. Abych ale jen nekritizoval, natoceny to je docela dobre, sem tam se povede i pekna hudba a akce je misty fajn drsna a krvava, ale znova bych si to uz nepustil. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

John Wick je taková luxusní osvědčená akční restaurace, do který si zajdu vždycky, když mám chuť na nejchutnější akční menu v širokém okolí a vždy dostanu libové akční kousky v podobě soubojů, přestřelek, moto honiček a drsňáků všeho druhu. Trošku jsem se bál jestli to tvůrci dají i na po čtvrté, ale dali. Umí opravdu hodně chytře těžit ze "světa zabijaků"  mají mimořádný cit pro vizuální stránku a akci dokáží přenést do orginálních interiérů i exteriérů. V první akční náloži jsem sice měl pocit že se frajeři zblízka střílí do hlavy a nic, krytí kabátem je sexy efektní, ale když kulky lítaj z druhý strany není to až tak praktické jak se to tvůrci snaží ukazovat, místy při pohledu na nálože, který od nepřátel dostává John Wick mám pocit, že John W je výsledek soulože Terminátora s Robocopem, ale co kurva, chci pořádný akční film chci, mám ho v podobě páně Wicka, mám, tak co bych puntičkařil. Navíc pořád se jedná o sakra netuctový příběh, kde hudbou počínaje a vymazleným finále všechno vypadá tak hrozně sexy. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Na beckovu zanrovku mimoriadne ambiciozne. Obcas az srandovne (ako napr. pri citacii Lawrenca z Arabie). Na druhej strane sa tvorcom velmi uspesne dari budit dojem, ze ide o nieco vynimocne. A casto sa im to aj dari. Ma to uzasny vizual a hromadu wow momentov. Dlzka nevadi. Dava tomu pocit istej dolezitosti. Proste obsahovo aj formalne prestylizovana jazda s niekolkymi uzasnymi scenami. A v neposlednom rade novy referencny titul zanru. 9/10 ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (27)

  • Film se měl původně natáčet souběžně s pátým dílem, tvůrci později ovšem rozhodli o samostatné produkci. (jasongun)
  • Scéna na začiatku filmu v púšti bola urobená bez digitálnych úprav. Miesto, kde sa John Wick (Reeves) stretáva so starším, je skutočný kameň, kde sa natáčal Lawrence z Arábie (1962). (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (viac)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (viac)

Reklama

Reklama