Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 13 (2013) (séria)


Hra na vraždu (S13E03)

(epizóda)
  • Česko Hra na vraždu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bohatý majiteľ panstva v Devone sa rozhodne usporiadať záhradnú  slávnosť a pozve známu spisovateľku detektívnych románov Ariadnu Oliverovú, aby  pripravila pre spestrenie tradičného programu Hru na vraždu. Spisovateľka má pocit, že organizátori s ňou manipulujú a začne mať obavy, že sa tam chystá skutočná vražda. Pozve si na pomoc známeho detektíva Hercula Poirota, ktorý má dozerať na to, aby sa nikomu nič nestalo. Ten je pokojný až do chvíle, kým neobjavia prvú mŕtvolu. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (61)

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S13E03. Jeden z velmi dobrych "Poirotu", az do posledniho slova. Vzdy se mi libi, kdyz je v nem silna moralni tragedie nebo dilema. Jedinym minusem je relativni zdlouhavost, ale holt je to klasicka Agatha. Vyvazuji to vsak krasne prirodni exteriery, lehce slavnostni atmosfera anglicke garden party a brilantni pointa. Bohudik, ze jsem tu nikde necitil "zelene platno" a digitalni triky jako v jinych dilech 13. rady, zde by to kazilo malebne prostredi jeste vic. Take Suchet je tu skvely, vypada energicky, a opet mu sekunduje Poirotova znama, spisovatelka detektivek - madam Oliverova, ktera mela za ukol pro zabavu bohatych vymyslet hru na vrazdu. Protoze ma vsak pocit, ze se stane neco neprijemneho, potrebuje, aby ji Poirot pomohl... A jak zjistime, zenska intuice se musi brat "smrtelne" vazne :-) ()

mosem 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

I když je to klasický Poirot, přece je jiný. Mezi prvním a posledním Suchetovým Poirotem uplynulo čtvrt století, a na Poirotovi je to znát. Ale není to ke škodě. Jeho Poirot zraje jako dobré víno. Od hravého, sebejistého, ješitného detektiva se posunul do role spíše intelektuálního, šarmantního a velmi seriózního detektiva. Alespoň na mne tak působí. I nadále se pohybuje s elegancí a sebedůvěrou, ale postavy v jeho okolí nejsou už jen jeho nutným doplňkem, ale jeho rovnocennými partnery, a jeho závěrečné "Bon" jen dokládá jeho zvláštní smysl pro spravedlnost, odlišlišnou od práva, se smyslem pro lidskost. Když si k tomu připočteme prostředí, které by bylo zajímavé i bez spojitosti s Agathou Christie, jeden z nejlepších Poirotů. ()

Reklama

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Look at them all buzzing around. Busy, busy bees. The world's going to pot and they're holding a garden party. The apathy of these people. They're all feeble-minded. Do you know what I should like to see done in this country? I'd like to see every feeble-minded person put out. Don't let them breed. Finish them off, all the simpletons." ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z poslednej série pre mňa asi najzaujímavejší Poirot. Zápletka mi príde už tak zamotaná a prešpekulovaná, že sa v nej človek celkom stráca, avšak režijne ide o oveľa kompaktnejšiu časť ako napríklad Veľká štvorka. Potešila prítomnosť pani Oliverovej (hoci zmena v slovenskom dabingu nepotešila), ale človek si pri pohľade na nezáživných vyšetrovateľov len s nostalgiou povzdychne: kdeže je starý dobrý inšpektor Japp.. ()

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

83%? Och, tak som sa tešila a také sklamanie. Uznávam, že tento príbeh by sa možno dobre čítal v knihe, ale mám pocit, že v tv sa to tentokrát nepodarilo.....Divákovi chýbalo akékoľvek vodítko a mohol mať len veľmi matný postreh na to, aby sa na neho zrazu zosypalo viac a viac informácii a všetko bolo napokon rozpovedané behom konca, naozaj akoby sme čítali knižku. Hviezdička za Poirota a madam Oliverovú. Inak ani táto novšia občas strašidelnejšia atmosféra či hudba mi už tak veľmi "nevonia" a ten koniec vo mne nevyvolal žiadne emócie (na rozdiel napríklad od Orient expresu), aj keď Poirot do toho vložil svoju charizmu. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (3)

  • Tato epizoda se natáčela jako poslední. Jednou z natáčecích lokalit je devonské sídlo Agathy Christie Greenway, kde padla i poslední kapka. (Agatha)
  • V čase 29:30 zazní skladba českého skladatele Julia Fučíka „Florentinský pochod“. (alanwilder)

Reklama

Reklama