Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 10 (2005) (séria)


Detektív Poirot: Po pohrebe (S10E03)

(epizóda)
  • Slovensko Po pohrebe (viac)

Obsahy(1)

Cora si nikdy veľmi nedávala pozor na reči. A zrejme práve to sa jej stalo osudným. Ale dalo sa vôbec robit niečo inak? Jej brat je tesne po smrti a rodinka sa schádza na jeho pohrebe. A Cora Gallaccio si pokladá obyčajnú rečnícku otázku, či náhodou jej brat nebol zavraždený. Krátko potom je nájdená zavraždená spôsobom, kde nikto nemôže pochybovať o tom, že to bola vražda. Teraz je podozrivý z vraždy ktokoľvek z jej rodiny a práve rodinný právnik zavolá svojho dobrého priateľa Poirota, aby tento prípad raz a navždy vyriešil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (69)

(fjw) 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Docela hodně, trochu negativně se to vzdálilo od svých starších předchůdců. Ale jsem již napsal komentář u seriálu "Hercule Poirot", mě bohatě vždy stačí, když je v záběru Suchet. Je to ten nejlepší Poirot:) Tady byl sice bez svých obvyklých pomocníků, jako inspektor Japp a mírně natvrdlý Hastings, ale opět případ vyřešil bravůrně - ještě jsem tento román nečetl, ale už jsem si ho z knihovny vypůjčil:) A také mě docela zamrazila přeměna té přisluhovačky. ()

maoc 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pěkné na koukání, ale se všemi nešvary, které mne na Poirotovi občas štvou a žádným zásadním kladem, který by je převážil. Zápletka je překombinovaná, postav je dost a navíc příbuzných, takže člověk aby si dal po počátečním představení pauzu a nakreslil genealogický strom, některé informace vytáhne Poirot z rukávu (obraz, potrat) a postavy se chovají nepravděpodobně (Zuzana, společnice, mladý hejsek). ()

Reklama

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Typicky Poirotovské, záver bravúrny, aj keď väčšinu času som mala pocit, že postavy sa len tak presmrádzajú hore dole ako nejaké figúrky na šachovnici a hneď od začiatku vidíme, že zúčastnení majú medzi sebou akési tajomstvá na ktoré nemáme šancu prísť. Pri týchto rodinných dieloch naozaj človeka napadne či tí milenci nie sú náhodou príbuzní, ale ani náhodou si nespomeniete z ktorého kolena. Ešte tieto menšie výtky- SPOILERY: Poirot s právnikom vedeli, že závet je falošný a teda neplatný a aj tak ďalej delili zariadenie medzi príbuzných, neviem či možno len naoko aby pozorovali ich reakcie? Skutočný závet ukrytý v domčeku veľkom asi ako štvrť izby? Tak to je fakt "inteligentné" miesto na zbavenie sa závetu. Šanca, že by akéhokoľvek smrteľníka napadlo, že pod plátnom je ukrytý vzácny obraz je podľa mňa skoro nulová- ale tak- toto je Poirot ). ()

Person 

všetky recenzie používateľa

Poirot je to řekl bych lehce nadprůměrný, ale nepatří k těm úplně nej. Na tento díl jsem se však těšil hlavně kvůli Michaela Fassbendera, který je pro mě pán herec. V jedné ze svých prvních větších rolí mě samozřejmě naprosto ohromil. Už zde to byl ten tajuplný a chladný Fassbender. Ale i všichni ostatní podali velmi dobrý herecký výkon, což není u Poirota vždy pravidlem. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak už tomu tak bývá, tragédie nenastává v okamžiku úmrtí v rodině, ale čtením závěti. Šedé buňky mohou v poklidu spát, postačí dostatečně vyvinutý čich. V rutinní pohřební hostinu podává jediný zákusek jen začínající Fassy, který tu hraje černou ovci famílie, což se pozná podle toho, že zívá v divadle a kouří cigáro ve špičce. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama