Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární nadhazovač Detroitských Tigrů, Billy Chapel, byl vždycky lepší v baseballu než v lásce. Po strašné sezóně, která by mohla být koncem jeho kariéry, mu přítelkyně Jane (Kelly Preston) oznámí, že odchází. Billyho kariéra i láska jsou na hraně a on musí znovu dokázat co v něm je. Každým nadhozem se dostává blíž k nejdůležitějšímu rozhodnutí svého života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (112)

Solly 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že se jedná o velmi dobrý snímek. Není sice založen na nijak brilantním scénáři, ale jeho stavba a některé režijní nápady z něho dělají velmi napínavý (baseball) i romantický (flashbacky) film. Možná je to tím, že baseball se mi moc líbí (přestože nejsem opravdový znalec), ale kdyby nebylo tak zbytečně tlačeno na pilu v závěru (poslední pálkař a poslední míček vyklouznutý z rukavice) možná bych přemíšlel i o té poslední hvězdičce. ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Nebýt HIMYM, tak ani nevím, že něco takového existuje, takže... poděkujme scénáristům. Tento film mi ani nevím co měl přinést. Většinou se nad podobnou otázkou u filmů nezamýšlím, ale teď mě to napadlo. Tenhle film mi měl asi hlavně přinést strhující zážitek ze života baseballové hvězdy, což nakonec proběhlo. Film není špatný, ale chtělo to podle mě trochu víc než jen házení míčem a brečením u postele. Neříkám, že by mi tyhle části vadili, ale není to věc, za kterou se obvykle uděluje pět hvězd. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zvláštne, že režisér bláznivých krvavých hororov a komixových blockbusterov natočil tak dojímavy mix romantického a športového filmu. Perfektná je štruktúra filmu, v ktorom si behom fenomenálneho zápasu hlavný hrdina rekapituluje svoj vzťah so s milovanou ženou. Samotný zápas je nádherne vygradovaný a nezabudne sa aj na pár fanúšikov, ktorí komentujú zápas a postupne menia svoje antipatie ku Costnerovej postave. Scény zápasu sú pôsobivo natočene a aspoň u nich sa Raimi trochu pohral s technickou stránkou. Našťastie baseball ako šport patri k tým pár, ktoré sa mi celkom páčia. Super je aj Costnerov kamarát John C. Reilly alebo tradične prísny tréner J.K. Simmons. Prim ale u mňa predstavuje romantická línia. Kelly Prestonová ma v žiadnom inom filme nezaujala, ale v tomto filme je neskutočne roztomilá neurotička. Ale keď je to potrebné, tak sa ukáže, že je schopná sa o Costnera postarať. Costner je zase málovravný introvert s čím sa mi strašne ľahko identifikuje, keďže som podobný a scény v ktorých sa ho Kelly Prestonová neustále niečo vypytuje a on už by bol najradšej, keby bola chvíľu ticho, dokonale chápem. Chémia medzi nimi funguje dokonale. U mňa je to do veľkej miery umocnené ešte aj skvele obsadeným CZ dabingom, v ktorom excelujú moji obľúbenci Miroslav Donutil a Sabina Laurinová. Ešte spomeniem postavu dcéry, roztomilú mladučkú Jenu Maloneovú, ktorá ma vo filme len pár scén a trochu mi je ľúto, že nemala nejakú výraznejšiu podzápletku. Veľkú pochvalu si zaslúži Poledourisov perfektný soundtrack, ktorý filmu dodáva dokonale pohodovú atmosféru. Výsledkom nádherny mix romantiky a športového filmu, ktorý síce citovo nevydiera do takej miery až by ma dohnal k slzám (ako kórejské dojáky v ktorých furt niekto zomiera), ale zakaždým mi zlepší náladu a aj po rokoch ma baví rovnako ako keď som ho videl prvýkrát. 10/10. ()

showxman 

všetky recenzie používateľa

Raimi je určitě skvělý režisér, o tom mě přesvědčil už dávno. Dokáže natočit téměř jakýkoliv styl, a to velice dobře. V tomto případě se jedná o mix sportovního a romantického žánru. Romantiku příliš nemusím a asi si ani Hru snů podruhé nepustím, ale musím však vyzdvihnout zpracování sportovní stránky. Raimi dokázal, a to i díky skvělému Costnerovi, navodit úžasnou napínavou atmosféru, jaká se u sportovního filmu nevidí každý den. Další plus si zaslouží trenér, ten byl opravdu nezapomenutelný:) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Čo treba uznať je, že Costnerovi športové drámy seknú, ale táto sa mi z nich zdá najslabšia. Režijne a technicky ide síce o dokonale zvládnutý snímok, ale scenár ma vôbec nenadchol. Príbeh je priemerný, ničím výnimočný a dosť často nudí. Veľká časť je založená na boľavej ruke a ako to komplikuje hru a pod. Mne to ako nápad pripadá málo silné, možno až naivné. Neviem prečo by som mal ľutovať milionára s boľavou rukou a problémami so ženou. Preto neprišli ani žiadne emócie a celým príbehom som len nútene preplával. Záver celkom ušiel, ale to nestačí, keď dve hodiny predtým charakterizuje sterilná dejová prázdnota. 55/100 ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)
  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)
  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)

Reklama

Reklama