Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovětský Svaz nekrvavě a bez boje obsadil USA. Očima tří hlavních hrdinů se seznamujeme s tím, jak by vypadalo USA v područí SSSR. Devin Milford měl před okupací reálnou šanci stát se prezidentem USA. Po okupaci, se kterou nesouhlasil, byl uvězněn v zajateckém táboře. Andrej Denisov z KGB je správcem pro americkou centrální administrativní oblast. Jeho pravou rukou je generál Samanov, který řídil operaci vedoucí k obsazení USA. Peter Bradford má na starosti Nebrasku a spolupracuje s okupanty z důvodu lepších podmínek pro občany státu Nebraska. Je však pod drobnohledem tajné služby SSSR, protože je nezávislý a lidmi velmi respektovaný, čímž může být potencionální hrozbou spojenou se vznikem hnutí odporu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Seriál vyvolal veľké vlny kontroverzie ešte pred jeho samotným vysielaním. Kritici ho považovali za výplod pravicovej paranoje. Tí zase, že dielo zobrazuje Sovietov v nie príliš kritickom svetle a pomerne slabo. Mnohí sa báli narušenia americko-sovietskych vzťahov. Výhrady mala aj OSN. Sovietske vedenie sa vyhrážalo zrušením moskovskej pobočky ABC, ak sa americká stanica rozhodne seriál vysielať. Vtedajší ABC prezident sa na margo toho nechal počuť, že seriál odvysielajú za každú cenu. (Real Tom Hardy)
  • Seriál sa propagoval ako najambicióznejšia miniséria doteraz vytvorená. Rozpočet činil na tú dobu a televízne pomery astronomických 40 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)
  • Seriál sa po svojom prvotnom vysielaní už nikdy viac nevysielal. (Real Tom Hardy)
  • V scéne recitovania sľubu vernosti davom sa ho museli komparzisti naučiť naspamäť, nakoľko sa natáčalo v Kanade. (Real Tom Hardy)
  • Samotná hudba v seriáli má dĺžku až 8 hodín. Nahrával a tvoril ju Hollywoodsky symfonický orchester (HSO). (Real Tom Hardy)
  • Niektoré scény sa natáčali aj na jednej funkčnej železničnej stanici v meste Hamilton. Po skončení natáčania sa Kris Kristofferson zamestnancom poďakoval a odmenil ich troma krabicami šampanského Mumm's. (Real Tom Hardy)
  • Prezident siete ABC Brandon Stoddard dal námet na minisériu dokopy spolu so svojou manželkou. Zhodou okolností nad rovnakým námetom uvažoval aj producent David L. Wolper, ktorý mal v pláne produkovať ju tiež pre ABC. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo predovšetkým v Kanade v provincii Ontário, ale aj v americkom štáte Nebraska. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama