Reklama

Reklama

Špirála: Saw pokračuje

  • Česko Spirála strachu: Saw pokračuje (viac)
Trailer 3

Sadistický génius rozpúta policajtom hotové peklo. Jeho symbolom je Jigsawova špirála. Policajný veterán (Samuel L. Jackson) a detektív (Chris Rock) sa pustia do vyšetrovania týchto záhadných vrážd a sú tak nedobrovoľne vtiahnutí do vrahovej morbídnej hry. (Forum Film SK)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (297)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Už to Saw fakt nechte odpočívat. Spirála strachu je vlastně banální thriller o pomstě na prohnilých policajtech, který by žádné spojení na původní sérii ani mít nemusel. Saw značka je jen ospravedlnění toho, aby sem tvůrci mohli narvat pár krvavých pastí. Které jsou opět tak technicky vyspělé, že divák jen žasne, jak je ten záporák byl schopnej vyrobit - a jestli mu to za to vlastně stálo. Nicméně nic proti nim, neboť těch pár krátkých krvavých scén je na filmu nakonec to nejlepší. Zbytek je těžká policejní nuda s postavami neuvěřitelně otravnými (hlavní postava Zeke) nebo neuvěřitelně směšnými (šéfová) a také s hrubě čitelným rozuzlením. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

"Detektív Banks, poďme si zahrať hru na deväťdesiatkové thrillery so všetkými známymi klišé, vrátane rádoby prekvapivého záveru. Aby sme ale neboli iba retro, nadviažeme spoločne len tak mimochodom na istú hororovú sériu a v jej rámci pripravíme eňo ňuňo pasce, ktoré si užijú aj tí, ktorí majú celú Saw napozeranú od odrezaného prsta na nohe až po strhnutú kožu z hlavy...." Ak cítite nostalgiu po snímkach typu Bone Collector, Ako pavúk či Zberateľ bozkov a chcete niečo podobné po dekádach vidieť znova v kine, pokojne aj ako guilty pleasure (vlastne asi už len takýmto spôsobom), tak vymeňte sedačku v obývačke, kde si v sobotu večer pustíte na Dajto alebo Prima Cool spomínané tituly, za prítmie multiplexu. Veľa ľudí tam aj tak nebude. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Překvapilo mě, že zrežírované to není vůbec zle a vlastně je tu všechno správně. Jenom je to zkrátka pořád to samé, ba snad ještě nechutnější a to jsem viděl jenom původní Wanovu jedničku a Jigsaw. Vlastně jsem na to koukal hlavně kvůli Samuelovi, jelikož toho můžu vidět kdykoliv a všude, ale i přes nechutně useklej konec si myslím, že už by to s touhle sérií měli zabalit (jo, asi se to říká už od druhého dílu :D). ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Keď séria Saw fungovala na tej pravidelnej báze, že si divák každý rok našiel nové pokračovanie, tak ma to celkom bavilo. Nikdy sa nejednalo o nič výnimočné, čo by som mal potrebu pozerať opakovane, ale predsa len to bolo niečo iné, ako v žánri bežne vznikalo, držalo si to svoj štýl a tešil som sa na novú porciu pascí, zvratov a efektné finále. Ale odvtedy už vôbec netušia, ako k sérii pristupovať, Jigsaw po dlhých rokoch ma vôbec nebavil a ani Spiral nie je teda žiadna sláva. Ale príde mi to predsa len čosi lepšie. Už si to ide aspoň svojou cestou, viac sa zameriava na kriminálnu líniu, čo mi nevadí, však aj v pôvodnej sérii boli vždy dobre zvládnuté. Ale tu si teda mohli dať aj viac záležať. Občas tým tvorcom skutočne vôbec nerozumiem. Majú napísať filmovú kriminálku, ale scenár to má jednoduchší a menej nápaditý, než diel priemerného kriminálneho seriálu z deväťdesiatych rokov o desiatich sériách. Dej nedokáže strhnúť, tie niektoré klišé ma otravovali a ak sa tu aj našiel nejaký zvrat, tak skôr preto, že je až moc hlúpy, aby to divák čakal. Ale najviac mi tu vadilo, že mi to celé prišlo strašne umelé. Ako divadelná hra a nie film zo skutočného sveta. Ulici som neveril, že je ulica, metru, že je metro a ani detektívom, že sú detektívi. Strašne zvláštne. Ale nenudil som sa, tempo to má dobré a dalo sa na to pozerať. Ale najviac tu vyniká jednoznačne Chris Rock, tu by mal dostať nejakú cenu. Nielen, že sa na detektíva vôbec nehodí, ale predvádza tu priam hrôzostrašný herecký výkon s mimoriadne odpudzujúcim hlasovým prejavom. Už len on by ma dokázal udržať pri pozornosti, lebo niečo takéto sa len tak nevidí. Samuel L. Jackson tu už nemá moc priestoru a tiež sa tu moc nehodí a Max Minghella ma nikdy nebavil. Ale v rámci tej umelosti to celé nejak prapodivne funguje. Pasce ani tentoraz moc nesklamú. Neprišli mi až tak nápadité, ako v pôvodných dieloch a ani tak sadistické, ale mali niečo do seba a také sklo bolo celkom zaujímavé. Darren Lynn Bousman na pozícii režiséra ale teda moc nepredviedol. Na to, že má na svojom konte tri diely série, ktoré boli technicky a vizuálne úplne v poriadku mi toto príde na podstatne nižšej úrovni vo všetkých smeroch. Takže aj Spiral je úplne zbytočné voľné pokračovanie, ale pozerať sa na to dalo, nenudil som sa a celkom to aj zabaví. A občas teda aj nechcene. 55% ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Pravdupovediac keby tu nehral Samuel L Jackson tak sa na túto časť ani nepozriem ale nakoniec to nebolo vôbec zlé. Dokonca mi to pripomenulo ako som sa s radosťou pozeral na všetky diely tejto série. Ale obsadiť do hlavnej úlohy šušľajúceho Chrisa Rocka s jeho úškrnom aj keď sa akože hnevá je fopá castingu. Bohužiaľ producent je producent. Ale mohlo to byť aj horšie. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)

Súvisiace novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (viac)

Reklama

Reklama